Muszáj a babának pólya? Mellszívót muszáj venni? Mik a legszükségesebb dolgok?
Azért kérdezem,hogy kell e mert manapság mindenhol azt látom,hogy a babát már bele se teszik a pólyába,pedig én úgy tudtam kellene neki.Manapság ez hogy van?
Mellszívót kellene vennem?Mi van ha nem fejem a tejem?Vagy ha le is fejném,mit kezdjek a lefejt tejjel?
Mik azok a dolgok amik tényleg a legszükségesebbek egy babának az első 1-2 hónapban(de tényleg csak a legfontosabbak)?Nem akarok feleslegesen pénzt kidobni,hogy aztán ne használjam és csak ott álljon.
köszi a válaszokat!
ja és még 1.éjjel is kéne fejni?
az első babámnál,éjjel is csináltam.hmmm.3 hónapig tudtam szoptatni :(
Nekünk nem volt pólyánk, szerintem manapság felesleges! Csak szép!
Mellszívót nem használtam, én kézzel fejtem! Erre a védőnéni megtanít! A lefejt tej kincs! Be vele a fagyasztóba! Fejnimuszáj, mert a baba nem üríti ki teljesen a melleid, (nekem csak pár csepp maradt benne), de mindenképpen ki kell fejned, mert így lesz több tejed! Amennyi fogy, annyi termelődik! És bizony a baba egyre többet kér! A szoptatás a világ legegyszerűbb, de mégis legbonyolultabbá tett dolga! És persze a legszebb!
szia, mi pólyát nem használtunk, de a kislányom nem is tűrte volna. azért jó, ha bírja a baba, mert ilynekor még előfordul, hogy izeg-mozog mindeük, nem tudják még iránytani, és ez zavrahatja őket az alvásban. de ez nem szentírás. mellszívót én használtam, de nekem az elején problémás volt a szoptatás, és fejtem éjjel is (a babám 10 napig az intenzíven volt szülés után, és tápszerezték, nehéz volt visszaszoktatni cicre). amúgy szerintem ha rendesen szpoik a baba, és éjjel is ébred enni, akkor nem kell mellszívó. amit mi vettünk, és jó volt ,az a bébiőr.
amúgy javaslom, hogy vaterán, teszveszen nézz utána ezeknek, mert jóval olcsóbb használtan, mint vadiújan.
Első:
Nem csináltad jól! Én jelenleg 14 hónapja szoptatok és volt problémám bőven! Viszont egy elkötelezett szoptatási tanácsadó segítségével a mai napig van tejem! Pedig volt, hogy kevés lett, volt, hogy madjnem elapadt egy betegségtől, de mindig visszahoztuk! A lényeg, hogy rengeteget kell szoptatni, és máris több lesz a tejecske és persze igény szerint!
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de gondoltam segítek!
Pólya teljessen felesleges szerintem is, de még a mellszívó is. 10 hónapos a lányom, igény szerint szoptatom, és még most is bőven van tejem. Csak akkor fejtem kézzel, mikor ritkábban kelt fel éjjel, és majd szét fakadtak a melleim. Akkor is csak annyit, hogy ne feszüljön.
Mi pelenkázót sem használunk, a nagyágyon pelenkázunk. Sokkal kényelmesebb, biztonságosabb. A pelenkázós fürdetőkád (vagy minek nevezzem), ha gondoltatok olyanra, akkor az is tiszta felesleges pénzkidobás.
Hogy mi minden lesz igazán felesleges, azt csak akkor tudod meg, ha már megszületik a babád. Minden baba más, mások az igényei. Hugoméknál a kiságy lett szinte teljessen felesleges (játszásra azért alkalmas), nálunk a babakocsi. 10 percnél tovább nem volt benne a lányom.
Boldog babavárást!
Babától függ, hogy mi kell mi nem. Nekem pl sokat kellett fejnem, ha tudtam volna, akkor én elektromos fejőt veszek, nekem megérte volna. Kézi Aventosom van, szeretm, jó, de a gépi gyorsabb és néha leszakad a kezem.
Viszont a babakocsit csak sportot vettem volna, ha tudom, hogy a lányom utálja mózest. Üvöltött benne 20 hétig, bámit próbáltam, aztán ha már nem bírtam inkább kendőztünk. Nemrég csréltem sportrészre, ebben jobban elvan. Az autóshordozót is utálja, üvölt benne, de az kell. :(
Pólyát nem vettünk, az felesleges, takaróból is lehet pólyakötéssel pólyát hajtogatni, néha alkalmaztuk az első hónapban, megnyugodott tőle, nem mozgott a keze és meg tudott nyugodni és elaludt. :)
Pelenkázó szekrényt nem vettünk, csak feltétet, az a mosógépen van, és fürdetős állványt sem, jó a sima kiskád, be a nagykádba. Apa letérdel a kádkilépőre és úgy fürdet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!