Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitol fugg az immun rendszer...

Mitol fugg az immun rendszer gyongesege mitol lehet, mindent elkap?

Figyelt kérdés
2011. dec. 17. 04:58
 1/6 anonim ***** válasza:
honnan veszed hogy immungyenge? az orvos mondta? mennyi idos? a gyerekek mikor kozossegbe kerulnek, bolcs,ovi, szamtalan fertozesen mennek at es ez normalis. az enyem 2 eves ,szeptember ota bolcsis es egyfolytaban taknyos.kohog.es nem immungyenge. egyebkent vannak immunerosito vitaminok.
2011. dec. 17. 05:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Minél később kerül a szervezetbe egészségre káros,vagy allergizáló anyag,annál nehezebben tud ellen védekezni,és immungyenge lesz. (Ételallergia,betegségekkel szembeni ellenállás stb)

Ha egy gyerek pici korában himlős lesz,akkor az immunrendszere védekezni fog ellen és később már ellenálló lesz a himlővel szemben. Többé nem kapja el.

A kisgyerekek,ha közösségbe kerülnek,akkor sok betegséget elkapnak. De megfigyelhető,hogy aki bölcsődében kap el minden betegséget,az már ovisan vagy iskolásan vagy nem kapja el ezeket a betegségeket,vagy könnyű lefolyású lesz. Az immunrendszere kialakította a védekező rendszerét.

Ha a te picid most került közösségbe és ott kap el mindent,azért még nem gyenge az immunrendszere.

2011. dec. 17. 06:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Én a környezetemben azt tapasztaltam hogy a túlzott vigyázás, fertőtlenítgetés okoz immun gyengeséget.

Nagynéném amíg nem mostunk kezet és arcot spéci antibakteriális szappannal addig a gyerek szoba közelébe sem engedett, nem hogy a gyerekhez.

Játszótéren nem engedte a homokozóba, és a hintából is amint kivette fertőtlenitette a kezét.

Szegény gyerek állandóan beteg.

Szomszédom ugyan ilyen volt, ős is mindig mindent és mindenkit fertőtlenített, és a kislány állandóan beteg.

Soha semmilyen kórokozóval nem találkoztak a gyerekek így nem tudnak védekezni ellene.

Én nem fertőtlenítettem semmit, soha a házban nem volt antibakteriális szappan, és a ház sem steril. Tiszta de nem steril.

3 éves fiam 2x volt beteg, az sem volt komoly, pedig volt hogy átmentünk a szomszéd kislányhoz, pedig az beteg volt.

2011. dec. 17. 07:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Vérképből meg lehet állapítani.

Ha valóban azt gondolod hogy túl sokat beteg, akkor beszéld meg a gyerekorvossal.

Egyébként nálunk is ez volt a helyzet, de később kiderült, hogy a nagyobb orrmandula volt az oka az állandó nyavalyáknak.

Vannak immunerősítő készítmények gyermekeknek.

pl: BRONCHO-VAXOM por,

Immuno glucan szirup

homeopátiás szerek

Van akinél ezek váltak be, de van ahol a sima multi vitamin vagy béres csepp.

Persze függ attól, hogy mekkora a gyerkőc.

Beszéld meg a dokitokkal.

2011. dec. 28. 16:25
 5/6 anonim ***** válasza:

hasonló tapasztalatom van mint a 3.válaszolónak!barátnőm mikor megszülte kislányát2 hónapig nem engedett be senki a lakásba majd mikor már mehettünk látogatni őket a gyerekszoba ajtajához odakészített folyékony fertőtlenítő szappan volt készítve és addig nem mehettünk be megnézni a babát míg le nem fertőtlenítettük a kezünket a krémmel!A kislány majd 2 éves koráig MINDEN NAP fertőtlenítette a cumijait,cumisüvegjeit!

1 éves koráig nagyon ki sem mozdultak a házból!Mindíg olyan vastagon van felöltöztetve a kislány,hogy állandóan le van izzadva a kis nyaka,háta!(a buta anyuka nem jön ám rá,hogy pont ezzel csinál nagy bajt,hogy agyon öltözteti)De olyan okosnak hiszi magát anyuka,hogy ha valaki finoman szól neki vagy próbálna tanácsot adni rögtön lehurrogja!

A kislány ÁLLANDÓAN értsd ÁLLANDÓAN beteg!Az már jónak számít nálluk ha 1 hónapban "csak" 2-3 hetet beteg a gyerek!Rettentően sajnálom a kislányt!

Tehát szerintem a túlzott sterilitástól,fertőtlenítéstől IS kialakulhat az immunrendszer gyengesége!

2011. dec. 28. 21:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy városi legenda, nincs ilyen, hogy immungyengeség okozza a betegségeket és én az immunerősítő vitaminokban akármikben sem hiszek.

Az én kisfiam valóban immungyenge, gyakorlatilag nincsenek immunsejtjei (IgG és IgA hiányos egyszerre) állítólag ez nagyon nagy baj és gyakorlatilag a 3 év alatt szinte beteg sem volt. Most már ovis és kétszer volt 3 napig beteg. Szóval még az egyébként egészségesekre sem jellemző egy hét ovi-két hét betegség sem volt jellemző rá. És nem kap semmit, sem vitamint, sem immunerősítőket sem. És egyébként zöldséget, gyümölcsöt sem eszik. Ő abszolút csokin élő típus.

Viszont higiénia az nincs körülötte. Egyrészt mert nem vagyok tisztaságmániás, másrészt kezdettől fogva az ujját szopja, jó van amikor meg tudom/tudtam akadályozni, hogy ne vegye koszosan, homokosan, kutyasimogatás után a szájába. És első perctől utcára vittem, fogadtunk látogatókat.

Szóval a túlzott higiénia és a betegségek között biztos van összefüggés. De szerintem a betegségek és az immunrendszer között nincs.

2011. dec. 29. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!