Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez most komoly? Hogyan tudom...

Ez most komoly? Hogyan tudom csillapítani a szenvedését? (fogak)

Figyelt kérdés

Lányunk most 5 hónapos és 2 hónapos kora óta lehetett látni, hogy jön az alsó 4 foga. Az első kettő elől és a hátsó kettő két oldalon (őrlők).

Ma ahogy kenegettem a lányomnak észre vettem, hogy jobb oldalon hátul az őrlő foga iszonyatosan látszik már. Mindent próbál hátra begyömöszölni, ömlik belőle a nyál. Jobban, mint ez előtt. Szuszogó hangot ad ki, mintha fújtatna. Gondolom a hideg levegő miatt jó ez neki.

Ráadásul a fenti első kettő is látszódik már fehéren, de még nem úgy, mintha utolsó napjai lennének 'hátra'.

Láza nincs, széklete sincs. Iszonyat nyűgös és csak sír és sír. Semmit ne óhajt enni, akár gyümölcsről van szó, akár tápszerről. Próbáltam fecskendővel is adagolni neki a tápszert, de csak sírt és sírt.. aludni is alig tud, csak akkor, ha már végleg kimerült. :(

Hogyan csillapítsam a szenvedését? Mikor adjak neki fájdalomcsillapítót? Akár már most is?

Nurofen van itthon, mert anno ezt tanácsolták, hogy vegyük meg.

Egyébként meg Dentinox-al kenegetem az ínyét.

2011. dec. 19. 13:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%
bocs az offért de minek törlöd a száját gombaölővel 5 hónapja? nem lehet, hogy az marja az ínyét? lehet azért jön ennyi foga :O
2011. dec. 19. 14:14
 12/18 anonim ***** válasza:

szerintem sem egészséges gombaölövel törölni egy gyerek száját ha nincs semmi baja.

az én orvosom semmi ilyet nem írt fel.

söt gombák, baktériumok kellenek a szervezetnek persze nem mindegy melyikek, de lehet azt is kiölöd ami kellene.

2011. dec. 19. 14:18
 13/18 A kérdező kommentje:

Szájpenészes dologra gondolok. Nekem arra a gyerekorvos mindig azt mondja, hogy gombaölő.

És még eddig sosem mondta, hogy hagyjam abba a szája tisztítását.

Egyébként nem értem, hogy mi összefüggés lenne a szájpenész és a fogak jövetele között...

2011. dec. 19. 14:20
 14/18 anonim ***** válasza:
75%
Hát nem tudom, nekünk nem írt ki semmilyen ecsetelőt az orvos a kezdőcsomagban. És így mondta is, hogy kenni kell amíg nem szól, hogy abbahagyhatod? Mennyire vészes a nem evés, veszített már a súlyából? Lehet elvinném orvoshoz.
2011. dec. 19. 15:10
 15/18 anonim ***** válasza:
75%
De miért kell minden nap kenni szájpenészölővel???Most akkor penészes is a szája??nekem ez most tök új!!nekünk nem kellett kenni indokolatlanul és még nem is hallottam ilyet!!nem lehet hogy inkább az a baj hogy 5 hónapja folyamatosan azzal kened??
2011. dec. 19. 20:57
 16/18 A kérdező kommentje:

Erről beszéltem: [link]

Nekünk felírta a kezdőcsomagban a gyermekorvos és mindig ír fel, ha elfogy. Főleg szoptatás előtt kellett a száját a gyermeknek törölni vele. Nálunk ez alap szokás, ahol lakunk. Ennyi.

Egyébként elmentünk a gyerekorvoshoz, nem rég értünk haza. Nincs semmi baja a szájának, de a jobb hátsó őrlő fog áttörte az ínyét már. 38,2 volt levonva a hőmérséklete. Kapott lázcsillapítót. Most jelenleg alszik és megnyugodott valamennyire.. Az orvos azt mondta, hogy folyamatosan figyeljük a lázát és megmutatta, hogy 2-3 hét és az első két foga is kint lesz (amit még ugye írtam is).

Köszi a tanácsokat.

2011. dec. 19. 21:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Szegényke:(Nálunk is ez,van,egyszerre mindig 1 fog jön,hőemelkedés!!! 2 napig,aztán vérző íny(a folyó nyál miatt mindig összevérez mindent), és kibújik a fogacska:(Ugyanígy fújtat,szuszog,sír,nem eszik,nem alszik,dobálja magát:(Aztán mikor kitört a foga,nyugi van,míg el nem kezd jönni egy másik:S

Lehet lázas a fogzástól,mehet a hasa is.

Én chamomillából nem a c15-öt adom,az ilyen fájdalomra kevés,c30-at kap,az segít.Meg ha már nagyon készen van,akkor nurofent is adok.

A szájpenész meg látható,fehér pöttyök,foltok,nem szabad mindig,mert kitörölsz minden jó bacit is,aztán meg minden semmiségtől szájfertőzése lesz.

Jobbulást!!!

2 gyerek Anyukája

2011. dec. 19. 22:40
 18/18 anonim ***** válasza:
51%
benne is van a betegtájékoztatóban, hogy hosszabb ideig nem szabad alkalmazni. mindegy, te tudod, én biztos nem használnék ilyet ha nem lenne szájpenészes a babám. ez nem megelőzésre van.
2011. dec. 19. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!