Szülés utáni depresszió?
Anyósommal egy fedél alatt lakunk (sajnos) és egyre jobban idegesít a gyereknevelési tanácsaival. Amióta megszültem a babánkat egyre okosabb lesz, és mindent jobban tud, mint más. Ráadásul naponta számtalanszor "meglátogat" és mivel időérzéke sincs minden alkalommal fél órát-orát nálam tölt minimum, holott már nagyon lefáraszt, idegesít, hogy nincs 1 perc nyugtom, ha a baba éppen alszik. Most a napokban, már teljesen betelt a pohár, és megmondtam a férjemnek, hogy számomra túl sok ez az anyóslátogatás, napi 1 bőven elég, sőt még a heti eggyel is beérném (na de az unokájáról van szó, elviselem a napi 1-et). Na de ezen anyósom nagyon megsértődött, haragszik rám, most már a napi 1 is elmarad és kitalálta, hogy azért nem igényelem a társaságát, mert depressziós vagyok. Pedig én nem így érzem magam egyáltalán, csak azt nem képes felfogni, hogy az okoskodásai miatt kerülöm a társaságát és sokalltam be tőle. Társaságra igenis vágyom, de nem egy anyós-meny beszélgetésre, hanem barátnő-barátnő csevegésre. Ez utóbbiban igaz, hogy hiányt szenvedek, sajnos, (új lakhely miatt), és nagyon szívesen állok szóba korombeli emberekkel, csak sajnos ebben ritkán van mostanság részem. Szóval, azt szeretném tőletek megtudni, hogy ha valakinél volt szülés utáni depresszió, az hogy jelentkezett, miben nyilvánult meg? Személyes tapasztalatokat várok, nem azt ami a google kidob. Még egyszer: nem vagyok depressziós, legalábbis nem úgy érzem magam, csak az anyósom által felállított diagnosztikát szeretném majd neki megcáfolni. Ehhez pedig konkrét tapasztalatokat szeretnék olvasni.
Köszönöm előre is a válaszaitokat:-).
Kedves utolsó válaszoló! Nagyon sajnállak, hogy ilyen nehéz időszakok vannak a hátad mögött. Remélem több ilyenben most már nem lesz részed és remélem, hogy nem kell nekem is megtapasztalnom azokat az érzéseket amiket leírtál.
Köszönöm mindenkinek a válaszát és örülök, hogy legalább így ismeretlenekként is, de mellettem vagytok:-)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!