Ez most komoly? Hogyan tudom csillapítani a szenvedését? (fogak)
Lányunk most 5 hónapos és 2 hónapos kora óta lehetett látni, hogy jön az alsó 4 foga. Az első kettő elől és a hátsó kettő két oldalon (őrlők).
Ma ahogy kenegettem a lányomnak észre vettem, hogy jobb oldalon hátul az őrlő foga iszonyatosan látszik már. Mindent próbál hátra begyömöszölni, ömlik belőle a nyál. Jobban, mint ez előtt. Szuszogó hangot ad ki, mintha fújtatna. Gondolom a hideg levegő miatt jó ez neki.
Ráadásul a fenti első kettő is látszódik már fehéren, de még nem úgy, mintha utolsó napjai lennének 'hátra'.
Láza nincs, széklete sincs. Iszonyat nyűgös és csak sír és sír. Semmit ne óhajt enni, akár gyümölcsről van szó, akár tápszerről. Próbáltam fecskendővel is adagolni neki a tápszert, de csak sírt és sírt.. aludni is alig tud, csak akkor, ha már végleg kimerült. :(
Hogyan csillapítsam a szenvedését? Mikor adjak neki fájdalomcsillapítót? Akár már most is?
Nurofen van itthon, mert anno ezt tanácsolták, hogy vegyük meg.
Egyébként meg Dentinox-al kenegetem az ínyét.
én gyógyszer ellenes vagyok, de ebben az esetben bizony kellene valami mert nem eszik. mindenképpen neki megfelelö fájdalomcsilla´pitot adjál neki, de az étkezés elött kb félórával 40 perccel, igy pont akkor fog hatni mikor éhes lesz, kajál és elalszik.
elalvás elött még dentinox.
biztos hogy a foga? nincs más seb vagy ilyesmi a szájában?
én ilyen súlyos esetben elvinném azért orvoshoz hogy nézze meg nem fájhat-e valami.
láz még a legrosszabb fogzásnál sem lehet.
Nálunk a Chamomilla Vulgaris 15 ch vált be kezdettől a dentinox mellett.Lehet használni a kettőt egyszerre.Ha az őrlő foga jön (ami ritka ebben a korban de lehetséges)akkor nagyon szenvedhet szegény, mert azok több helyen törik át az ínyét.
Chamomillából én napi 3*5 golyócskát oldok fel egy korty vízben és megitatom a lányommal.Huzamosabb ideig is használható.Azóta nyugodtak az éjszakái és nem nyűgös annyira, pedig több foga is jön egyszerre!
A Dentinoxnál figyelj rá, hogy napi 3* több alkalommal ne kend a benne lévő lidokain miatt.
11,5 hós, 5 egészen kibújt és 2 félig látszó fogú kiscsaj anyuja:)
!"láz még a legrosszabb fogzásnál sem lehet" DE lehet!
Adj neki Nurofent, ha neked van kínzó fájdalmad te is csillapítod valahogy, neki is kell. HA csillapítod a fájdalmát fog aludni és enni is. Jobbulást a kicsikédnek!
Nincsen semmi seb és ilyesmi. Mindennap törlöm a száját gombaölővel is (amit ugye szülés után egyből felír a gyerekorvos), hiába nem anyatejes már régóta.
Átszoktam nézni neki a száját, főleg, hogy jön most a foga.
Csak egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyi foga jön és, hogy egyből az őrlővel 'kezdünk'.. úgy tudom, hogy annak 15-20 hónaposan kell jönnie.
Sajnálom szegényt nagyon. Van, hogy 1 óráig elvan és nem fáj neki láthatólag, de ma pl. eddig katasztrófa volt minden.
A gyerekorvosnál voltunk. Ránézett és azt mondta, hogy igen, jönnek a fogai eléggé. Ennyit mondott. Majd rátért arra, hogy éjszaka fel kell-e?! Mondom mostanság igen. Erre felírt egy új tápszert, ami 6+-tól lehet neki adni, hogy akkor ezentúl ezt adjuk.
Mivel a régiből van még 3 dobozzal (0+), így csak estére kapja a 6+-t.
13:21-es:
Ezt hol lehet kapni? Chamomilla Vulgaris 15 ch
Gyógyszertárakban is vagy csak gyógynövényesnél?
én is azonnal elvinném orvoshoz. figyi, 5 hónaposan nem eszik, akkor ne fájdalomcsillapító kell hanem azonnal orvos!
szerintem már is lehet a pakliban, a hátsó fogak jóval később szoktak jönni, enyém majdnem 2 éves volt mikor kibújt, főleg, hogy még az elsők sincsenek kint, inkább szájfertőzésre vagy ilyesmire gondolnék :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!