Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítséget kérnék esetleg...

Segítséget kérnék esetleg nagymamáktól, "hagyományos értékrendű" anyukáktól, akik nem feltétlen a mai "elvárok" alapján etettékk csemetéjüket. Házitej? Kecsketej? Lisztes rántásos tej? Vagy mi az amivel etettétek régen a gyerekeiteket?

Figyelt kérdés
6 hónaposak vagyunk, nem szopizunk, de éjjel 2 óránként eszik. Kíméljetek a lehurrogó válaszokkal.
2011. dec. 15. 01:14
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

09.42-es hozzászólónak a Sinlacról:

Sajnos nem fogadja el, talán a szaga miatt. De tudom, a tápszer sem épp finom és ízletes.

De semmit nem iszik vagy eszik meg még üvegből sem, hacsak nem tápszerről van szó.

2011. dec. 15. 13:32
 22/39 anonim ***** válasza:
Pedig szerintem mégis csak valami tejpépet kellenne megpróbálni nála, egyszer úgyis csak kell valami mást is ennie tápszeren kívül, és ha próbálgatnátok, hátha megszokná szép lassan, ha nem is sinlacot valami más fajta tejpépet és abba esetleg tehetnél Fantomalt port táplálék dúsításként. Bocs a sok okoskodásért, csak segíteni próbálok.
2011. dec. 15. 13:46
 23/39 anonim ***** válasza:
26%

Ne haragudj, de nem értelek, kérdező. Az a dolgod most, hogy a babád EGÉSZSÉGÉT szem előtt tartva gondozd, senki nem mesélte, hogy egy anyukának ÉJSZAKÁZNI is kell a babájával?

Nemcsak az éhség miatt ébred. De ha már ébren van, jólesne a pocakjának is valami. Nem szopizik, de lehet hozzád szeretne bújni picit. Amíg adsz neki valamit, akár egy üveg babavizet...

Tudod nekem 2 gyerekem van, a nagy 4 éves, de még mindig ébred éjjel, mert álmodik, forgolódik, az apja éjjel megy dolgozni, így arra is felkel. A pici 8 hónapos, az elmúlt 2 hét alatt 3 foga bújt ki (nálatok is lehet fogzás már simán!), én öregedtem vagy 10 évet, és SEMMI segítségem, nem tudok pihenni semmikor, így ha (mint pl tegnap éjjel) félóránként felsír a babám, és visszaaludni sincs időm, gondolod olyan energiabomba vagyok? De eszembe nem jutna BIZONYÍTOTTAN KÁROS dolgokat adni a gyermekemnek, hogy legyen már egy nyugis éjszakánk.

Nem érdekel, hogy nem akartál lehurrogó válaszokat, nekem ez a véleményem.

Azoknak, akik a "régi értékrend" szerint akarnak etetni, mert "minek ez a felhajtás", meg "honnan tudjam én jobban, huszonéves első babás, mint a 3-4 gyerekes nőrokonaim":

Tudjátok, régen az orvos és a védőnő is ÚGY TUDTA, AZT TANÍTOTTÁK NEKIK, hogy gyümölcs 3 hetes kortól, feles orizás tej 3 hónapos kortól, teáztatás újszülött kortól mézzel, cukorral citrommal, plusz bilizés amikortól ülni tud. Ha akkor éltem volna, nincs okom megkérdőjelezni, hogy ez a helyes, ráadásul, mint írta is valaki, lehetőség sem volt másra. Soha nem ítéltem el senkit, aki RÉGEN, ANNAK IDEJÉN, amikor ez volt az orvostudomány hivatalos álláspontja a táplálásról, így etette a babáját. De azt nem tudom megérteni, hogy ha egyszer bebizonyosodott, hogy nem hogy nem tesz jót, de árt a babáknak az előbb felsorolt táplálás, MIÉRT RAGASZKODIK HOZZÁ? (a korai bilizést csak azért írtam, mert erről is köztudott már, hogy nem célravezető)

Bocsánat, ha megbántottam valakit őszinte válaszommal, már rég nem érdekel a pontozás.

2011. dec. 15. 14:15
 24/39 anonim ***** válasza:

A tápszeren kívül kap mást is?

Meg a Jó éjszakát tápszert próbáltátok?

2011. dec. 15. 17:25
 25/39 anonim ***** válasza:

a hozzátáplálással hogy álltok? Miket eszik a tápszeren kívül?

Ha ennyire szeretnél adni valamit, akkor kezdheted akár a krumplival is, az sokkal táplálóbb, mint az alma és a barack vagy a többi gyümölcs. Vagy akár sülttök is mehetne neki. Ezt sűrítheted valami gabonapéppel is, pl. a DM-ben van rizspehely, kölespép vagy 7 gabonás pép. Ezek is jól eltelítik a pociját.

