Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyéves vagy egy év körüli...

Egyéves vagy egy év körüli babád mit és mennyit eszik reggelire, tízóraira, ebédre, uzsira és vacsira?

Figyelt kérdés
2011. dec. 8. 14:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Na ez jó kérdés, én is pont ezt akartam feltenni:)

Kisfiam 14 hónapos lesz hamarosan, mindent eszik jóformán:

reggeli:kenyér sajttal,sonkával,paradicsommal.Ezt szokta a legtöbbször enni, de készítek neki omlettet,bundás kenyeret, a kalácsot is szereti

tízórai:gyümit kap, ma pl evett fél banánt,pár szem szőlőt, 1 mandarint,ez után van hogy eszik még egy kekszet vagy piskóta tallért

ebéd:amit főzök...amiket nagyon szeret:borsó leves galuskával,zöldbab leves, tökfőzelék, borsó-,finom főzelék,lebbencs leves,krumpli leves,szerei még a rizst is, ja meg a kukoricát csipegetni.Ebből mondjuk nem kap sokat, mert úgy ahogy van, kikakilja...ezekbe persze teszek neki húst is.

uzsi:zabpehely vízben megduzzasztva almával fahéjjal, vagy gabonapehely tejjel, esetleg süti(házi készítésű), vagy gyümölcs.ez után szokott nasizni,ezt is főleg nagyiéknál, kekszet, nápolyit.

vacsi:szintén kenyérféleség, esetleg tejbegríz, ritkán főzelék, vagy ami az ebéd volt.

Tied miket eszik kérdező?

2011. dec. 8. 14:48
 2/12 anonim ***** válasza:

13 hónapos lesz

Reggel 8 után ébred, 2-2.5 dl tej/kakaó,majd egy órai múlva egy kis "reggeli" pogácsa,vagy túrós batyu...(na utóbbiból nem egy egész)

Ebéd,ált. amit mi eszünk, főzelékből tuti megeszik 2 dl

Ebéd után alszik 3-3.5 órát

Uzsonna: gyümölcs, magában vagy joghurttal,túróval, de egy banán és fél alma lazán lecsúszik a babómnak

Vacsora fél8 körül,vagy ebédről ami marad,vagy tejpép(2dl)

Fürdés 8után,majd tej/kakaó 2dl

2011. dec. 8. 14:52
 3/12 anonim ***** válasza:
első vagyok, még annyit hogy minimum 2x szopizik babám, reggel,este fürdés után.
2011. dec. 8. 14:56
 4/12 A kérdező kommentje:

Az én egyéves fiam, ahogy kel reggel fél 8 körül megiszik 2 dl tápszert. Majd félóra múlva reggelizünk a naggyal, akkor ő is kap kenyérfalatokat sajttal, sonkával, virslivel. Tízórai gyümölcs. Délben azt ebédel, amit mi, néha bébiétel. Ha felébred 4 körül uzsira egy joghurt. 6 körül vacsizik, amit mi, de sokszor rántotta, bundás kenyér, virsli. Este 8-kor kap még 2 dl tápszert maci kakaóval.

Igazából a reggeli és a vacsora miatt tettem fel a kérdést, mert olyan nehéz kitalálni, hogy mit adjak neki, ezért várom az ötleteket.

2011. dec. 8. 14:57
 5/12 anonim ***** válasza:

12,5 hónapos ikrek

felkeléskor: tej vagy kakaó

reggeli: vajas kenyér szalámival, virslivel, lekvárral, mikor mivel

tízórai:gyümölcs

ebéd: főzelék (még a turmixolt változat)

uzsonna: mi kajánk egy kistányérnyi (2 gyerek) + egy puding

fekvés előtt este tápszer 200 ml

2011. dec. 8. 14:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Reggeli 90 ml anyatej kb. egy óra múlva 1-2 db banán (tízórai)

Ebéd azt eszik amit mi, bébiételt nem kap (nem eszi meg), ha jól evett kap kekszet v. krémtúrót v. túrórudit.

Uzsonna: egy leveses tányér (a nagyobbik) tejbegríz vagy virsli, felvágott, májrém kenyérrel, ha van paradicsommal

Vacsora 90 ml anyatej, amit mi vacsorázunk abból egy pár falat

2011. dec. 8. 14:58
 7/12 anonim ***** válasza:
megint első vagyok, én is a reggelin-vacsin szeretnék újítani kicsit, de úgy látom mindenkinél a kenyeres kaják mennek...
2011. dec. 8. 15:01
 8/12 anonim ***** válasza:

13,5hós kislány, zabagép, készüljetek fel:

7-kor 240 mili tápszer

9-kor reggeli általában két banán, néha üveges gyümölcsöt adok neki

12-kor ebéd, ma például egy tenyeremnyi rántott hús, ha külön főzök neki, akkor 2,5 decinyi húsos főzelék

13-kor 210 mili tápszer

du.4-kor tejpép v joghurt

7-kor vacsi (ebédből maradék) ilyenkor is simán 2-2,5 deci főzelék

8-kor 270 mili tápszer

Közben pedig minimum negyed zacskó pufikuki, 3-4 babapiskóta, fél kifli, kenyér, meg amiket tőlünk lejmol...

2011. dec. 8. 18:41
 9/12 anonim ***** válasza:

OFF: 8-as! Ne haragudj a megjegyzésemért, nem kritizálni akarok! Nem lehet, hogy azért eszik meg egy tenyérnyi rántotthúst ebédre, mert nem kap tartalmas reggelit? Lehet, hogy a tápszer és a gyümölcs kevés Neki reggelre, ezért eszik utánna napközben többet?! Tényleg nem kioktatásnak szántam, remélem nem sértődsz meg!

ON: 11hónaposom így eszik:

6kor tápszer

8kor kenyér, sajt sonka virsli, lekvár

12kor ebéd amit mi is eszünk

16kor 1banán, vagy valamilyen üveges gyümölcs, de a legtöbbször nem eszi meg

18kor gabonapép gyümölcsel

20kor tápszer.

Nekem kevésnek tünik a gyümölcs, amit eszik, így a vacsiba csempészem bele a gyümölcsöt.

2011. dec. 8. 20:57
 10/12 anonim ***** válasza:

15hos.

8-kor 150ml tapszer.

10kor 1 banan es fel alma vagy fel korte keksszel, attol fugg mi van otthon.Aztan sajtos kenyer.

Ebed13ora korul:altalaban fozeleket kap 200ml korul ,mert nem hajlando ragni

Uzsonna16-17 korul, attol fugg mikor kell: 100ml gabonapep

18orakkor: virsli, peksutemeny, bundas kenyer, valamilyen teszta

20-21korul 210ml tapszer.

2011. dec. 8. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!