Szerintetek veszélyes a fogzást könnyítő borostyánlánc?
Múltkor oltásra vittem a kisfiamat és a doktornő meglátta rajta a láncot. Teljesen elszörnyülködött és egyből levetette velem, épp hogy csak le nem hülyézett érte.....
Elkezdte mondani hogy ettől simán megfulladhat és hogy ez milyen veszélyes...Mondtam neki hogy csak akkor van rajta mikor látom hogy épp mit csinál, alváshoz le szoktam venni Neki...Azt mondta akkor sem kell neki..meg semmit nem ér...
Én hallottam már olyat ( a nagynénémék utcájában laktak ) , aki megfulladt tőle. Talán az orvosotoknál is volt olyan eset, ahol megfulladt vki. :(
A valódi borostyánkő nyaklánc egyébként több 10 ezer Ft lenne nálunk, ezért amit 2 - 3 000 Ft-ért árulnak, az egy utánzat.
Maga a borostyán valóban nyugtató hatású, ( akár fogzásnál is ), sok krémbe, gyógykészítménybe belekerül, de vajon a KŐBŐL, hogy jön KI a hatóanyag ??? Ez ugyanis megszilárdulás után már NEM tud használni.
Az hogy a gyerek megnyugszik vele, sokszor azért van, mert a szülő hisz benne és nyugodtabban viselkedik, a gyerekek pedig ezt rögtön érzékelik, így lehet semmilyen hatása nincs a láncnak, de az anya reakciójának annál inkább.
Szerintem mérlegelni kell. Aki pedig nem hisz benne, az ne várjon csodát tőle, csak egy lánc, apró kövekkel, aki pedig hisz és használja, az pedig figyeljen oda, nehogy baj legyen belőle ! :)
mindenkinek ajánlom figyelmébe, érdemes 2 percet szánni az elolvasására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!