Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes babát 4 hónapos...

Anyatejes babát 4 hónapos korától szeretném hozzátápálni, mivel lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Hozzázáplálás után többet híznak a babák?
2009. máj. 12. 09:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
10.í6-os vagyok, bocsi a helyesírási hibákért, épp az ölemben szopizik a lányom, így nem mindig egyszerű írni!
2009. máj. 12. 10:08
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha a súlya és a hossza aggaszt, miért nem próbálod egy kicsit " feltuningolni" egy kis tápival mondjuk min 1hónapig? Csinálhatnád öthós koráig úgy, hogy szopi után a tényleg kevéske 50-60- at kiegészited egy 100 g tápival, igy az adagja is meg lenne, 4 órát is kibirna, tejcidet is kapná. Aztán egy hónap mulva tuti hízna igy egy szük kilót is akár. Utána cicizhetne tovább tápi pótlással, de mehetnének lassan a gyümik, amivel mondjuk a tizórait kiválthatnád lassan. Utána a főzik, meglenne az ebéd is nemsokára. Ha ennyire apad a tejed, ugyis meg kell szoknia a tápit, mert egy éves koráig még nagy szüksége van a benne lévő fehérjékre, egyebekre , amit egyenlőre a főzi és gyümi még nem fedez. Valami gond van számodra azzal, hogy tápit adj?
2009. máj. 12. 10:11
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nálam is így volt, hogy kevés volt a tejem. A doki tanácsolta, hogy kezdjem el a hozzátáplálást. Nem bántam meg:) Először csak almát kapott, majd barackot, aztán sütőtököt. Aztán kombináltam őket. Krumplit csak 5 hónapos kortól adtam neki, aztán fokozatosan csirke pulyka húst. Miután elkezdtün a hozzátáplálást egyből jobb alvó lett, előtte 10X is felkelt éjszaka. Mára már 10 hónapos 10 kg és mindenevő. 12 órát lealszik egyhuzamban. És még mondja vki, hogy minden babának jó ha csak anyatejet kap 6 hónapos koráig. Az enyém éhen halt volna.
2009. máj. 12. 10:14
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszból már megint az jött le kicsit, hogy az eleve tápszeres babák rosszabb eséllyel indulnak az életben, mint az anyatejesek, mert akkor felnőtt korukra emésztőrendszeri zavaruk lesz :-(! Ezt kikérem a tápszeres babák nevében és az enyémben is, mert én is tápszeres voltam és semmi emésztőrendszeri problémám nincsen felnőtt fejjel :-)!

Na, nem kekeckedésből írtam, bocsi!

Szóval a krédezőnek írnám, hogy egy pihent, kiegyensúlyózott anyuka nagyon-nagyon fontos. Ha úgy érzed, kevés a tejed és megterhelő a fejés (ami amúgy sem elég, amit írtad), kezd el a hozzátáplálást. Örülj, hogy eddig tudtad szoptatni! Soknak még ennyi ideig sem megy! Szóval kezd az alap gyümölcsökkel délelőttönként, azzal már eleve tudod húzni egy kicsit a következő szopi idejét. Aztán délután is próbáld meg, majd egy hónap elteltével kezdjetek főzeléket (a legjobb, ha te főzöd ízesítés nélkül) kóstolgatni ebédre. Közben pedig kitartóan szopiztasd :-)!

2009. máj. 12. 10:15
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Na, most majd kapsz hideget-meleget....A lechet akkor hívd, ha felkészülsz rá,h nem segítséget, csak ítéletet kapsz!!! A te babád, csak te érezheted h minek jött el az ideje, viszont a fejlődése tényleg elég kicsinek tűnik! Doki mit javasolt? Kezd a hozzátáplálást almával, őszivel, sárgarépával (ezt egy picit párold mert még nincs szezonja és ki tudja honnan és mit tartalmaz). Keleten rizst adnak, állítólag az a legkevésbé allergizáló gabona. A négy hós fiamnak (anyatejen és tápszeren kívül) almát adok banánnal és egyik sem fogja meg. Az apja narancslevet csepegetett a szájába, én elájultam a dühtől, de a gyerek imádta és semmi baja nem lett...szóval csak és kizárólag az ösztöneidben bízz, ne idegenek ítéletében! és persze figyeld a csemetéd, h mire hogyan reagál (kiütések, széklet, vizelet, kedély)...persze, rám se hallgass ;)
2009. máj. 12. 10:20
 16/26 anonim ***** válasza:
21%

Ha nekem szólt a kritika: azt írtam, anyatej, vagy ennek hiányában tápszer. Nem ítélek el senkit a tápszerért, csupán hullára nem értem. Ugyanis a szopival azért van gond, mert mi gondot csinálunk belőle. Annyira belebeszélték már a nőkbe, hogy szerencse kérdése, hogy szoptat-e vagy sem, hogy soknak nincs elég teje, hogy elhisszük és így is lesz! Ne vicceljetek már, rég kihalt volna az emberiség, ha nem tudtak volna az anyák szoptatni. De - bocsi a példáért, ha valakit zavar - nézzük meg az állatvilágot. Azok ösztönből cselekszenek, épp ezért nincs olyan, hogy éhen hal a kölyök, ha van anyja... Az állatok csak szoptatnak, igény szerint, mert ez megy ösztönből és nincs is semmi gondjuk vele. Vissza kéne már találnunk ebből a szempontból a természtehez. Elenyésző azoknak a nőknek a száma, akik valóban valamely szervi vagy hormonális probléma, betegség miatt nem képesek szoptatni.

