Egyéves vagy egy év körüli babád mit és mennyit eszik reggelire, tízóraira, ebédre, uzsira és vacsira?
Na ez jó kérdés, én is pont ezt akartam feltenni:)
Kisfiam 14 hónapos lesz hamarosan, mindent eszik jóformán:
reggeli:kenyér sajttal,sonkával,paradicsommal.Ezt szokta a legtöbbször enni, de készítek neki omlettet,bundás kenyeret, a kalácsot is szereti
tízórai:gyümit kap, ma pl evett fél banánt,pár szem szőlőt, 1 mandarint,ez után van hogy eszik még egy kekszet vagy piskóta tallért
ebéd:amit főzök...amiket nagyon szeret:borsó leves galuskával,zöldbab leves, tökfőzelék, borsó-,finom főzelék,lebbencs leves,krumpli leves,szerei még a rizst is, ja meg a kukoricát csipegetni.Ebből mondjuk nem kap sokat, mert úgy ahogy van, kikakilja...ezekbe persze teszek neki húst is.
uzsi:zabpehely vízben megduzzasztva almával fahéjjal, vagy gabonapehely tejjel, esetleg süti(házi készítésű), vagy gyümölcs.ez után szokott nasizni,ezt is főleg nagyiéknál, kekszet, nápolyit.
vacsi:szintén kenyérféleség, esetleg tejbegríz, ritkán főzelék, vagy ami az ebéd volt.
Tied miket eszik kérdező?
13 hónapos lesz
Reggel 8 után ébred, 2-2.5 dl tej/kakaó,majd egy órai múlva egy kis "reggeli" pogácsa,vagy túrós batyu...(na utóbbiból nem egy egész)
Ebéd,ált. amit mi eszünk, főzelékből tuti megeszik 2 dl
Ebéd után alszik 3-3.5 órát
Uzsonna: gyümölcs, magában vagy joghurttal,túróval, de egy banán és fél alma lazán lecsúszik a babómnak
Vacsora fél8 körül,vagy ebédről ami marad,vagy tejpép(2dl)
Fürdés 8után,majd tej/kakaó 2dl
Az én egyéves fiam, ahogy kel reggel fél 8 körül megiszik 2 dl tápszert. Majd félóra múlva reggelizünk a naggyal, akkor ő is kap kenyérfalatokat sajttal, sonkával, virslivel. Tízórai gyümölcs. Délben azt ebédel, amit mi, néha bébiétel. Ha felébred 4 körül uzsira egy joghurt. 6 körül vacsizik, amit mi, de sokszor rántotta, bundás kenyér, virsli. Este 8-kor kap még 2 dl tápszert maci kakaóval.
Igazából a reggeli és a vacsora miatt tettem fel a kérdést, mert olyan nehéz kitalálni, hogy mit adjak neki, ezért várom az ötleteket.
12,5 hónapos ikrek
felkeléskor: tej vagy kakaó
reggeli: vajas kenyér szalámival, virslivel, lekvárral, mikor mivel
tízórai:gyümölcs
ebéd: főzelék (még a turmixolt változat)
uzsonna: mi kajánk egy kistányérnyi (2 gyerek) + egy puding
fekvés előtt este tápszer 200 ml
Reggeli 90 ml anyatej kb. egy óra múlva 1-2 db banán (tízórai)
Ebéd azt eszik amit mi, bébiételt nem kap (nem eszi meg), ha jól evett kap kekszet v. krémtúrót v. túrórudit.
Uzsonna: egy leveses tányér (a nagyobbik) tejbegríz vagy virsli, felvágott, májrém kenyérrel, ha van paradicsommal
Vacsora 90 ml anyatej, amit mi vacsorázunk abból egy pár falat
13,5hós kislány, zabagép, készüljetek fel:
7-kor 240 mili tápszer
9-kor reggeli általában két banán, néha üveges gyümölcsöt adok neki
12-kor ebéd, ma például egy tenyeremnyi rántott hús, ha külön főzök neki, akkor 2,5 decinyi húsos főzelék
13-kor 210 mili tápszer
du.4-kor tejpép v joghurt
7-kor vacsi (ebédből maradék) ilyenkor is simán 2-2,5 deci főzelék
8-kor 270 mili tápszer
Közben pedig minimum negyed zacskó pufikuki, 3-4 babapiskóta, fél kifli, kenyér, meg amiket tőlünk lejmol...
OFF: 8-as! Ne haragudj a megjegyzésemért, nem kritizálni akarok! Nem lehet, hogy azért eszik meg egy tenyérnyi rántotthúst ebédre, mert nem kap tartalmas reggelit? Lehet, hogy a tápszer és a gyümölcs kevés Neki reggelre, ezért eszik utánna napközben többet?! Tényleg nem kioktatásnak szántam, remélem nem sértődsz meg!
ON: 11hónaposom így eszik:
6kor tápszer
8kor kenyér, sajt sonka virsli, lekvár
12kor ebéd amit mi is eszünk
16kor 1banán, vagy valamilyen üveges gyümölcs, de a legtöbbször nem eszi meg
18kor gabonapép gyümölcsel
20kor tápszer.
Nekem kevésnek tünik a gyümölcs, amit eszik, így a vacsiba csempészem bele a gyümölcsöt.
15hos.
8-kor 150ml tapszer.
10kor 1 banan es fel alma vagy fel korte keksszel, attol fugg mi van otthon.Aztan sajtos kenyer.
Ebed13ora korul:altalaban fozeleket kap 200ml korul ,mert nem hajlando ragni
Uzsonna16-17 korul, attol fugg mikor kell: 100ml gabonapep
18orakkor: virsli, peksutemeny, bundas kenyer, valamilyen teszta
20-21korul 210ml tapszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!