Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó a babahálózsák? Tapasztalatok?

Jó a babahálózsák? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
10 hónapos kisfiam minidg kitakarózik éjjel, azon gondolkozom talán jó lenne egy babahálózsák. Nem tudom, nincs-e nagyon belenyomorítva, van-e elég helye? Nem túl meleg? Szellőzik rendesen? Milyen anyagból érdemes venni? Van-e ilyen nagy babáknak is? (80as méretet hord) Milyen árban vannak?
2010. szept. 21. 08:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt a gond...és áttértünk hálózsákra. Én nagyon meg vagyok elégedve vele. A babahálózsákok úgy vannak szabva, hogy trapéz alakúak, hogy a kicsik lába jól tudjon mozogni benne. Tehát kényelmes.

Én arra figyeltem, hogy pamut legyen az anyaga. Ez azért is jó, mert szellőzik. Azért pedig ne aggódj, hogy nincs ekkora babáknak. Az én fiam már 4 éves és még mindig zsákban alszik éjjel. A legutóbbi zsákot 4000 Ft-ért vettük.

2010. szept. 21. 09:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi a mamától most kaptunk télre valót, poláros jó meleg és ami jó benne, hogy ujjatlan, az ujjasat nem bírja elviselni, mert használunk most is csak még a vékonyabbat. Eleinte nem tetszett neki, hogy nem tudja lerúgni de megszokta, mondjuk az is előny hogy inkább hason alvó így nem olyan egyszerű szerintem neki. Most vagyunk 2 és fél hónaposak. Azt nem tudom, hogy mekkora a legnagyobb méret, de szerintem biztos lehet, mondjuk én varratnék, ha nem lenne, bár szerencsém van mert varró is van a családban. Az ára a miénknek 1200 forint volt.
2010. szept. 21. 09:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Az én kicsim születése óta abban alszik. Persze, csak ha szükség volt rá az idő miatt.

A takarótól féltem, hogy becsúszik alá, vagy rátekeredik.

Rengetegféle verzió van, téli-nyári, vastag-vékony, szellőzős, újjatlan, vagy levehető újju, stb. Van olyan is aminek felcsatolható az alsó része, ha hosszú lenne.

Én mindig akciósan vettem 10-20 eurókért. Magyarországon is hasonló árban láttam őket. Én mindig nagyobbat vettem, mint ami szükséges lett volna. S van 2-3 félénk, hogy ha változik az idő, akkor másmilyet adok rá. De pizsi is van a vékonyabb persze és a vastagabb. S így mindig össze lehet kombinálni az időnek megfelelően.

Van nagyobb méret is. Még láttam 110-120 méretben is. Egyébként kényelmesen elfér benne. Van elég helye bőven.

Én mindig pamutot vettem.

Viszont. Most hogy már a baba jár, vigyázni kell vele. Mert ő nem érti még, hogy ha rajta van a zsák, akkor nem tud sétálni. :))

2010. szept. 21. 09:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi nagyon szeretjük! Csak 100%-os pamutot veszek, és abba nem izzad le, és ha bővebb fazont választasz, akkor van elég hely. Én most az IKEA-ban vettem a 9 hónapos méretet, ami karcsúsított, és ebbe kevesebb a hely, legközelebb másikat választok, de még így is szereti. És szerintem jobb az ujj nélküli változat, mert ahhoz adhatsz rövid és hosszú ujjú pizsit is. Mindenféle méretben lehet kapni!
2010. szept. 21. 09:08
 5/9 anonim ***** válasza:
az első vagyok: én csak ujjatlan zsákot vettem. A gyerkőc pedig elfogadta rögtön, nem volt vele gond.
2010. szept. 21. 09:09
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. Az ikeában milyen áron lehet kapni?
2010. szept. 21. 09:09
 7/9 poci-maci ***** válasza:
Nem kötekedésből írom amit most írok de nekünk nem vált be mert ha ráadtam már ordított nekünk a kezeslábasok jöttek be! Adok alá 1 rövid ujjú vagy ujjatlan badyt meg zoknit és így alszik mikor elalszik persze attol betakarom és ha netán lerúgná magáól a takarót akkor sem fázik meg!
2010. szept. 21. 09:42
 8/9 anonim ***** válasza:
anyukám varrt a kisfiamnak puha anyagból (belül pamut, kívül nem tudom mi), barik vannak rajta, ujjatlan, cipzáros és sokkal nagyobb, mint a gyerek. Így bőven van helye mozogni. Nagyon szeretjük.
2010. szept. 21. 09:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem két 10 hós fiam van.Egyikük apja fajta,vagyis éjszaka kitakarózik,kiterül mint a nagy alföld,és álmában össze-vissza dobálja magát.Nem viseli el a hálózsákot,felébred,üvölt,mert le van benne korlátozva.Aggasztó ez most nekem,mert vhogy csak hozzá kellene szoknia,jönnek a nagy hidegek,fűtünk a szobájukba,de azért félek h megfázik.

A kicsi viszont olyan mint én,összekucorodva szeret aludni,imádja a hálózsákot,anélkül felébred éjszaka.Azon kívül nagyon izgága baba,ha álmában érzi h szabad út van engedve a mozgásra,akkor felizgatja magát,belelendül,és már ébren is van.Újszülöttnek ő a pólyát is imádta.

Szóval lényeg a lényeg h nagyon klassz,hasznos dolog,de nem minden baba viseli el magán.

2010. szept. 21. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!