Ikresek! Mindkét babádhoz kialakult egyszerre és egyformán a kötődés vagy különbözött vmiben?
Hú,mintha magamat hallanám.
Én is csak az egyik babám tudtam szoptatni és bizony hozzá kezdtem el nagyon kötődni. Ezt az elején anyuék is észrevették,na nem mintha a másikkal nem törődtem volna,de biztos volt különbség. Nekem is lelkiismeretfurdalásom volt és azt gondoltam,hogy én aki azt hittem, nagyszerű anya leszek,most nem érezhetek így... Aztán rájöttem,hogy azért ő érte is aggódom és arra is,hogy természetes,hogy nem minden működik úgy,mint a filmekben. Már 10 hónaposak, mindkettőt imádom, szeretem, de ha lieblinget kell választani, a szoptatott babám az. De a másik babám volt az elsőszülött, még mindig vissza tudom idézni azt,ahogy felsírt, őt megmutatták ,miután megszületett...vele ez adta a kötődés alapjait. A szoptatott babámmal volt egy kis gond születés alatt,így vagy 1-2 órát nem is láthattam meg sem foghattam...ez kiesett.
Köszönöm Neked is a választ!
Érdekes dolog ez, akkor talán sok ikres érez/érzett ilyet. Nekem is az a babám a bújósabb,aki kicsi hátrányban volt a kezdetekkor. A másik is tud bújni és igényli is,de ő talán jobban kimutatja. Biztos van abban vmi,hogy érezhették a "különbséget", de természetesen ugyanúgy vágynak a szeretetünkre. Nekem is már 1 évesek, napról-napra okosabbak és egyre jobban imádom őket!(már ha lehet még jobban:) Nagyon fura,hogy így vagy úgy megkülönböztetjük őket,nem? Te tudod konkrétan,hogy miért a "kicsit" helyezted előrébb? Kicsit fura kérdés, de eszedbe jutott már amikor lelkiismerte-furdalásod volt ezért,hogy amúgy ha választani kéne a 2 gyerek közül, melyik lenne az? Vagyis tudnál egyáltalán választani?
Nálunk is ilyesmi a helyzet,kivéve, hogy én a szoptatásnak tudom be azt,hogy egyikőjükhöz jobban kötődöm. Na meg mint azt már talán írtam, pont a szoptatott babámmal volt nálunk is gond a születésnél-utána, őérte kellett aggódni egy kicsit.
Persze mindezekből következik,hogy a nem szoptatott babám pedig az apjához kötődik jobban,mert addig folyton ő etette cumisüvegből:) Szóval kíváncsi leszek, hogy amikor már nagyobbak lesznek, megmutatkozik-e majd, hogy egyikük apás, másikuk anyás lesz.
Kitartást Neked a neveléshez meg mindenhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!