Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy mindenki...

Miért van az, hogy mindenki azt kérdezi tőlem hogy miért akarok olyan sokáig szoptatni?

Figyelt kérdés
Én addig szeretném szoptatni amíg ő igényli.Miért baj az,ha ez két éves koráig lesz?Most 10 hónapos,de mindenki azt kérdezi,hogy:"Meddig akarsz még szoptatni?"Hát nem az a legjobb a babának ha minél tovább szopik?Vagy én tudom rosszul?Amúgy mindent megeszik,nagyon jó étvágya van.
2009. máj. 9. 10:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%

én 11.06

' éves szopás után az anyatej elvileg nem ad védettséget.

Ha adna az már baj is lenne, hiszen ez azt jelentené, hogy a szervezet nem fejleszti a saját immunrendszerét, tehát a szopás után ki lenne téve minden fertőzésnek.

Ezért az anyatej kb 6-12 hónap szopás után egyre kevesebb immunanyagot tartalmaz.

Az előfordulhat az említett esetben, hogy ez az immunanyag-visszafejlődés valamilyen okból nem történt meg, es a gyerekek a szopás abbahagyása után tulajdonképp fejletlen immunrendszerrel maradtak.

Tehát ismétlem, ajánlott 6-12 hónapig szoptatni, de 1 év után már csak pszichikai előnyei és hátrányai vannak a szopásnak, biológiai nem.

2009. máj. 9. 11:54
 12/17 anonim ***** válasza:
89%
Hát kedves anyukák, látom, hogy szeretitek lepontozni azokat, akik normálisan elmondják a tapasztalatukat, véleményüket. A hasznos/nem hasznos nem egyelő az egyetértek/nem értek egyet opciókkal. Jó lenne ezt szem előtt tartani.
2009. máj. 9. 11:54
 13/17 anonim ***** válasza:
68%
jav* 1 éves szopás után......
2009. máj. 9. 11:55
 14/17 anonim ***** válasza:
85%
11.34.es vagyok. Csak elmondtam a véleményem. Nem értem miért kell lepontozni. Nem hinném, hogy kioktazó lennék! És hány olyan kérdés van, hogy hogyan szoktassam le a 2,5 éves gyerekem az éjszakai szopiról??? Meg, hogy az utcán nekiáll a gyerek vetköztetni, most azonnal cici szímszóval? Na mindegy ez már az ő problémájuk.
2009. máj. 9. 12:38
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a lányom 15 hónapos múlt.Egy hete hagytuk el az éjjeli szopikat.már nagyon fárasztó volt a minden éjjeles 5x ébredés.Kap még alvás elött.Ezt tartani szeretném kb még 3 hónapig.Aztán el szeretném töle venni teljesen,mert minnél késöbb szopizik annál nehezebben hagyja el.

Tényleg már védettséget nem nyújt betegséggel szemben,egysedül az,hogy közel van hozzád...

2009. máj. 9. 12:42
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem foglalkozom ezzel a marhassággal, mint a lepontozás. Mivel fogalmam sincs ki és miért pontoz(na) le, ezért sosem nézem, hogy kinek mennyire hasznos és nem hasznos a válasza. Ezt akár nyugodtan ki is iktathatná a weboldal üzemeltetője. :)))
2009. máj. 9. 12:57
 17/17 anonim ***** válasza:
68%

miért pontozzák le azokat, akik nem akarják 3 éves koráig szoptatni a babájukat?

minek olyan sokáig szoptatni??!!! a végén már bármi baja van a gyereknek, vagy csak unatkozik, szoptatással lehet majd megvígasztalni, szórakoztatni. Akkor már nem az evés/ivás miatt akarja, hanem mert hozzászokott a cumizáshoz!

le lehet pontozni, ez akkor is így van

a szoptatáson kívül még sokféleképpen lehet kimutatni a baba iránti szeretetünket!!!

2009. máj. 9. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!