Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Benneteket is a sírás kerűlget...

Benneteket is a sírás kerűlget oltáskor?

Figyelt kérdés
Annyira hülyének érzem magam, amiért majdnem elsírom magam mikor oltást kap a kislányom - fél éves lesz, a 4 hónapos oltáson szabályosan könnyes volt a szemem , pedig egészségügyben dolgozom, én magam is láttam el babákat, és mégis... most az agyhártya gyulladás elleni oltás jön, már előre gyomorgörcsöm van.
2011. dec. 15. 14:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én is félek az oltásosktól, nem tudok oda nézni,de ha engem böknek az nem zavar. félek hogy sír,de eddig csakakkor zokott mikor 2 szurit kapott de felvettem és megnyugodott :).én jobban parázok tőle, 1szurikat meg sem érez.
2011. dec. 15. 15:00
 12/24 anonim ***** válasza:
78%

Lehet az én készülékemben is baj van,de én tudom,h ez a szükséges rossz és nem visel meg egyáltalán,megkapja,sír felveszem,és vége is...Szerintem sem kell ebből ügyet csinálni..

Lehet ennek is köszönhető,h legutóbb mikor vért vettek a 7 hónapos kislányom kezéből a falon lévő dekort nézegette és eszébe se jutott sírni...(mondjuk én is meglepődtem rajta,de ez volt..)

2011. dec. 15. 15:02
 13/24 anonim ***** válasza:
Hú, én nem szoktam, sőt szörnyű vagyok, mert végre egyszer nem sírt és kifelé véletlenül bevertem a kis fejét, amire viszont elkezdett és ráfogtam az oltásra. Katasztrófa vagyok.
2011. dec. 15. 15:06
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Engem is minden oltáskor a sírás kerülget, már napokkal, sőt hetekkel a következő oltás előtt gyomoridegem van, mert rettenetesen sajnálom, ahogy megszúrják és utána ahogy üvöltve sír. Persze ilyenkor képes lennék egész nap a karomban tartani, csakhogy kiengeszteljem a pici lelkét. Ilyenkor mindig azzal vigasztalom magam, hogy ez mindkettőnk érdeke, hogy mégis jobb, most egy tűszúrást elviselnie, minthogy valami betegsége legyen később. A füllyukasztást viszont én sem bírtam végignézni, már a legelején ki kellett mennem és végig sírtam amíg ő sírt, sőt még utána is. Meg is bántam akkor nagyon, hogy szegénykét ilyen fájdalmas dolognak tettem ki, csak azért, hogy még aranyosabb legyen (bár annyira édes fülbevalótól függetlenül:-)).

Amúgy szerintem ezzel minden anyuka így van, az anyai szív már csak ilyen...:-)

2011. dec. 15. 15:17
 15/24 anonim ***** válasza:

Csak a kiírt kérdést olvastam, és mondok neked jobbat, nálunk az apukának is könnyes volt a szeme. De most már 15 hós a lányunk, és ezerrel próbáljuk megvigasztalni és felvidítani a doktornénivel karöltve. :D

Nagyon nehéz, amikor még ilyen esetlen és pici a baba, természetes, hogy ezeket az érzéseket váltja ki belőled! (Mi agyhártyagyulladás ellenit csak 1 éves státuszvizsgálatnál adattuk be, mert nincs kistesó, s nem járunk közösségbe a babával. 1 éves kor után már elég egy oltás is belőle.)

2011. dec. 15. 15:25
 16/24 A kérdező kommentje:
Többen írták, hogy talán azért sír, mert én túlspilázom... ez azért nem állja meg a helyét mert ugye az elsőnél még nem tudtam mennyire rossz érzés lesz ( első baba), így nem is görcsöltem rá, csak ott szembesűltem vele, mikor keservesen sírt szegénykém - épp a szakmám miatt nem kattogtam ezen, hisz amíg dolgoztam én is napmint nap csináltam ennél sokkal cifrább beavatkozásokat. Hmmm... nagyon irigylem azkat akik olyan szerencsések ,hogy a picúrkájok meg sem érzi az oltást!
2011. dec. 15. 15:30
 17/24 anonim ***** válasza:
Kislányom vashiányos vérszegény. Hordanom kellett ihjekcióra 2 naponta 10 darabot szedett be. Ezért gyakrabban vesznek a fejecskéjébol vért amit nem nézek végig. De az injekciónál nekem kell lefogni. Eloszor majdnem sírtam, de erosnek kell maradnom az o érdekében. Legkozelebb már csak márciusban vár rán a kov. oltás.
2011. dec. 15. 15:49
 18/24 anonim ***** válasza:

17/17 vagyok

ja és olyan 3 honapos korában vágták a lábujját a sebészeten, mert valamilyen vad hús volt a rossz koromnovés miatt. Akkor sírt amikor megkapta a szurit és lefogták. En kint konnyeztem a férjemmel. De fel sem vette. Ugyes gyerek. Nem is fájt neki, végigaludta az éjszakát is.

2011. dec. 15. 15:53
 19/24 anonim ***** válasza:

#3-as mintha csak én írtam volna!!!!! engem még fél óráig vakartak a nővérszobában annyira bömböltem:-))))))))))

amúgy az első oltásnál még megkönnyeztem, a többinél már erős voltam, úgy fogom fel mint szükséges rosszat. Én 9évesen beleestem egy ollóba könyökhajlatban véna mellett 2mm-el,spriccolt a vérem, anyám meg mint egy érzéketlen kegyetlen anya, fapofával körbetekerte a karomat egy pelussal és elrohant velem a dokihoz, a mai napig látom magam előtt a szitut, ma már tudom h belül bőgött, de a helyzet azt kívánta meg h észnél legyen és ne lássam rajta h kb élet-halál helyzet van. Én is így próbálom felfogni, ha látná h sírok, még rosszabbul érintené.

2011. dec. 15. 17:36
 20/24 anonim ***** válasza:
Mindig én szoktam fogni oltáskor a gyerekeimet, és arra gondolok közben, hogy ezt azért kapják, hogy súlyos, halálos betegségeket kerülhessenek el, azaz nagyon jó és fontos dolog. Én nem vagyok érzékeny típus, meg sem fordult a fejemben, hogy emiatt elsírjam magam. Bezzeg a nagyi ő más, még a szobából is kiszaladt, amikor jött a dokibácsi a szurival...
2011. dec. 15. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!