Egyébként tényleg nem biztos, hogy a kaja miatt kel, de ezt korábban már írtam. Egy ismerősöméknél pl. az ágyi poloska ébresztette fel a babát. Nem szegények, nem igénytelenek egyáltalán, sőt, inkább a másik véglet, de mégis előfordult ilyen. Érdemes több lehetőséget is kizárni azért.

2011. dec. 15. 17:38
 26/39 A kérdező kommentje:

Kedves 14.15-ös!

Köszi a szép szavakat, nem erre vagyok kíváncsi. Tudom mi a dolgom, miért vagyok itthon a gyerekemmel. És képzeld, nekem sincs segítségem. Amúgy meg persze, mindent a fogra fogunk... ha az a gondja, akkor kaja után nem aludna vissza. Nem nyűgös, és nincs semmiben hiánya. Imádom, és rengeteget foglalkozom vele.

Ha esetleg a nem alvásod miatt ennyire rosszak az idegeid, hogy leosztasz valakit aki tanácsot kér, akkor kezeltesd magad.

És ha nem olvastad volna, többen is írták, hogy "nem normális" ha fél éves gyerek még mindig 3 óránként eszik éjjel.

Ekkora gond az, ha valaki tanácsot kér? Hogy ki mit adott neki hasonló helyzetben?

Szerintem te egy idegbeteg vagy!!!!

Bocs, ha megbántottalak, a te pontozásaid sem érdekelnek!

2011. dec. 15. 22:36
 27/39 anonim ***** válasza:

A másfél éves unokaöcsém is még 3x felkel éjjel... Ezt én is furcsállom, mert az én babám (1 éves), akkor is legfeljebb 2x kel, ha tényleg jön a foga.

Én azt próbáltam, hogy a délutáni és esti étkezések legyenek a laktatóbbak. Később persze pont fordítva kell majd, de az még odébb van.

A Suttogó javasol egy olyat, ha jól emlékszem láncetetés vagy álometetés néven emlegetik, ami nekünk bevált. Este kap vacsorát fürdés előtt (6 hósan ez már tejpép vagy főzelék volt általában), megfürdik, majd az elalváshoz kap egy adag tápszert. A 2 étkezés között így kb 2 óra telik el, és jól tele van a kis pocakja.

Én tényleg jó szándékkal mondom azt, hogy inkább ilyesmivel próbálkozz, mint ezekkel a "népi bölcsességekkel", én azokban nem sok logikát látok, sajnos tényleg a kényszer hatására alakulhattak ki régen ezek a praktikák. Remélem sikerrel fogsz járni.

2011. dec. 16. 05:55
 28/39 anonim ***** válasza:
42%

Fél évesen max 1 evés a normális éjszaka,de igazából már arra sincs szüksége egy ekkora babának.Az anyatejes babók sem azért kelnek szopizni mert éhesek,hanem mert hát...anyu közelsége miatt :) én is azt gondolom a láncetetés talán jó ötlet,lehet növelni kellene az adadokat,és este felé két ótánként etetni lefekvásig.Éjszaka pedig nem adnék neki enni,max teáztatnám.Megszokásból is fel kellhet már.

Örülök és örvendek amúgy mennyi szuper mami van itt,mondjuk a férjük lehet nem örvend,hogy anyuka el sem tud mászni a gyerek mellől,és még a mártírt is előadja (emellett hangoztatva persze hogy neki ez a dolga)

2011. dec. 16. 09:44
 29/39 anonim ***** válasza:
30%
Kedves Kérdező ! Az sem érdekel, hogy olyan dolgokat szeretnél adni a babádnak, amelyek károsak ?
2011. dec. 16. 09:44
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyítottan káros??? Szerintetek a mai 20-30-40-... emberek min nőttek fel? Valószínűleg bizonyítottan káros dolgokkal tömték az édesanyjuk őket! (azért ilyen hülyék?) :) Emberek, gondolkozzatok már! Ez nevetséges!

Úgy gondoljátok, hogy ti, a szüleitek, a nagyszüleitek anno csak tápot kaptak, ha elapadt az anyának a teje, nehogy bizonyítottan káros dolgokat adjanak nekik? Persze! Mégis felnőttek! Hoppá...

Egyébként meg ha már itt tartunk, a mai világban mi nem bizonyítottan káros? Lassan már a kenyér is meg a csapvíz is rákot okoz.. :) Szerintem ne egyél és ne igyál, nehogy károsítsd magad. :)

2011. dec. 16. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!