Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két gyermekem között 15 hónap...

Két gyermekem között 15 hónap lesz. Hogyan szervezzek, mire figyeljek?

Figyelt kérdés
Férjem és én is egykék vagyunk, édesanyám már nem él, nagyon félek, hogy nem fogom tudni megoldani a problémákat két ilyen pici gyerekkel. Szükség lesz pl. ikerbabakocsira, hogyan szoptassak (szeretném a nagyot is, amíg lehet), hogyan fürdessek, altassak? Mindig a pici az első? Barátnőm szerint két ekkora gyerekkel még a boltba se tudok majd elmenni (neki 3 van, de nagyobb különbséggel), pedig nekem kellene bevásárolni. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok hasonló helyzetű anyukáktól!
2009. jan. 29. 15:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Próbálj meg megnyugodni először is, hiszen az idegeskedés árt a picinek. Az első év kő kemény lesz, arra készülj fel. Utána viszont már szuper dolgod lesz, hiszen a két gyerek jól el tud majd játszani egymással. Ha később vállaltad volna a picit az sem lett volna egyszerű nehogy azt hidd. A 3-4 éves kisgyerekekkel is nagyon sok gond van ám és sajnos az óvoda sem veszi fel, ha itthon az anyuka (legalább is nálunk). A boltba menést meg tudod oldani pl. kenguruval, a nagy pedig akkor már igencsak totyogni fog. A legelső időkben pedig próbálj meg pici segítséget kérni barátnődtől, szomszéd nénitől stb. Biztos szívesen segítenek. Hónapról hónapra könnyebb lesz, majd meglátod.
2009. jan. 29. 15:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Hogy vagytok? Hogy bírtad?

Most bukkantam a kérdésedre, mert én is keresgélek tanácsokat. Nálunk 19 hónap lesz a két Pici között.

2010. szept. 15. 12:47
 3/3 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi az érdeklődést. Az első év valóban nagyon kemény volt, a bevásárlás volt a legkisebb probléma. leginkább a különböző napirend és alvásidő volt a gond az elején, mivel a pici nem tudott elaludni, csak ha a nagy is aludt, vagy a babakocsiban. Így nem volt egyszerű, addig és úgy kellett sétálni, hogy a kicsi el tudjon aludni, így kibírta délutánig. Akkor meg kivárta, míg a nagyot elringatom, ez persze néha nem sikerült, akkor vissza az egész, és a nagy várt a sorára. Így persze napirend csak nagyjából volt, de szerintem két gyerekkel ennél többet nem is lehet elvárni.

Végül vettünk testvérkocsit, elég jól ki is használtuk, mivel a nagy elég későn kezdett járni, most már csak nagyobb bevásárláshoz veszem elő. Az esti szertartásnál mindenféle verziót kipróbáltunk, szerintem mindenkinek más válik be, mi így csináljuk: először fürdik a pici, utána a nagy, addig a pici apa kezében. Altatás: pici szopik, nagy a lábam között fekszik, közben a fejét simogatom. Ez mondjuk nem könnyű, de lehetne rosszabb is. Mostanában inkább kimegy apával mesekönyvet nézegetni, míg a pici elalszik.

Így utólag azt mondom, jó a kis korkülönbség, de az eleje azért húzós, kb addig, míg a pici átáll a napi egy alvásra. Amit másképp csinálnék: a terhesség alatt nemigen beszéltem a kistesóról, mert azt gondoltam, úgyse érti, csak a legvégén meséltem róla. Nem tudom, ez összefügg-e azzal, hogy a mai napig is elég durván megy a féltékenykedés, de mindenképp beszélj róla neki, biztos megérti, és könnyebben fogadja majd.

Ha van még konkrét kérdésed, szívesen válaszolok.

2010. szept. 16. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!