Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csinálja eztm kezdeünk...

Miért csinálja eztm kezdeünk kikészülni?

Figyelt kérdés

4 hetes kislányom éjszaka elképesztően rosszul alszik.

Lerakjuk 9-kor, alszik szépen fél 3 3-ig és utána akár 5-ig is fent van.

Ha nincs kézben sír az ágyában, ma éjjel is 3 órát volt fent....

A hasa fájna? De akkor napközben és a kezemben miért nem?

2011. nov. 22. 08:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Ő még pici, még nem tudja a különbséget éjjel és nappal között. Ezért vagy te, tanítsd meg neki. Türelem türelem.
2011. nov. 22. 08:19
 2/10 anonim válasza:
14%

Mert okos! Tudja hogy lehet a szülőket madzagon rángatni. Sirok, nyöszörgök, felvesznek.

Egyébként csak 4 hetes. nem tudjuk a súlyát. 4- óránként esznek.csak nyugiba....megeteted, lefekteted, hagyod nyöszörögnu, és majd rájön hogy alvásidő van.

Képzeld, ha ikreid lennének. Melyiket vennéd fel? Becsukod az ajtőt, és sirdogálsz mögötte. Pár hét múlva csodás, nyugis babád lesz. Tarts ki!

2011. nov. 22. 08:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

4 hetes még nagyon pici

legyél türelmes

én mindig felvettem a gyerekeimet, ha sírtak, és amikor nyűgösebb időszakuk volt éjjel velem aludtak. Most már iskolások, és nyugodt, kiegyensúlyozott, stabil gyerekek.

(egyébként 9től fél 3-ig nagyon jónak mondható, az enyémek 3 óránként szopiztak éjjel is :-))

2011. nov. 22. 08:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb tanácsom kikészülésre, ha közétek veszed aludni, míg nyűgös. De abban a pillanatban, ahogy rendeződik az éjszakátok (3-4 óránként ébred csak enni), azonnal tedd át a saját ágyába, mert különben a Ti ágyatokba szokik.

Három gyerekem van, mindnél ezt csináltam. A legnagyobb kb. 3 hónapos volt, mikor átkerült a saját ágyába, a középső 2 hónapos, a harmadik 6 hetes. Egyik sem alszik közöttünk már. De így mindannyian nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak voltunk abban az időben.

2011. nov. 22. 08:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én babám is ezt csinálta néhány hetes korában. Felkelt 2 körül és 5-ig szórakoztatnom kellett, közben persze evés meg minden, de utána legalább egész délelőtt aludt. Ebből láttam, hogy semmi baj vele, csak egy picit el van állítódva az órája :). Nálunk magától rendeződött, ki lehet (ki is kell) bírni az ilyen időszakokat, később lehet még ennél keményebb is ha pl megviseli a fogzás, vagy a szeparációs szorongás. Csak igyekezz következetes lenni mindig! Nálunk most az anyafüggő időszak miatt van időnként éjszakai műszak, de nincs ölben alvás meg órákig fel-le séta, hanem csak kijövünk, hogy apukája tudjon pihenni, és csendben játszunk vagy csak álmosan nézelődik én meg olvasok. Így sikerül sírás meg hiszti nélkül elaludnia a pihenőszékében, és csak vissza kell cipelnem az ágyába. Velünk alvás pl nálunk nem is vált be, mert nem marad nyugton :)) Ha nagyon kimerítő, próbálj te is aludni amikor csak tudsz a bébivel egy időben, sokat tud segíteni az is.
2011. nov. 22. 08:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy tipp: mi lenne, ha később tennétek le? Mondjuk fél 11-kor, akkor aludna olyan fél 5-5-ig, és akkor kis jóindulattal azt is rá lehet fogni, hogy átalussza az éjszakát. :)

Egyébként ennyi alvás egy huzamban négy hetesen nagyon szép teljesítmény. És sajnos, akármilyen szomorú, nem minden egyhónapos van el egyedül a kiságyban, félnek egyedül, ez ilyen. :S

Könyörgöm, ne feltételezzük már egy újszülöttről, hogy madzagon rángatja meg manipulálja a szüleit. Majd másfél év múlva, talán.

2011. nov. 22. 08:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Még csak 4 hetes! Az én fiam ilyen korában óránként kelt, volt, hogy éjféltől reggelig fennt volt, és nem tudtam vele semmit csinálni. A "hagyd sírni, majd megszokja" meg, "ha nem veszed fel, majd megtanulja, hogy éjszaka van" megjegyzésektől mindig is a falra másztam. Egyrészt nem szokja meg, másrészt meg csak azt tanulja meg, hogy hiába sír, senki nem megy oda és nem segít neki. Gondolom nem szeretnéd, ha a babád úgy nőne fel, hogy az tudatosul benne, hogy anyura nem számíthat. Szóval szerintem ezt túl kell élni. Én néha megkértem anyukámat, hogy aludjon egy-egy éjszakát nálunk, hogy tudjak egy kicsit pihenni. Vagy sokszor a férjem aludt vele, illetve a fiam aludt az ő hasán. :) Most 7 hónapos és 12 órákat alszik éjszaka egyhuzamban, pedig sosem volt sírva hagyva, hogy majd megszokja. Aztán mégis megszokta... Szóval szerintem szeretgesd és légy vele türelmes. Tudom, nehéz, de túl lesztek rajta hidd el! Kitartás!
2011. nov. 22. 09:02
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Egyébként ez egyáltalán nem mondható rossz alvásnak, sőt. Szerintem nagyon is jól alszik. Gondold el, alszik egyhuzamban 6 órát, mikor elvileg ő még 3 óránként éhes lesz. Rendes kiscsaj, ne haragudj rá! :-)
2011. nov. 22. 09:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

2. válaszolóra ne hallgass, csak 1 jótanács..

Amúgy meg elég jó alvókája van, ha 4 hetesen ilyen sokat alszik egyhuzamban :) Esetleg tényleg próbáld meg később letenni. (Hú, mennyi gond lesz még az alvással...).

Egyébként meg majd' minden kisbaba képes éjszaka elszöszmörékolni az evéssel ,büfizéssel, stb.. Nekünk is eltelik vele néha 2 órahossza is, pedig a kislányom már 3 hónapos. Felkel 5-kor, 7-kor végre óhajt elaludni, aztán 7-kor meg ébred a nagytesó, én meg nem alszok már sosem....Bele lehet jönni, bármilyen hihetetlennek is tűnik, bár ne legyen erre szükség :)

2011. nov. 22. 09:30
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor a megoldás valóban a türelem.

Sírni nem hagyom, csak fárasztó ez így, de ezen is túl leszümk.

2011. nov. 22. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!