Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes babát 4 hónapos...

Anyatejes babát 4 hónapos korától szeretném hozzátápálni, mivel lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Hozzázáplálás után többet híznak a babák?
2009. máj. 12. 09:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Előre is bocsi az OFF-ért!

Héééé! Nem azt kérdezte, hogy mit ne csináljon!!!Aki nem tud a kérdésre válaszolni, csak kioktatja a kérdezőt, az ne válaszoljon! ezzel nem lesz előrébb! Mindenkinek a saját dolga, hogy mit és hogyan csinál a saját gyerekével! ő csak tanácsot kért, aki nem tud neki adni, az hallgasson!

2009. máj. 12. 13:59
 22/26 A kérdező kommentje:

Na most alaposan ki lettem oktatva, aki tényleg a kérdésemre válaszolt, annak köszönöm.

Doki nem nagyon akar tápszert felírni addig amíg meg nem áll a hízásban a lány, a védőnő meg nem ad tanácsot hozzátápláláshoz, mert elég neki az anyatej azt mondja. Már azért majdnem lekiabálták a fejem tanácsadáson mert adok a babának teát, ha megyek vele mégis valahová, s megszomjazik félúton a kocsiba,üvölt tudjak neki valamit adni. Azért az sem megy hogy az ember bárhol szoptasson, nálunk pl sehol nincs egy pad ahová le lehetne ülni a babával séta közben, s 1 rót bír ki kaja nélkül.

2009. máj. 12. 15:28
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Na álljon meg a nászmenet! Az ember eldobja az agyát!

Mi az, hogy nem ír fel tápszert, ha kevés a tejed? Sokat hízott? Az én lányom 3 hónapos korára 2,6 kilót hízott, megduplázta a születési súlyát. Erre mit mondott volna a te dokid?

Mi az, hogy nem ad tanácsot a védőnő a hozzátáplálásról? Neki ez a dolga. Az, hogy minél tovább szoptassuk a gyereket az egy ajánlás. Nincs lerögzítve az alkotmányban, vagy kőbe vésve. De bármelyik gyakorló anyuka tudja, hogy ha csak egy órát bír ki a gyerek anyatej nélkül, akkor ott gond van: vagy nincs elég, vagy nagyon hamar feldolgozza a tejet a szervezete (valószínű, hogy nincs elég tápanyag benne).

A gyerekorvossal és a védőnővel együtt elbeszélgetnék, hogy én vagyok a gyerekkel 24 órát, én látom, hogy kevés neki a tej. Vagy ír fel tápszert, a másik pedig ad tanácsot a hozzátáplálásról, vagy átmész másik orvoshoz és másik védőnőhöz, mert ennek a kialakult vitának csak egy ember látja kárát és az a gyereked. Indokolt esetben (szerintem ez az) lehet védőnőt váltani, egy itt kialakult vita miatt kérdeztem rá a védőnőnknél.

Remélem hamar rendeződik a helyzet.

2009. máj. 13. 09:51
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

Végre van egy normális orvos és védőnő, aki tudja, hogy a tej a legjobb a babának és nincs olyan, hogy nem elég tápláló! Az anyatej mindig elég tápláló, és mindig a baba életkorához igazodik. Erre mindenki mondja a hülyeséget a doki ellen. Az a szerencsétlen védőnő is a legjobbat akarja a picinek. Igaza van, teát sem szabad adni neki, csakis anyatejet!!! Ne legyetek már ilyen korlátoltak, könyörgöm!

Az anyatejet egyébként a baba kb. 1 óra alatt emészti meg. Ez teljesen normális.

Komolyan, sajnálom a gyerekeiteket. Van miért.

2009. máj. 13. 13:30
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak!

Azért, mert a nők többsége tud szoptatni, még ott van a nők kis százaléka, aki nem. Az a korlátolt, aki nem látja be, hogy ő nem tud szoptatni, és éhezteti, szomjaztatja a gyerekét.

Az sem igaz, hogy nincs elég tápláló tej, próbáld ki, hogy egy pár napig nem viszel be szénhidrátot vagy fehérjét a szervezetedbe, nézd meg, hogy milyen lesz az a "tej".

Ha nem tudsz érdemben tanácsot, segítséget adni a kérdezőnek, akkor ne is szólj be. Egy nőnek elég nehéz azt feldolgozni ha kevés a teje, ne tetézd még te is!

2009. máj. 14. 16:06
 26/26 anonim ***** válasza:
13:30-asnak. A válaszodból ítélve te vagy korlátolt, és nem is kicsit!
2009. máj. 15. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!