Miért néz mindenki ufo-nak, mert együtt alszunk a kisfiunkkal és kötődően neveljük?
Szerintem a kötődően nevelés nem egyenlő a gyerek teljes kiszolgálásával.
Mik a terveid? Lehet, hogy alapvetően a jövőbeli terveid miatt néznek ufo-nak.
S kikkel beszélgetsz?
Mikor babát vártam senki sem kérdezte, hogy lesz-e babakocsija és hol fog aludni? Örültek, hogy babát várok és gratuláltak. Nem faggattak, de mondjuk én sem kötöttem semmit az orrukra. (Bár extra terveim nem is voltak.)
Amúgy a kötődő neveléssel kapcsolatban egyesek képesek átesni a ló túloldalára, lehet ezt gondolják rólad is.
De különben miért foglalkoztat más véleménye, ha te ennyire elhatároztad a dolgot?
Ha pedig kiegyensúlyozottnak látod a fiad, akkor nem is értem min aggódsz.
Különben meg akárhogy is neveled, úgyis lesz olyan, aki ufónak néz majd.
Ez érdekes dolog,mert a lányomat így neveltem ahogy Te a fiadat.Mert ezt igényelte.Velem aludt,igény szerinti szoptatás,nem hagytam sírni...
Megszületett a fiam,és ő teljesen az ellentéte a lányomnak.Nem fogadta el a cicit,a kórházban a csecsemőssel 3 napig birkóztunk vele,de hiába,nem ment.Kezdetektől tápszeres.Ha nem fáj semmije nem szereti,ha sokáig húzgálom a kezembe.Első perctől a kiságyába alszik,játszani marad mellettem,de ott nem tud elaludni.Imádja a babakocsit,míg a lányom kifeszítette magát belőle,kézbe kellett még a védőnőhöz is menni vele.
Sorolhatnám.
Akinek csak ilyen vagy olyan gyereke van,meg sem tudja érteni a másik oldalt.És nem kellene pálcát törni sem a másik feje fölött.Úgyis gyereke válogatja...
Utolsónál a pont! Én is örültem, hogy az első gyerekem milyen szépen alszik a kiságyban, tuti anyuka vagyok. Aztán úgy döntött, nem alszik benne tovább. Hetekig harcoltunk, aztán közénk vettem. Később kapott heverőt (1 évesen), de átjárt éjjelente, ha nyűgje volt. Igen, közben volt házaséletünk, sőt jött tesó is :D Most a nagy már egyedül alszik, este melléfekszik valamelyikünk, nekünk ez nem fáradság. Nem várom el, hogy egyedül elaludjon, mesélek neki :)
A pici most épp szereti a kiságyat, elalszik egyedül. Nem én neveltem ilyenné, ő ilyen! De voltak időszakok, amikor közünk aludt. Hasfájós, kevés volt a tejem, 2 óránként evett éjjel stb. Igy volt jobb. Hol érdekel, ki mit mond :D Én pl. viszont nem igazán hordoztam a fiam, mert utálta a kötöttséget. Ez van. A kislánynál majd megint megpróbálom. Aztán vagy szereti vagy nem :D
Utolsó válaszolóval (7-es) teljesen egyetértek. Természetesen a gyermek igényeit kell figyelni, nem pedig azt, hogy egy-egy elv mit mond. Nem fogom magam mellett altatni, ha nem igényli, nem fogom csak azért szoptatni, hogy nekem jobb legyen.
Aki kérdezte, hogy mi a terv. Ugyanaz, mint a fiamnál volt, figyelni az igényeit és reagálni rájuk. Úgy, ahogy ez neki jó. Ha sír, megnyugtatni, ha éhes, megetetni, ha anya kell neki, akkor anya ott van, stb. És ez nem egyenlő azzal, hogy 'kiszolgálom' a gyereket, mert nem egy 10 évesről beszélünk, hanem egy újszülöttről, akit igenis ki kell szolgálni, mert magatehetetlen és rám lesz utalva.
Aki azt kérdezte, hogy ki kérdezősködik: más anyukák a játszótéren, akik szintén babát várnak, anyós, sógornő, anyukám. Őket érdekli, hogy hol lesz a kiságy, mikor vesszük meg (38. hétben vagyok) és nem értik, mi az a baby-bay, pedig pl. bölcső régen is volt.
NEkem sincsenek extra terveim, úgy gondolom, nem is működne így a dolog, de amikor mondom pl. hogy nem szeretném, hogy cukros vízzel tömjék tele a babám hasát az első napokban a kórházban, hanem jó lenne, ha szülés után azonnal cicizhetne, akkor is sokan nagyokat néztek, mert hogy a cukros víz az kell. És még van egy pár ilyesmi...
Köszi a választ mindenkinek, mind hasznos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!