Írnátok étel ötleteket 1 éves fiamnak reggelire/tízóraira/uzsira?
SZia! Bocsi, hogy visszakérdezek, de azt írtad, nem ehet tejtartalmú ételeket, ennek ellenére mégis adsz neki vajat, körözöttet? Csak ezért mert az én fiam is egy éves, tejmenets diétán van tejcukor és tejfehérje érzékenység miatt, és még kalácsot és kiflit sem ehet. Csak vizes zsemlét. A kérdésedre visszatérve én sima lekváros kenyeret adok neki feldarabolva, és egyesével tezsem elé. (így megeszi és nem játszik a többivel). Vagy sonkát (nem tudom a pontos nevét, van ilyen tejmentes gépsonkaszerű sonka) kenyérrel. Néha készítek tojáskrémet (tojássárga+pici Liga margarin - ez tejmentes), vagy májkrémet (csirkemáj+pici Liga margarin).
Tízóraira általában gyümölcsöt kap, ezt is darabolva. Ezt csak úgy eszi meg, ha kanállal teszem a szájába.
Uzsonnára sinlac+vmilyen gyümölcs, vagy gabonapép+gyümölcs. Náha teszek bele nekivaló babakekszet is. Szoktam venni sütőtök bébiételt, ezt is szereti uzsonnára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!