Szerintetek veszélyes a fogzást könnyítő borostyánlánc?
Múltkor oltásra vittem a kisfiamat és a doktornő meglátta rajta a láncot. Teljesen elszörnyülködött és egyből levetette velem, épp hogy csak le nem hülyézett érte.....
Elkezdte mondani hogy ettől simán megfulladhat és hogy ez milyen veszélyes...Mondtam neki hogy csak akkor van rajta mikor látom hogy épp mit csinál, alváshoz le szoktam venni Neki...Azt mondta akkor sem kell neki..meg semmit nem ér...
Ez már bennem is felmerült, én nem adom rá egyrészt emiatt, másrészt nem hiszek benne. Hogy használ-e, nem fogod soha megtudni, mert egyik babát jobban megviseli, a másikat kevésbé. Barátnőm mindkét gyerekére ráadta, a lány jól viselte a fogzást, a fiú meg folyton ordított, ki tudja, miért...
De sok babán látom, ha nagyon gáz lenne, biztos betiltanák, mint bizonyos gyerekruhákat. Legalábbis remélem.:)
Meg hozzá tette a doktornő hogy már látott gyereket megfulladni ettől...
és én is kérdeztem hogy akkor miért nem csinált ebből senki ügyet?miért forgalmazzák még?
azt mondta a pénz miatt...
Oké nagy úr a pénz meg hogy el lehet adni de szerintem ha ettől megfulladt volna már kisgyerek nem hiszem hogy ennyire kelendő lenne....én kicsit túlzásnak gondolom a reakcióját.
Főleg hogy egy kisgyereket 2 percre nem hagysz magára általában, így mindíg tudod felügyelni.....
Én el tudom képzelni, hogy veszélyes. Nem is veszek a lányomnak. 13 hónapos, mindig mindent megrág, megkajál, tuti leenné saját magáról ezt a láncot.
Vannak itthon ilyen kis fagyöngyös nyakláncok, szokott velük játszani, tízből tízszer a szájából húzom elő... Emiatt nem adnék rá borostyánláncot.
..csak nehogy utólag jöjjön rá bárki, hogy veszélyes. Biztos nem raknám a gyerekem nyakára. De persze mindenki maga dönti el.
Persze ha tényleg egész nap látod a babát. Én sose láttam egyiket sem egész nap, hisz közben ezt azt kellett csinálni. És ha folyton le vettem volna meg feladtam volna hamar felfigyelt volna rá.
Egyébként nagyon sok anyuka kiflit is ad a babájának, senki nem mondta, hogy veszélyes. Az enyémhez 11 hónapos korában mentőt kellett hívni. Pedig ott ült velem szemben az etetőszékben.
Minden lehet veszélyes. De ami alapba olyan, hogy letéphető, fulladást okozhat tuti nem raknám rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!