első vagyok, 20 hónapos fiammal együtt alszunk, egy hónap múlva jön a kistesó, őt sem tesszük külön természetesen. Baby-bay-ben lesz eleinte, később meglátjuk.
2011. nov. 23. 16:30
12/29 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó!
Igen igazat adok neked jó lenne ha mindenki így fogná fel ahogy te,hogy minden baba és minden szülő más és alkalmazkodni kell a babához.Sajnos nincs mindenki így vele mert valaki kikéri magának hogy vele aludjon a gyermeke.Én megpróbáltam már kiságyban altatni nem is egyszer de annak az lett a vége hogy sem Ő sem én nem aludtunk.Nekem nincs terhemre nem zavar majd ha nagyobb lesz majd külön alszik.Csak nemtudom ezt a nézetet miért nem fogadja el így mindenki?
2011. nov. 23. 16:33
13/29 A kérdező kommentje:
A kedves utolsó a 16:23asnak szólt bocsánat!
Mindenkinek megy a zöld kezecske és köszönöm hogy nem álltatok neki vitázni!
2011. nov. 23. 16:34
14/29 anonim válasza:
Mi olyan felemásan csináljk. Alszik itt is, ottt is. Este rajtam alszik el, beteszem a kiságyâba, ott alszik hajnali három négyig, utána mellettem. Kipihent vagyok reggelre :) ja és napközben is ilyen vegyesen alszik. 4 hónapos.
2011. nov. 23. 16:36
15/29 anonim válasza:
Nem akarok állást foglalni az ügyben, úgy gondolom, mindenki csinálja úgy, ahogy szeretné.
Ami engem illet, nem alszom és nem aludtam egy ágyban a gyerekkel, csak ha kérte (ilyen előfordul ma is). Babával soha, mert féltem, hogy baja esik. Ráadásul amikor kiköltöztem a babaszobából 2 hónap után, mindketten jobban aludtunk. Nálunk ez vált be kétszer is.
2011. nov. 23. 16:42
16/29 anonim válasza:
Kiságyban alszik 20 hónapos kisfiam,de egy szobában vagyunk.Imádom ha velem alszik de nem tudok pihenni rendesen és hiába akar minden este velünk aludni látom hogy ő sem tud normálisan aludni.
2011. nov. 23. 16:57
17/29 anonim válasza:
A cikk hangvételével nem értek egyet. Annak ellenére, hogy 12 hónapos koráig együtt aludtam a lányommal. Sajnos szerintem az ilyen cikkek miatt ódzkodnak és zárkóznak el sokan az együttalvástól.
Nem tartom helyesnek az ilyen kategórikus kijelentéseket, annyi más dologtól is függ, hogy ki hogy tud/akar aludni, és elsősorban a baba igényeihez kell igazodni. Volt már olyan válaszoló itt, akinek akkor aludt a babája nyugtalanul, ha együtt akartak aludni vele. Inkább hagyni kéne, hogy mindenki saját belátása szerint döntsön, és hagyni, hogy működjenek az anyai ösztönök.
2011. nov. 23. 16:59
18/29 anonim válasza:
Négy gyermekem van. Első gyermekemet kiságyba altattam volna, ha aludt volna. Ordított ölben is, hajnalig. Félévesen amikor elszunnyadt végre az ölünkben, mellénk raktuk. Utána mellettünk aludt minden éjjel. Második gyermekem, hamar mellettem kötött ki, mert lusta voltam berakni a helyére. Maradt hát ő is. Harmadik gyermekünket vártuk, amikor a gyerekek emeletes ágy lázba jöttek. Megkapták, két hely fölszabadult. Azért a kis tesó születése után, volt, hogy öten szunyáltunk a nagy családi fészekben. Aztán a nagyobbak elkoptak a kicsi pedig saját ágyat kívánt. Megkapta, boldogan szunyált külön. Most hét hónapos a kis húgi velünk alszik, mióta megszületett a legkisebb bátyja is visszaköltözött. Soha nem feküdt rá egyikünk sem a másikra. Nagy fiaim könnyen lázasodtak, hamar magasra szaladt hasznomra volt, hogy ott vannak mellettem. Előfordult, hogy véletlenül hozzáértem a beteghez és már a hőemelkedésnél elcsíptük, így lefüleltük a lázat. Nekünk így jó. Egyik nagyon jó barátnőm szigorúan a saját ágyukban altatta a lányait, szinte soha nem vette őket maga mellé (rémálmok, betegség esetén aludtak együtt) és tökéletesen boldogok, kiegyensúlyozottak a gyerekek így is. Az én véleményem, hogy mindenki csinálja úgy, ahogyan az neki jó. Akkor jó lesz a babának is.
2011. nov. 23. 17:09
19/29 anonim válasza:
kislányunk születése óta velünk alszik, most 15 hós. az elején valóban csak a mellkasunkon tudott elaludni és pihenni, van hogy most is. nem is tudnám elképzelni hogy máshol aludjon. nekünk igy volt kényelmes, mi igy tudunk pihenni. én nem tudtam volna 3óránként felállni és odamenni a kiságyához megszoptatni.
2011. nov. 23. 17:25
20/29 anonim válasza:
Hát öskorban biztos ugy aludtak az emberek, együtt, igy szerintem ösztönszerüen az lenne a helyes. De ezt nem mindenki tudja teljesíteni, én probálkoztam az együttalvással, de nekem nem jött össze, tul nagy veszélyt éreztem, hogy kárt teszek benne. nem volt meg hozzá az ösztönöm. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!