Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon mérges vagyok, szoptató...

Nagyon mérges vagyok, szoptató anyukaként hátrányban érzem magam a tápszerező anyukákkal szemben? Ilyen nincs.

Figyelt kérdés

Elegem van!!

9 és fél hónapos a babám, a végén már nem volt sok teje, de elég volt neki, most egy másfél hetes nátha és egy fogzás, mert még egy foga sincs azóta sem, betett nekünk, lecsökkentette az étvágyát, alig eszik, és emiatt a tejem elapadt, az a maradék is, ami volt.

Mivel szoptattam, nem etettem cumisüvegből! Most ugye nem tudok abból adni neki tápszert semmit!!

Fogzik, jól jönne a folyékony táplálék,de nem szokik rá a cumisüvegre immáron két hete!

Aki tápszerezik, annak legalább a tápszert megissza, ha már a szilárdat nem eszi, mert fáj neki az ínye miatt.

De az én babám mit egyen, semmit nem eszik!

Nagyon készen vagyok már, senki nem tud segíteni.

Szóval, jó lett volna, ha a szopizás mellett cumisüvegből is iszik valamit, mert eddig csak tanulpohárból iszik, abból is csak vizet.

2011. dec. 14. 08:39
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Kislányomat 2 éves koráig szoptattam és csak 6 hónapos korától kapott már mást is. SOHA nem fogadta el a tápszert semmilyen formában, és nem fogadta el a cumisüveget sem, ezért soha nem tudtam volna pótolni ilyen módon még akkor sem ha tényleg nagyon kellett volna. A tejpépet elfogadta kanállal, ezért amikor ugy éreztem valami kellene akkor azt adtam. Kanállal etettem mindíg amikor hozzátápláltam akár gyümölcs, akár más volt.

9 és fél hónaposan már nem kell görcsölni ennyire, próbálj meg sokmindent kinálni neki kanállal(estleg belekeverhetsz egy kis tápszert is a kajába) és szoptass is amikor csak elfogadja ha pár percre is.

2011. dec. 14. 09:33
 12/37 anonim ***** válasza:

komolyan mennyivel jobb anya az aki szoptat vagy az aki sajnos nem???

Én nem tartom magam se jobbnak se rosszabbnak!

Kisfiamat 7 hónapig tudtam szoptatni ,mert műtét kellett és elapasztottak.És jééé megnőtt szép nagy fiú lett tavasszal lesz 5 éves.Nem hülyébb mint az anyatejes babák.

Kislányom most 5hónapos.Ö szopizik igaz kell egy kis kiegészítés tápszerbe.Nehezen fogadja el a pici az üveget de a 4.cuminál tartunk és talán ez beválik.Amúgy nekünk is a lecsapott végű vált be.

2011. dec. 14. 09:33
 13/37 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy akkor miből adtál neki vizet? Még egy javaslatom is lenne, hogy elég nagy már a kicsid, próbáld meg phárból itatni a tápszert ha mást nem fogad el.Nah és egy ennyi idős gyereknek már főzelék is meg másféle étel is kell szerintem nem csak tápszer.Ha meg fáj az ínye, akkor turmixold neki vagy törd át villával, és add neki kiskanállal az ételt, főzeléket bébiételt bármit.Nah nehogy már emiatt ne egyen semmit a szegény kisbaba.
2011. dec. 14. 09:37
 14/37 A kérdező kommentje:

Nekem ez már óriási probléma, mert valójában rengeteg energia van abban, hogy eddig tudtam szoptatni, aminek nagyon is örülök. De ugyanakkor örültem volna, ha időnként megiszik tápszert is cumisüvegből, mert akkor most való igaz, sokkal könnyebb helyzetben lennék! Több fajta cumit próbáltunk, többször próbáltam szoptatás mellett cumisüvegből itatni a hónapok folyamán, mert éreztem, egyszer eljön az ideje, nem lesz már tejecske és jöhet a tápszer, de mindig eredménytelenül. Valahogy eszek a szilikonos dolgok nem igazán jönnek be a babámnak, nem tudom.

Most nagyon kellene a folyékony táplálék, a tápszer, van Aventos, MAM-os, NUK-os DM cumisüveg, kitartóan próbálkozom, nem megy.

