Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Négy-öt kanál vidám falatozás...

Haramia kérdése:

Négy-öt kanál vidám falatozás után keserves sírás. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Öt hónapos kisfiam anyatejes, de kb. két hete szopizás előtt már ismertetem ízekkel. Az almapép nagyon bejött, szopizás előtt megevett belőle 15-20 kiskanállal is, utána gond nélkül jöhetett az anyatej. Azóta be lett vezetve a szilva és a tök. Tegnap óta azonban minden étkezéskor, ha adom neki szopi előtt a pépet, 3-4 kanállal vígan megeszik, még tutul is hogy kéri, aztán egyszercsak a semmiből elvörösödik az arca és égtelen sírásba kezd :( (ezeket kizártam: nem forró az étel, nem darabos, 3 napja még szerette ezeket az ízeket, nem kap nagy falatot egyszerre)Ilyenkor abbahagyjuk az evést (nem is nyelné le a nagy ordításban a következő falatot és cicire teszem. Ott ugyan szopizik rendes adagot, de még aközben is fel-felsír 2-3szor...

Még a fog jöhet ugye szóba...de már lassan mindent erre FOGunk :)

Egyéb ötlete van valakinek?

Köszi a válaszokat!

2011. dec. 9. 10:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell különösebben okok után kutakodni. Még csak ismerkedik az ízekkel, nem kell mindjárt hatalmas adagok elpusztítását várni tőle. Kéri, aztán nem kéri, ugyanazt. Tök normális.

Majd szép fokozatosan növekszik az étvágya.

Ha mindig szopi előtt kóstoltatod, akkor amúgy is gyorsított eljárás megy. :o)

2011. dec. 9. 10:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ezt csinálta. Néha még vannak ilyen napjai. Nem minden nap egyforma. Eszik pár kanállal, aztán sír, vagy rángatja a ruhámat, s cicit kér inkább. Másnap meg csodásan megeszi a tízórait az ebédet az uzsonnát. Eleinte én is kétségbe estem. Most ha inkább nem kéri, még pár kanállal próbálkozom, felveszem, megint megpróbálom, ha végképp nem megy, akkor megbékítem cicikével.
2011. dec. 9. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!