Anyukák! Van valami mellékes jövedelmetek a gyes/gyed ideje alatt?
Nalunk a tejadashoz rengeteg vizsgalaton kell atesnie (szekletvizsgalat, tudoszures, stb..) egy anyukanak. Csak olyan adhat teljet, aki makk egeszseges.
Azt hiszem literenkent adhato le, de hogy mennyit er 1 Liter, nem tudom ..
Sokakat a vizsgálat riaszt el, nekem fejnem kellett így is úgy is, fagyasztóba nem tettem, mert mindig volt friss a ciciből, így amit le kellett fejnem, hogy ne gyulladjon be a mellem, azt öntöttem bele a mosdóba. Két hónapos volt a lányom, amikor láttam, hogy ez nem változik, továbbra is sokkal több tejem van, mint amennyire szüksége van. Felhívtam a Heim Pál kórházat, és jelentkeztem tejadónak.
Székletmintát kell adni, ezt a sofőr elviszi tőled, nem kell sehova menni vele.
Vért vettek a Heim Pál kórházban.
Tüdőszűrésre kellett menni (a szűrés után fejni kellett, és kiönteni a tejet, utána lehetett szoptatni, illetve fejni).
Illetve van egy vizsgálat, amit a terhesség alatt elvégeznek, annak az eredménye kellett még nekik, de ehhez csak a leletet kellett beküldeni nekik a sofőrrel.
Ezen kívül a védőnő ad egy papírt, hogy alkalmasnak tart, ő igazolta a bőrgyógyászati vizsgálatot is, oda nem kellett külön mennem.
Higiéniai szempontból sem vészes, hajat össze kell fogni, fejéshez maszkot kell feltenni (ők adják), kézmosásra kell figyelni (én Lidl saját márkás kézfertőtlenítőt használtam).
Kétszer lett pozitív tejem, vagyis valamilyen baktérium volt benne, ezt ők kiöntik, és nem kapsz érte pénzt.
74.900 ml tejet adtam 8 hónap alatt, 1 liter anyatejért 1.800 Ft-ot fizetnek. A sofőr pedig hétfőn-szerdán-pénteken jött a tejért. Nekem megérte, mert mindenképpen le kellett fejnem, így nekem csak annyi volt, hogy még fizettek is érte. Volt, hogy havonta 30e plusz jött, a végén meg 4e, akkor már abbahagytam, mert hát sokkal kevesebb tejem volt hogy a lányom már 2 hónapja mást is evett anyatejen kívül.
(a tejadós válaszoló)
Köszönöm a választ! :)
Még annyi kérdésem lenne, hogy mennyire kell nekik "friss" anyatej? Mert ugye nem jönnek minden nap, ha kedden lefejem, és hűtőbe rakom, akkor azt elviszi a szerdaival együtt? (mert elméletben nincs annak semmi baja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!