Miért veszi el a cumit magától ha egyszer kell neki?
Ezt a kisfiam is csinálta, én meg dőltem a röhögéstől :) Bocsi, szerintem nagyon vicces... Megfogta a cumit, miközben még cumizta, és úgy húzta ki a szájából, hogy csak úgy cuppant a vákuumtól :D
Ennek valami olyan oka van, hogy ő még nem biztos, hogy tudja, hogy mit csinál a keze, illetve amit megfogott, az a cumi a szájában. Élvezi a mozdulatot, újra és újra megismétli, ugyanakkor kellene neki a cumika a szájába. Nem tudsz mást tenni, mint hogy vársz, majd ha már eleget gyakorolta, kitalál mást. Előbb utóbb vissza is tudja majd tenni.
Sajnos manapság a cuminak már nem az a szerepe csak, hogy megnyugtassa a babát. Akár mi a baja a babának cumit dugnak a szájába és el van intézve. Ahelyett, hogy meghallgatnák, hogy valójában mit szeretne. Nekem például, egyáltalán nem fogadta el a cumit, öklendezett tőle, így ő is 4 hónapos és nem cumizik. Sokkal jobban kedveli már egy 4 hónapos, ha a hüvelyujjával meg tudja nyugtatni magát. Hidd el ne ragaszkodj a cumihoz.Próbáld meg elalvás előtt más módját választani a lehiggadására. Például énekelj neki altatókat. Feküdj annyira mellé. Simogasd, vagy csak beszélj hozzá, hogy nincs semmi baj, itt van anya stb.
Hadd vegye a saját kezét a szájába, le fog róla szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!