Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, Ti, hogy viselitek...

Anyukák, Ti, hogy viselitek az ilyen beszólásokat?

Figyelt kérdés

Vásároltam kisfiammal, aki 2 éves. Ha izgatott, vagy nagyon jókedve van, akkor néha sikkant egyet. Na, ma pont iszonyat fel volt dobva, mert Nagyi is velünk volt, és boldogan sétált mellettünk, majd néha eleresztette a hangját. Ilyenkor mindig odahajolok hozzá, és elmagyarázom neki, hogy legyen kicsit csöndesebb, mert a nénik, és a bácsik megijednek, mert a pénztáros néni elszámolja magát...stb. De leszidni, vagy ráripakodni eszembe sincs.

Erre ma hallom, hogy egy nő fröcsög a hátam mögött, hogy ha neki ilyen gyereke lenne.... Nem tudta, hogy én vagyok az anyuka, mert a kisfiam a másik soron volt a nagyival.

Megfordultam, hogy pár szót intézek hozzá, de aztán végig néztem rajta, és rájöttem nem érdemes. Ápolatlan, szürke arcú, mosolytalan nő volt, akin látszott, hogy az élet is fáj neki.

De, akkor is rosszul esett, mert igyekszem mindig, mindenre odafigyelni, hogy normálisan éljem az életem. Ha vásárolni megyünk mindig van nálam enni, inni való a kisfiamnak, hogy ne a boltit kívánja meg, nem hagyom, hogy szétpakolja az üzletet, összefogdossa a pékárut (amit sok felnőtt megtesz), ha játékot viszünk be mindig kérek rá a biztonsági őrtől matricát, nehogy félreértés legyen...

Tudom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, de miért kell beszólogatni egymásnak? Azért mert neki rossz napja van, tényleg bele kell kötni másokba?

Ami a vicc az egészben, hogy pelenkát vett. Tehát lehet némi fogalma milyen gyerekkel vásárolni...

2011. dec. 3. 23:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Én pl. hasonló vagyok, mint a nő, de boldog és kiegyensúlyozott és engem is nagyon tudnak idegesíteni a gyerekek, amikor visítoznak, hisztiznek.

Ez van, nem mindenkinek tetszhet/fogadhatja el, hogy a gyerek ilyen, lehet a sajátjában se szereti ezt a tulajdonságot.

Van ellenkező példa is: egy anyuka az egyik ruhaüzletben kiabált az eladóval, hogy ő, hogy mer a gyerekeire szólni, mikor játszanak. A gyerekek bedőltek a ruhákba, amik lógtak a kb. mellkasig érő állványon. Szóval 1-1.

2011. dec. 4. 13:07
 12/14 anonim ***** válasza:
Félreértettelek talán? Azt mondtad, hogy sikongatott a kisfiad örömében, nem pedig hisztiről vagy ordításról volt szó, ugye? Akkor nem értem, kinek lehet ezzel problémája. Egy örömében sikongató gyermek senkit nem idegesíthet, ez nonszensz! Különben sem múzeumban voltál vele, hanem vásárolni! Anyám... Ne foglalkozz senkivel. Aki még nem nevelt gyereket (vagy már elfelejtette), az úgysem lesz veled sosem toleráns.
2011. dec. 4. 14:26
 13/14 A kérdező kommentje:
Igen, örömében sikkant egyet-egyet, ha meglát valami érdekeset. :) De nem folyamatosan, és nem sokszor.
2011. dec. 4. 19:11
 14/14 A kérdező kommentje:

"nem tudom, de engem még egyik gyerekem sem hozott ilyen helyzetbe, pedig már 7 és 9 évesek."

Egyik gyereked sem sikkantott örömében mikor kicsik voltak? Szomorú!

2011. dec. 5. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!