Baj ebben a korban, ha az egyik kezét előnyben részesíti?
Fiam 5,5 hónapos és pl. a lábát csak bal kézzel fogdossa, jobb kezével csak a térdét.
Pár napja forog, de még csak egy irányba (jobbról-balra).
Hason fekve többségében bal kézzel nyúl a tárgyak után.
Ez baj, vagy más babája is ilyen?
Szerintem nem!
De ez csak az én véleményem.
Anyósomat kérdeznéd, ő biztos agybajt kapna... Én meg tőle. Az én fiam 1,5 éves, és mindkét kezével szeret és tud is játszani, tornyot épít poharakból, építőkockázik.
Ha anyós meglátja, hogy épp a bal kezét használja, akkor rögtön rászól, hogy "A másik kezeddel csináld!"
Szerencsére ritkán találkozunk, így nem szólok rá, mert egyedül aztán úgyse hagyom nála a fiamat.
Engem az se zavar, ha balkezes lesz a fiam. Nem gondolom hogy ördögtől való lenne emiatt. Nagyon sok balkezes ismerősöm van, akik nagyon is okosak!
Nekem is volt hasonló problémám a fiammal egészen 6,5 hónapos koráig csak a bal kezét használta mindenre, hiába tettem a jobb kezéhez a tárgyakat csak is a ballal nyúl érte, most 7,5 hónapos pont az egyik nap lettem rá figyelmes hogy mind a két kezét egyformán használja:)
Ja és még a forgásról:ő 3 hónaposan fordult meg hátáról hasára, és a mai napig is ezt csak egy irányba teszi,erre a gyógytornász válasza az volt hogy a könnyebbik, be gyakorolt irányt válassza a baba.
Ne izgulj, nálatok is meg fog ez változni :)
Első vagyok!
Bocsi az elkalandozásért, de rögtön anyósom hülyesége jutott eszembe, és jól esett kicsit panaszkondi... :)
Egyébként az én fiam is sokáig csak az egyik kezét használta. Nem emlékszem már, hogy mikor, de valamikor a 2. félévében kezdett javulni az arány. Most meg már teljesen egyformán használja mindkét kezét.
Jaj de jó!!! Valahol azt olvastam, hogy ez kórosnak mondható. Már láttam magam előtt a szembetegséget, az izomgyengeséget, az idegrendszeri problémát... stb.
Soha többé nem olvasgatok ilyeneket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!