Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A mérések kötelezőek?

A mérések kötelezőek?

Figyelt kérdés
Jövő héten megyünk a 4 hónapos szurira, utánna 6 hónapos, majd egy éves státusz. Vagy havonta kell járni mérésre? Sokan járnak méretni babájukat, de ez kötelező? Ha lehet kihagynám, úgy tűnik védőnő váltás lesz és a mostani védőnő kissé elviselhetetlen emiatt. Nem szívesen mennék hozzá, ha nem kötelező.
2011. nov. 23. 13:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nálunk a fél éves után volt egy 9 hónapos és 1 éves kötelező védőnői mérés is.

Bár lehet máshol másképp van, de nem kötelező havonta járni, főleg ha jól fejlődik a babád.

2011. nov. 23. 13:21
 2/13 anonim ***** válasza:

Nem kötelező, csak a státusz.

Otthon van mérleged? Mert azért nem árt havonta megmérni.

2011. nov. 23. 13:22
 3/13 anonim ***** válasza:
Úgy tudom havonta egyszer kötelező elvinni a babát a védőnőhöz. Hogy mérni kötelező-e azt nem tudom, de szerintem ajánlatos. Mi pl. a mérésekből jöttünk rá, hogy gond van a gyerekkel.
2011. nov. 23. 13:22
 4/13 A kérdező kommentje:
Ez a havi egy alkalom nálunk mérés néven fut. Semmit nem csinálnak, csak meg mérik a súlyát és a magasságát. Van itthon mérlegem, pont ugyan az mint a védőnőnek, centiméterem is van itthon.
2011. nov. 23. 13:31
 5/13 anonim ***** válasza:
1 éves koráig havonta vittem mérni, utána úgy mondta a mi védőnőnk hogy elég 2-3 havonta.
2011. nov. 23. 13:31
 6/13 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű : rákérdezel a védőnőnél legközelebb:)hogy kötelező e hozni mérésre vagy elég ha te méred otthon? hidd el ha nem kötelező akkor ők se akarják hogy minél többen ott várakozzanak:) Legalábbis szerintem így van.

3 gyerekem van az elsőt vittem mindig mert aggódtam és nem is hízott jól. A második hízott mint a veszedelem, sose gondoltam hogy nem fejlődne megfelelően így 2-3 hónaposan jártunk az orvosnál oltáson, akkor lemérték, majd legközelebb 6 hósan és 1 évesen.

Közte nem méregette senki, csak én itthon ha kíváncsi voltam, de igazából láttam hogy minden oké.

Most a harmadiknál is 2 hónaposan voltunk először dokinál, majd 3 hósan. És szó se esett róla hogy vigyem 4-5 hónaposan is be, mérés miatt.

2011. nov. 23. 13:35
 7/13 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

4 hónaposan is van oltás, tehát be kell majd vinned. Na meg 6 hónaposan is a státusz miatt. Max az 5 hónapos marad ki.

2011. nov. 23. 13:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Ja és ugye ha oltás van akkor már meg is mérik.
2011. nov. 23. 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:
Milyen oltás van 4 hónaposan???
2011. nov. 23. 14:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Ami 2 és 3 hónaposan is van.
2011. nov. 23. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!