Tanulópohárból, vagyis csőrös?pohárból iszik nagyon szépen, egyedül is.

Nem nézek le senkit, magamra vagyok mérges, hogy így alakult, hogy nem tudok neki folyékony állapotban adni a tápszert. Nehéz így összeállítani neki a napi 500 ml tejalapút.

2011. dec. 14. 09:39
 15/37 anonim ***** válasza:
52%
Csak annyit szeretnék, hogy nagyon sajnálom, hogy ilyen problémád van, de nem értem, hogy mit tehetnek erről a szerencsétlen tápszeres anyukák, akik nem önszántukból adnak tápszert babájuknak anyatej helyett, hanem azért mert nincs anyatejük szegényeknek.Te szerencsés vagy mert eddig tudtad szopatni a babádat, de ezt jól elszúrtad,hogy legalább vizet sem adtál neki cumisüvegből vagy pohárból.Ne aggódj előbb utóbb ugyis elfogadja a cumisüveget, vagy a poharat, hidd el ráviszi őt a kényszer.
2011. dec. 14. 09:40
 16/37 A kérdező kommentje:

főzeléket imádja, de a tejalapú kellene neki.

Pohárból is próbáltam, de csak a vizet issza. Tejpépet ette még anno, de folyékony állapotban már azt sem. Lehet a folyékonysággal van a baja, mert ahogy hígabbra sikerül mondjuk egy étel, gyümölcs, már nem nagyon eszi, csak ha durván pépes. Aminek örülök.

De szeretném, ha még sokáig kapna tápszert, mert kell a csontok fejlődéséhez a sok vitamin!

2011. dec. 14. 09:42
 17/37 A kérdező kommentje:

nem értem, nem hibáztattam a tápszeres anyukákat, épp ellenkezőleg, nem értem, valaki itt félreértette a dolgokat.

Annyit állítottam, hogy kizárólagosan szoptattam, nehezebb helyzetben vagyok a további tápszerezésben, mint aki az elejétől tápszerezte a babáját.

2011. dec. 14. 09:44
 18/37 anonim ***** válasza:
68%

Olyan,mintha azért lennél ideges,mert az "őrült" tápszerező anyukáknak nincs ilyen problémájuk! Nem kell rájuk irigykedni,ne ezzel legyél elfoglalva, hogy bezzeg nekik sikerül....! Az más kérdés,hogy én is ideges lennék,ha a babámat nem tudnám etetni,de eszembe nem jutna a tápszerezős anyukákat irigyelni,azt gondolni,hogy bezzeg nekik könnyebb, stb...

Próbáld mega Tommee Tippee cumikat,nekem ikreim vannak, csak egyiküket tudtam valamennire szoptatni,de ő is kapott kiegészítést. Nem volt soha cumizavara,simán evett ciciből is meg üvegből is, ezt használtuk.

2011. dec. 14. 09:44
 19/37 A kérdező kommentje:
Én is abban reménykedem, hogy elfogadja, csak hát mér hónapok óta, és most két hete folyamatosan. Várok még türelmesen, csak nagyon nehéz, küzdelmes, eredmény nélkül.
2011. dec. 14. 09:45
 20/37 anonim ***** válasza:

Tedd mellre többször, és szerintem vissza fog állni a tejmennyiség (abból ítélve, hogy 9 hónapig volt tejed). Olyan nincs egyébként, hogy egy baba nem eszik. Van tejpép, rizspép, üveges bébiételek. Én szoptatattam, sőt, még mindig szoptatom a 15 hónapos lányom, így nem tudom, hogy hogy van a tápszernél. De az sem biztos, hogy tápszerhez kell nyúlnod. 9 hónaposan már rengeteg mindent ehet a babád, és általában egy babának sincs ilyen korban nagyon sok foga, mégis mindenki meg tudja oldani, hogy etesse a babáját.

Ne haragudj, nem kioktatni akarlak, de ez a kérdés tényleg nem volt a legjobb megfogalmazás. Semmi szükség rá, hogy a tápszeres és a szoptatós anyukákat összeugraszd, mert mindannyian ugyanúgy a legjobbat akarjuk a gyerekünknek.

2011. dec. 14. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!