Mikor kell a babát este elaltatni?
Én a baba igényeit figyelem, nem a mamáét. :)
Amikor elálmosodik a baba, akkor kell altatni.
Lányom az első hónapokban este 10-kor aludt el (képtelenség volt őt előbb altatni, mert torka szakadtából üvöltött).
Aztán 4 hónapos kora körül 9 körül aludt, 6 hónapos kora körül 8 óra körül. Ezt most is tartja, 14 hónapos lesz.
Mikor már alakul a napirend, illetve mikor majd bölcsibe vagy oviba jár, akkor persze fontos, hogy hamar lefeküdjön és legyen ideje reggelig aludni. De amúgy kicsi (bár nem írtad mennyi idős), addig még alakul ez a dolog.
Unokaöcsém másfél éves, és minden nap 9-kor fekszik aludni. De húzza is reggel sokáig. Ha nem tudna reggel sokáig aludni, akkor biztos este is korábban elfáradna.
Az én babám 7:45 - 8 között megy aludni. Ő ekkor lesz álmos, ez az ő igénye.
Mama igénye nem érdekelne engem igazán.
Ahogy nektek jó és a babátoknak is természetesen.
Attól függ, hányszor alszik napközben, illetve az utolsó alvásból mikor ébredt. Ha mondjuk 4 hónapos és 3x alszik nappal, és az utolsó alvásból 6-kor ébred (nálunk így volt), felesleges 7-kor ágyba tenni, mert még nem álmos.
A másik, hogy attól, hogy korábban fekteted le, nem fog többet aludni (kivéve, ha már bölcsis, ovis), és hamarabb fog reggel felébredni. Ráadásul az altatás is nehezebb, hosszabb lesz. Úgyhogy a mama ne szóljon bele, ha van bevált napirendetek, ahhoz ragaszkodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!