Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért veszi el a cumit magától...

Miért veszi el a cumit magától ha egyszer kell neki?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 hónapos. Mostanában minden alvásnál cumi kell neki. Ezzel nem is lenne gond de amint a szájába teszem nyúl oda a kezével és kipiszkálja vagy kihúzza. Vagy bedugja mellé az ujját és kiesik a cumi. Utána meg követeli vissza. Csak úgy tud elaludni, hogy berakom a kezem a szája és a keze közé amíg mély álomba nem zuhan. Ilyenkor meg az ujjaimat húzgálja, ütögeti... Nem értem miért csinálja és mit tehetnék ellene. Próbáltam már, hogy adok egy cumit a kezébe de ugyanúgy elsodorja maga mellé és húzza ki a szájából a másikat. Nekem meg leszakad a derekam a kiságy fölé görnyedve...
2011. dec. 5. 23:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmit nem tudsz tenni,mert ezek a mozgások még reflexesek.A finom mozgások még nem alakultak ki nála,ezért csapkod.Ha megfigyeled,még nem tudja összerendezni a kéz mozgásait.Csak azt érzi,hogy valami van a szájába,kíváncsi,megakarná nézni,de még arra nem jött rá,hogy azután azt visszategye.
2011. dec. 6. 05:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt a kisfiam is csinálta, én meg dőltem a röhögéstől :) Bocsi, szerintem nagyon vicces... Megfogta a cumit, miközben még cumizta, és úgy húzta ki a szájából, hogy csak úgy cuppant a vákuumtól :D

Ennek valami olyan oka van, hogy ő még nem biztos, hogy tudja, hogy mit csinál a keze, illetve amit megfogott, az a cumi a szájában. Élvezi a mozdulatot, újra és újra megismétli, ugyanakkor kellene neki a cumika a szájába. Nem tudsz mást tenni, mint hogy vársz, majd ha már eleget gyakorolta, kitalál mást. Előbb utóbb vissza is tudja majd tenni.

2011. dec. 6. 08:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is gyanez van, csak az én fiam este az ölemben alszik el, akkor mindig elterelem a kezét, ha kivenné a cumit. Néha a cumi mellé tömi be a kezét, ami amúgy szinte egész nap a szájában van. Szerintem is cuki :)
2011. dec. 6. 08:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Fiam pont így szokott le 4,5 hónaposan a cumiról... Csak játszott vele - így én elvettem tőle. Most 9 hónapos: a napokban kipróbáltam, hogy mit szól a cumihoz - öklendezett tőle.
2011. dec. 6. 10:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Fiam is csinálta. Mivewl cumi nélkül sírt, elalvásig simogattam a kezecskéjét, meg fogta az ujjam. :) Aztán megunta.
2011. dec. 6. 11:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Sajnos manapság a cuminak már nem az a szerepe csak, hogy megnyugtassa a babát. Akár mi a baja a babának cumit dugnak a szájába és el van intézve. Ahelyett, hogy meghallgatnák, hogy valójában mit szeretne. Nekem például, egyáltalán nem fogadta el a cumit, öklendezett tőle, így ő is 4 hónapos és nem cumizik. Sokkal jobban kedveli már egy 4 hónapos, ha a hüvelyujjával meg tudja nyugtatni magát. Hidd el ne ragaszkodj a cumihoz.Próbáld meg elalvás előtt más módját választani a lehiggadására. Például énekelj neki altatókat. Feküdj annyira mellé. Simogasd, vagy csak beszélj hozzá, hogy nincs semmi baj, itt van anya stb.

Hadd vegye a saját kezét a szájába, le fog róla szokni.

2011. dec. 9. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!