Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért jó a babahálózsák? Jobb...

Miért jó a babahálózsák? Jobb mint a pólya?

Figyelt kérdés

Kaptam hálózsákot, van két vállpántja, alul meg téglalap.

Használjam majd?

Még nem született meg a gyermek, csak érdeklődöm, rutintalan vagyok. :S

2011. dec. 29. 20:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen, használd nyugotan, azért jobb, mert tud benne a gyerek mozgolódni.

A pólyát amúgy szerintem csak a csecsemősnővérek tudják úgy mekötni, h tartsa a babát, én ha megkötöttem, mindig becsúszott a gyerek, veszélyesnek tartottam.

2011. dec. 29. 20:28
 2/11 anonim ***** válasza:
*nyugodtan
2011. dec. 29. 20:28
 3/11 anonim ***** válasza:

Számomra a kettő két külön funkciójú ruhadarab, nem keverném a kettőt, és nem használnám ugyanarra.

Tudom egy előző kérdésben írták, hogy a hálózsák jobb, mint a pólya, de nekem a kettő tök más funkciót tölt be.

Lányomnak volt kókuszpólyája, ha nyűgös volt, és rángatózott sokat a keze (amíg pici volt, és ettől nem tudott aludni napközben), akkor ebbe tettük őt bele, ahol megnyugodott.

Éjszaka viszont hálózsákban aludt.

Úgyhogy én a pólyát nyugtatásra, a hálózsákot altatásra használtam.

Van, hogy mindkettő beválik a gyerkőcnél, van hogy egyik sem felel meg a babának. Majd elválik nálatok hogyan lesz.

2011. dec. 29. 20:29
 4/11 anonim ***** válasza:

A kettőt én sem érzem ugyanarra való dolognak. Lányomnak volt pólyája, keveset használtuk, és csak napközben.

Hálózsákot mi is alváskor adtunk a kicsire. Én nagyon szerettem, mert így biztos voltam benne, hogy nem takarózik ki a lányom, vagy nem húzza a fejére a takarót, amit egyszer megtett, és én egyből megijedtem... :)

Úgyhogy hasznos dolog a hálózsák, csak számomra semmi köze a pólyához, mert pólyában nem altatnám a gyereket, hálózsákba meg nem tenném csak úgy napközben.

2011. dec. 29. 20:32
 5/11 anonim ***** válasza:

Én mind a kettőt megvettem terhesség alatt, mivel olvastam sok helyen, hogy mennyire jó és etc..

Az már más kérdés, hogy a lányom gyűlöli mind a kettőt.. számomra pénzkidobás volt. Nyilván, ha kaptam volna, mint te, akkor nem igazán izgatott volna a dolog. De így .. ?! Nekem teljesen feleslegesen 'áll' a szekrényben.

2011. dec. 29. 20:46
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Még egy kérdés: nekem csak júniusban születik a gyerekem,tehát meleg lesz, akkor is használjam majd a hálózsákot? Hány foktól lehet?

2011. dec. 29. 20:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Vannak vékony hálózsákok is nyárra, télre meg jó vastagok.

Amíg nagyon pici a baba, addig teljesen más a hőháztartása mint nekünk, hiszen sokáig a jó meleg pociban volt, így kint is átmenetileg, amíg alkalmazkodik a kinti levegőhöz, melegebbre van szüksége általában. De ha nyár közepén, 40 fokban szülsz, akkor az elég meleg nekik is. Persze majd meglátod milyen idő lesz.

Nyáron azért ne adj rá bundás hálózsákot.

2011. dec. 29. 20:50
 8/11 anonim ***** válasza:
nyugodtan használd.nyáron is használhatod,mert egy újszülöttnek még nem tökéletes a hőháztartása,ezért kicsit melegebben kell öltöztetni,de ne paplanos hálózsák legyen,hanem vékonyabb.de ezt úgyis látni,érezni fogod,mert minden baba más hőmérsékletet szeret.az én fiam a meleget szereti,de a keresztfiam ugyanabban a hőfokban már izzad.én az elejétől hálózsákhoz szoktattam a fiam,mert ne akartam később takargatni,amikor már mozog,forgolódik és lerúgja a takarót.mivel ő két hónapos kora óta nem kel éjszaka,így este nyolctól csak reggel találkozunk,éjszaka max. egyszer nézem meg,ha megyek pisilni.így hozzászokott,és mai napig abban alszik,pedig lassan 2,5 éves lesz.szereti,kéri este.úgyhogy én csak javasolni tudom,abban tuti nem fázik meg.arról nem beszélve,hogy az elején jó,hogy körül öleli őket valami,és nem abban a nagy térben vannak.
2011. dec. 29. 20:51
 9/11 anonim ***** válasza:

én a pólya híve vagyok. 5 hétig használtuk éjjel, nappal rugi volt rajta ha ébren volt, de alvás előtt jött a pólya. Sokkal könnyebb volt etetnem benne, meg ki be rakni a bölcsiből /szüléstől nagyon fájt a derekam, még most se tudok rendesen hajolni/. A klasszikus pólyánk volt, nem kókuszos /abból kirúgta magát/. Nem nyakladozott annyit, sokkal stabilabb volt tartani őt. Nekem nem volt problémám bekötni őt, igaz ő nem az a vándorlós fajta. Azóta halózsákban alszik és nagyon jó, de nem bántam meg hogy nem azzal kezdtük.

Létezik nyári pólyabetét is

2011. dec. 29. 21:10
 10/11 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm még egyszer a válaszokat, annyira a tudatlannak érzem magam :S

azt hiszem nem lesz jó amit kaptam, túl vastag :D na majd a család következő utóda is megörökli :D

2011. dec. 29. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!