Két gyermekem között 15 hónap lesz. Hogyan szervezzek, mire figyeljek?
Hogy vagytok? Hogy bírtad?
Most bukkantam a kérdésedre, mert én is keresgélek tanácsokat. Nálunk 19 hónap lesz a két Pici között.
Szia! Köszi az érdeklődést. Az első év valóban nagyon kemény volt, a bevásárlás volt a legkisebb probléma. leginkább a különböző napirend és alvásidő volt a gond az elején, mivel a pici nem tudott elaludni, csak ha a nagy is aludt, vagy a babakocsiban. Így nem volt egyszerű, addig és úgy kellett sétálni, hogy a kicsi el tudjon aludni, így kibírta délutánig. Akkor meg kivárta, míg a nagyot elringatom, ez persze néha nem sikerült, akkor vissza az egész, és a nagy várt a sorára. Így persze napirend csak nagyjából volt, de szerintem két gyerekkel ennél többet nem is lehet elvárni.
Végül vettünk testvérkocsit, elég jól ki is használtuk, mivel a nagy elég későn kezdett járni, most már csak nagyobb bevásárláshoz veszem elő. Az esti szertartásnál mindenféle verziót kipróbáltunk, szerintem mindenkinek más válik be, mi így csináljuk: először fürdik a pici, utána a nagy, addig a pici apa kezében. Altatás: pici szopik, nagy a lábam között fekszik, közben a fejét simogatom. Ez mondjuk nem könnyű, de lehetne rosszabb is. Mostanában inkább kimegy apával mesekönyvet nézegetni, míg a pici elalszik.
Így utólag azt mondom, jó a kis korkülönbség, de az eleje azért húzós, kb addig, míg a pici átáll a napi egy alvásra. Amit másképp csinálnék: a terhesség alatt nemigen beszéltem a kistesóról, mert azt gondoltam, úgyse érti, csak a legvégén meséltem róla. Nem tudom, ez összefügg-e azzal, hogy a mai napig is elég durván megy a féltékenykedés, de mindenképp beszélj róla neki, biztos megérti, és könnyebben fogadja majd.
Ha van még konkrét kérdésed, szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!