Az pedig igenis felháborít - nem leszek ezzel népszerű, de nem érdekel - hogy mindenki arról ír (tisztelet a kivételnek) hogy végre alszik 12 órát a baba, hogy végre otthon lehet hagyni, rábízni valakire... Mi a fenének kellett azoknak gyerek, akik képtelenek az életüket a baba igényeihez is igazítani?

9 és fél hónapos a lányom. Szopizik. Éjjel is minimum háromszor, van, hogy gyakrabban. Most ennek van itt az ideje. Egyébként pedig nem értem, miért kellene távol lennem tőle, pláne miért akarnék???? Azért szültem, mert akartam őt, mindazzal, ami vele jár. Emellett - mivel ehhez szokott - simán tudom élni az életet, nem okoz "problémát". Kicsit több szervezét igényel, de ettől szép. Együtt megyünk mindenhová. Ugyanúgy sportolok, mint a terhességem előtt. Ugyanúgy vállalom a fellépéseket, a próbákra is beviszem, ő is élvezi a zenét, közben eljátszik. Ha kér, megszoptatom, addig áll a próba és kész. A zenészek is hozzánk alkalmazkodtak, ők se bánják, jól működik minden.

Sosem volt az élet szebb, teljesebb, mint most és őszintén ne értem azokat, akik szabadulni szeretnének pár órát. Miért? Nekem ne mondjátok, hogy annyira lestrapál egy gyerek! Semmiben sem vagyok különleges, nincs bejárónőm, nincs segítő nagymama, stb. Van viszont ház, kert, meg csomó egyéb elfoglaltság. Van, hogy a párom napokig nincs itthon, továbbképzések, üzleti dolgok miatt. Mégsem érzem soha, hogy túl lennék terhelve. A lányom meg egy folyton mosolygó, imádnivaló kis manó.

2009. máj. 12. 11:07
 17/26 anonim ***** válasza:

Látom itt kialakult a szokásos vita a táplálásról. egyedül szegény kérdező nem nagyon kapott a kérdésére választ!

szerintem minden baba más. az én fiam amikor hozzátáplálni kezdtem, egyre kevesebbet hízott. viszont nehéz megítélni, hogy biztos emiatt-e, hiszen ahogy nő a koruk, egyre kisebb ütemben híznak! Eleinte valószínűleg ugyis csak kóstolgatni fogtok, ezzel jól nem lakik, étkezést nem vált ki, max ki tudod tolni. Írod, hogy kevés a tejed, így óránként szopizik két mellből. ettől azért kimerül a szervezet, és nem regenerálódik a mell. ha egy kis kóstolgatással egy-egy szopit fél-egy órával el tudsz csúsztatni, már jobb lesz a szervezetednek!

Kezdd nyugodtan almával, vagy esetleg csak almalét itass vele, hogy szokja az ízt. először csak pár kanállal. sok baba nem szereti az almát, mert nehéz kiválasztani az igazán finom édes fajtát belőle. ilyenkor esetleg őszilével,őszibarackkal is érdemes próbálkozni. tudsz venni üveges őszibarackot. Mivel elég fiatal a babád, fontos véleményem szerint, hogy cukormentes bébikaját vegyél neki! Ha jól haladtok a kóstolatással, megpróbálhatod a narancsot is neki 4-5. gyümölcsként. azt mondják, hogy étvágycsináló hatása van!

Eleinte mindenképpen délelőtt kóstolgassatok, mert ha valamelyik gyümi megnyomja a pocakját, akkor is megemészti estére, és az éjszakai alvása így is hasfájásmentes lehet!

Remélem tudtam segíteni!

Az itteni vitával meg szerintem egyszerűen ne foglalkozz, te érzed, milyen formában szeretnéd táplálni a babádat. Ettől függetlenül, én a helyedben iratnék tápszert a dokival, hogy legyen otthon, ha szükség van rá! Megpróbálhatod azt az egy étkezést /este/ azzal pótolni. ettől nem lesz a tejed kevesebb, csak kipihentebb leszel, mert nem ezen görcsölsz éjszaka, és legalább a szervezeted pihen! Na meg az sem biztos, hogy elsőre elfogadja majd a cumisüveget, ezt is próbálgatni kell azért!

2009. máj. 12. 11:15
 18/26 anonim ***** válasza:
48%
11:07-es: Éjszaka minimum 3x szopizik? Dehát éjszaka aludni kell, ezt még az állatok is tudják!
2009. máj. 12. 11:21
 19/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 6 hónapos korában kezdtem volna a hozzátáplálást, de a babám 7,5 hónapos koráig nem kért belőle. Aztán nem hogy gyarapodott volna, hanem éppen szinten maradt a súlya. Miközben a tejem is rohamosan csökkent, pedig előtte nagyon sok volt. Ezzel nem dicsekedni akarok, hanem, hogy kösd fel a gatyádat (ha még nem tetted volna), mert nem feltétlenül egyszerű elfogadtatni az új ízeket.

Én a te helyedben még ha el is kezdeném a hozzátáplálást mindenképpen iratnék fel tápszert, mert kezdetekben biztos, hogy a hozzátáplálással nem fogja teleenni magát, ugyanúgy fogja kérni a tejet.

Nekem anno azt mondta a védőnő és a doki, hogy almalével kezdjem a hozzátáplálást, pár nap után jöhet egy-két kanál almapüré. Ha nagyon savanyú almát fogsz ki, akkor gyümölcscukorral nagyon minimálisan lehet édesíteni, illetve egy picit meg lehet párolni, úgy édesebb. Utána jöhet a répa, krumpli, sütőtök stb.

2009. máj. 12. 11:33
 20/26 anonim ***** válasza:
11.21-es: láttál már állatot, mármint a tv-n kívül?
2009. máj. 12. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!