Akik nem adadták be a gyermeküknek a prevenart, miért döntötetek így?
Magyarországon is vannak olyan orvosok, akik nem adják be a védőoltást, ha nem akarod, de ez nem köztéma. A másik, h a BCG az olya oltás, amit egyes nyugat Európai országokban már az erősen nem ajánlott oltások közé sorolnak, nálunk meg kötelező, szóval ezért gondolkodtam el azon, hogy akkor a nem kötelező oltásokat minek adatják be az emberek, de már értem, mert tényleg senkinek fogalma sincs a dolgokról, csak azt látják, hallják, fontos, meg jó, nem árt, csak használ,.ez így okés is, csak a másik oldalt is kéne egy kicsit bemutatni, mert arról magyarul elég kevés az infó, senki sem mer egy szót sem szólni, a szülőknek nem hagynak választási lehetőséget, az ország elrendel valami, a szülőnek pedig engedelmeskednie kell, sajnos. Azért az elgondolkodtató, h ehez köze van e gyógyszergyáraknak, szinte tuti.
Ha megkérdezed mi az adott oltás mellékhatása, a válasz, bőrpír és láz, és ami utána jön, a sok allergia, betegeskedés, rengeteg rákos beteg már gyermekorben? Mondhatjuk, h nem az oltástól van, de ezt ki bizonyítja, miért nem hagyják meg a választási lehetőget, mint nyugaton.?
Kérdező, én azért elgondolkodnék azon, hogy a múlt század elején, még 11 gyerekből 1 maximum 2 érte meg a felnőttkort, a 15 évet. Lehet persze ma rengeteg a beteg a gyerek, de nem kell 10-et szülni ahhoz, hogy 1 megmaradjon. És bizony a himlő, a szamárköhögés, a gyermekbénulás, az agyhártyagyulladás vitte el a legtöbbjüket. És nem lehet arra sem hivatkozni, hogy nem a védőoltásoknak köszönhető, hogy nincsenek ezek a betegségek, mert ahol nincs védőoltás, jelen vannak ezek a betegségek és sajnos ott ma is 10-et kell szülni, hogy 1 megmaradjon, mert a gyermekbetegségek elviszik a többit.
Németországban is meg van a választás, minden évben tömegével halnak meg skarlátban a gyerekek. magyarországon meg nem.
Egyébként lehet nyugaton megvan a választás, de azért annyira mégsincs, mert közösségbe ott sem engedik azokat a gyerekeket akiknek nincsenek meg bizonyos oltásai. Illetve a többség biztos hogy oltat, hiszen most olvastam Németország volt az első ahol bevezették a Prevenart és 94%-al csökkent a pneumococcus fertőzések száma. Tehát oké szabad döntés van, de a többség az oltás mellett dönt, ezekben az országokban is.
Mondjuk a Prevenart itthon is eldöntheted, annyi, hogy ingyen kapod, ha úgy döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!