Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek a vidéki vagy a...

Szerintetek a vidéki vagy a városi babák vannak előnyben vagy épp hátrányban?

Figyelt kérdés
Mindenfélé véleményre kíváncsi lennék. Akármiről írhattok, környezet, lehetőségek stb.
2011. jan. 6. 14:38
 1/10 anonim ***** válasza:

FALU/ vidék:

Tegnap volt egy kérdés a csirkemájról hogy iparilag antibio-t adnak nekik.

Ebből a szempontból sajnálom mert városban nem lehet max kutyát tartani.

Zöldség detto.

Nyugisabb helyen nőnek fel ott még ki lehet menni játszani az utcára.

Város:

- fejlesztés szempontjából előnyösebb könnyebb hordani a gyereket ide-oda.

-több inger éri nagyobb eséllyel lesz hamarabb bölcsis mert anyuka visszamegy dolgozni.

2011. jan. 6. 14:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Hááát, ha arra gondolok, hogy itt a kisvárosunkban egyetlen bölcsi van, és amikor 3 hetesen beírattuk kisfiamat, hogy mehessen 2 évesen, és közölték, hogy a 114. helyen állunk, attól azért nem voltam boldog.

Ovi már inkább van, sőt, van kétnyelvű ovi is, van nyelviskola is, vannak általános iskolák, de azért egy nagyobb városban biztosan több a lehetőség. Nem tudom, milyenek az ovik-sulik, attól még messze vagyunk. Egyelőre a bölcsire koncentrálok.

Szeptemberben mennék vissza dolgozni, akkor menne bölibe, ha nem veszik fel az államiba, kénytelen leszek magánbölcsit találni neki - az van több is, de 50-70 ezer Ft/hó, ahogy hallottam.

Szóval nagyobb városban azért vannak előnyök ilyen szempontból.

Viszont csendes, nyugodt helyen lakunk, kertes házban, amit le nem cserélnék panelra (én panelban nőttem fel, úgyhogy ne értse félre senki, nem nézem le), de összehasonlíthatatlan a kettő.

2011. jan. 6. 14:44
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az a fontos, hogy szeretetben nevelkedjenek apa anya (és testvér/ek) mellett. Az hogy van-e babaúszás vagy nincs, ha ilyenekre gondolsz, szerintem huszadrangú.

Iskolás és egyetemista korban lehet arról beszélni, hogy valakinek a nagyvárosba kell mennie, mert máshol nincsen a számára megfelelő iskola, a babáknál ez még mindegy...

Egy budapesti anyuka :o)

2011. jan. 6. 14:44
 4/10 anonim ***** válasza:

3. vagyok, közben olvasom az előttem levőket.

Csak tájékoztatás képen itt a "szuper Budapesten" közölték, hogy nem sok esélyünk van a bölcsibe, mert mi "normális család vagyunk" (értsd apa+ anya együtt él, milyen furcsa...), mert a szociálisan hátrányos helyzetben levőket előre veszik (gyermeküket egyedül nevelőket), úgyhogy vagy lesz szerencsénk, vagy magánbölcsi, amit mi speciel nem tudunk megfizetni a pedagógus fizetésből...

Hm.

2011. jan. 6. 14:49
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem mindkét helynek megvan az előnye:

1.mikor még pici a baba, jobb a város, hiszen orvosok, kórház, gyógyszertárak sokkal inkább elérhetőek, még válogathat is közöttük az ember

2.mikor már amolyan szaladgálós, fészkalódós, akkor inkább a vidék, a családi ház, mivel sokkal többet lehet kint a friss levegőn, kevesebb a jármű, kisebb az esélye, hogy vmi baleset éri

3.Amikor már iskoláskorú még mindig a vidék az előnyösebb, talán mert a vidéki sulikban eleve kevesebb a tanuló, több idő marad egy-egy gyerekre, az alaposabb tanulásra

4.tizenéveskor, középiskola egyértelműen városban jobb, több inger éri őket, nagyobb lehet az ismeretségi körük és nyitottabbak tudnak lenni az esetleges továbbtanulás felé is.

Na, ezt aztán kiveséztem.

:))

2011. jan. 6. 14:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Remélem nem lesz egy vitatkozós kérdés ebből.

Nos, aki nem élt városban, az nem tudja milyen ott élni, s ez gaz fordítva is. Sehol sem könnyű az élet, mert mindkét helyen élőknek megvan a hely adta lehetőségek és korlátok.

Én éltem vidéken, most meg Pesten. Tapasztalataim alapján úgy döntöttünk, hogy a gyermekeink iskolába már vidékre fognak járni, elegünk van a pesti életből. Bár nagyon sok előnyünk is van, de legalább ugyanennyi hátrányunk.

A lényeg az, hogy mindenki elégedett legyen azzal, ahol él!

2011. jan. 6. 14:50
 7/10 anonim ***** válasza:
én városban élek, de nyáron leköltöztünk a család vidéki házába, nagy kert meg minden. A kisfiam nagyon élvezte, egy éves volt, ott tanult meg járni, ha meleg volt lubickolt a gumimedencében, ha esett az eső, kimentünk csigákat keresni. Minden percét élvezte, igaz, hogy városban könnyebb fejlesztő foglalkozásokra vinni a gyereket, viszont vidéken meg egyszerűen nem kell, ott a kert a természet, állatok, veteményes ezernyi inger. A kisfiam nyáron rá se nézett a zenélő fejlesztő játékaira, egész nap kavicsokat meg tobozokat gyűjtött a dömperébe, vagy egy papírdobozba. Én nagyon vidékpárti vagyok, de sajnos nincs lehetőségünk elköltözni, mert a munka itt van.
2011. jan. 6. 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
is-is.Ahogy írták is a városnak a szociális fejlődésében van sok előnye,mert sok helyre viheted a gyereked,meg választhatod az oviját,több a zenés hely,szóval ebből a szempontból jobb,viszont az hogy nincs friss levegő,nincs nyugalom,más emberek élnek falun,mi is ott élünk és sosem szeretnék városban élni,és nagyon örülök,hogy bármeddig kint lehet a gyerek a levegőn,nincs szmog riadó és a bűnözés is kisebb.van előny és van hátrány is.ki mit lát fontosnak.
2011. jan. 6. 14:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a vidékiek vannak előnyben.Ott tud igazán megismerkedni a természettel,az állatokkal,jobb levegőt szív,nagyobb a mozgástere,sok az esetlegesen saját termesztésű friss gyümölcs,zöldség.A gyerekeket normál esetben nem a bevásárlóközpontok érdeklik.
2011. jan. 6. 22:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. jan. 7. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!