Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan oldjátok meg a házimunk...

Hogyan oldjátok meg a házimunkát egy 9 hós mellett? Hová teszitek?

Figyelt kérdés
Alig tudom magára hagyni és amúgy is a járókába teszem, ha kimegyek. Onnan sírdogál utánam. Szinte csak akkor tudok dolgozni, ha alszik.

2011. dec. 7. 17:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Porszívózásnál, portörlésnél jön velem. Pakolászik, amíg én megcsinálom. Felmosni akkor szoktam, amikor alszik, különben összemászná, és vizes is lenne.

Mosogatásnál és főzésnél általában elvan a szőnyegen (egy légtér a konyha-étkező-nappali), de ha nem, és nagyon jön hozzám, akkor beteszem az etetőszékbe, és adok neki pakolni valót.

A fürdőt úgy takarítom, hogy leteszem az előszobában, így látom, mit csinál.

Ha nagyon nem marad el, akkor beteszem a kompba. De ez hetente 1-2 alkalom, és max. 15 perc, mert nem szeretem, ha kompozik (kölcsön kaptuk, ezért van itthon).

Amikor alszik, én olyankor pihenni szoktam, netezni, olvasni, filmet nézni.

2011. dec. 7. 17:14
 2/10 anonim ***** válasza:

Jön velem mindenhova, én tuti nem tenném járókába. Az alsó szekrények le vannak ragasztva (kettő nem, amibe nem vezsélyes dolgokat tettem, külön neki). Porszívózásnál csodálkozik a porszívón. Teregetésnél "segít", pakolja ki a kosárból a ruhákat. Portörlésnél mivel mindent elmozdítok, el szokta kérni a dolgokat, hogy megnézze. Minden vázára rá tud csodálkozni. Van, hogy adok neki is törlőkendőt, hogy "segítsen", kikunyerálja, de azt csak akkor, ha cumi van a szájában, különben megenné.

Felmosni akkor szoktam, ha alszik.

2011. dec. 7. 17:17
 3/10 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Nálunk is jön utánam. Nézi mit csinálok, vagy hoz egy labdát és azt gurítja. Egyedül járókában nem maradna el.
2011. dec. 7. 17:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem lassan 10 hónapos lesz,de szerencsére elég jól elvan a járókában.

inkább estefelé van kint többet.

Mikor takarítok,főzök ő a járókából figyel.

2011. dec. 7. 18:13
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
náluk az vált be, h kaja után kap egy cumisüvegnyi vizet és amíg issza, szépen átcsempészem a járókába, miközben fogja a cumisüvegét és iszik, így ott találja magát és tele pocakkal amúgy sincs kedve mászkálni, elszórakozik a játékaival.Ha kimegyek a konyhából, akkor észreveszi h le akarok lépni és bömböl, de konyhai teendőkig kitart benne.
2011. dec. 7. 19:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Vagy mászik utánam vagy a hátamra van kötve mei tai-ban. Ha beteszem a járókába, azonnal sír, úgyhogy nincs más megoldás. Amikor alszik, akkor én is pihenek. :)
2011. dec. 7. 21:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyszerűen, a férjem csinálja a házimunkát :) Mióta megszületett a kicsi, azóta ő takarít, mindent megcsinál, én csak mosok-teregetek, meg elmosogatok. Szerencsés vagyok vele :)
2011. dec. 8. 08:55
 8/10 A kérdező kommentje:

Nekünk még az is bonyolítja a helyzetet, hogy egyszobás a lakás, így nem hagyhatom magára ha kimegyek a szobából, mert tele van veszélyes felnőtt holmikkal, amiket sajnos nem tudunk tőle elpakolni, mert nincs még egy szoba.

Ezért járókázok, ha kimegyek, de onnan nem sokkal már sír.Szinte wc-re sem tudok nyugodtan menni.Aludni sem hajlandó,csak ha altatom.

Köszi a válaszokat, amit írtatok, lesz amit még kipróbálok.

Utolsó: nagyon szerencsés vagy! :)

2011. dec. 8. 09:10
 9/10 anonim ***** válasza:
azért,mert leírom,h nálunk hogy zajlik,nem kell lepontozni,nem kínzom sem a gyerekemet,nem sértem a kérdezőt,az embernek elmegy a kedve a válaszadástól!kössz
2011. dec. 8. 16:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Tőlem zöld kezet kaptál kedves utolsó, mert én is láttam, hogy lepontoztak. Amúgy nem tudom, miért. Nyugi, engem is szoktak, ezért ne menjen el a kedved. Mindig van, hogy valakinek pont az az egy válasz segít a problémáján, erre gondolj. :)
2011. dec. 9. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!