Pár hós babátok mellett, hogyan oldjátok meg a házimunkát?
Akkor csak annyi a gond,hogy megszokta,hogy minden percben vele vagy.....
Próbáld játékokkal lekötni kicsit a figyelmét.Vidd magaddal a konyhába,vagy oda ahol dolgozol.Lényeg,hogy lásson,beszélj hozzá.Ha kicsit sírni fog nem lesz semmi baja.Ezzel nem azt mondom hogy hagyd 1/2 órát sírni,de kicsi "hiszti"belefér.
2 gyerekes anyuka.(2,5 éves,és 5,5 hós)
Az én kislányom is 7,5 hós és ő is ha fent van nagyon igényli a foglalkozást. Én olyankor csinálom meg a házimunkát, ha ő alszik.
Főzni úgy szoktam, h vasárnap főzök, úgy h még keddre is legyen, szerda-csütörtökre hozatok menüt pénteken ismét főzök,h még szombatra is legyen.
Takarítást részletekben csinálom, egyik nap a fürdőszoba, aztán valamikor portörlés és utána porszívózás amíg fent van a csajszi, aztán ha elaludt már csak fel kell a lakást mosni. Vasalást próbálom olyankor amikor apuka itthon van, vagy pedig ha sikerül ezt is még alvás időben.
Szerencsére a kinti munkákat megcsinálja a párom.
Én úgy gondolom, hogy elsősorban azért vagyok odahaza gyeden, hogy a gyermekemmel foglalkozzam. A házimunka csak a második.
Ez azt jelenti, hogy akkor végzem el a házimunka java részét, amikor ő alszik, illetve hétvégén, amikor apát befogom babázni. Napközben egy kis mosás, teregetés, közben énekelek a fiamnak, ez leköti. Főzni úgy főzök, hogy sokáig kitartson, a férjem pedig munkahelyi menzán eszik meleget. Takarítás csak htévégén van. Amikor anyósom it van, akkor őt is befogom babázni, és közben megint haladok valamit a házimunkával.
Akinek valaha volt csecsemője, az tudja, hogy ez messze nem olyan, mint amikor még csak napi 8 órás munka mellett próbáltunk háziasszonyok is lenni. Egy csecsemő napi 24 óra, mellette senki ne várja el, hogy még tökéletes házitündér is legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!