Nyugtassatok meg hogy ne legyen bűntudatom a tápszerezés miatt. Miért néz le mindenki?
2 hónapos a kislányom, 4 hétig tudtam csak szoptatni pedig mindent elkövettem a világon, olyan boldog voltam hogy a korházban is nekem volt a legtöbb tejem, de itthon napról napra rosszabb lett. Éhes volt, fejtem, vizes volt, aztán már nem kellett a cici, aztán egyre fogyott. Muszáj volt a tápszer, éhen nem halhat. De észrevettem hogy a környezetem szinte megvet, a védőnőtől a saját nővéremig, pedig én akartam NAGYON!! De hiába mesélem el hogy jutottunk idáig olyan mintha magyarázkodnék nekik. Olyan megvető mindenki. Mosolyogvsa kérdezik ismerősök hogy szopik a baba? Mondom már nem, és olyan komoran néznek rám, hogy szinte süt róluk a megvetés. Más is tapasztali ilyet? Meg persze mondják hogy beteges lesz meg nem lesz kötődés? Most ez komoly? Miért ilyen kiélezett a harc és mióta van ez? Itt a gyakorin is amiket olvastám hát kegyetlen hogy bántják a tápszereseket pedig nem mindenki tehet róla. Kezdjek idegbeteg lenni most komolyan?
29L
Szia.Sajnos már mi is elkezdtük a tápszert kislányom 4 hónapos.Valahogy nem volt neki elég a cici.Óránként keltünk éjjel.Így felírták neki.
Szerencsére engem nem vett meg a védönőm a dokinőm.Inkább megnyugtadtak hogy azért ez is szép volt.kisfiamat 7 hónapig csak kizárolag szoptattam.
Ha valaki kérdi szopik e azt mondom igen.Végül is csak potlást kap.Meg amugy sincs senkinek ehez köze.Ne csüggedj. 26/N
Nem értem, miért kell magyarázkodnod. Egy mondattal rövidre kell zárni a témát: Nincs tejem, ezért tápszert kap a baba. Pont. Ha folytatják a témát, akkor keményen megmondani, hogy nem akarsz beszélni róla, különben sem tartozik rájuk. Ne menj bele, hogy hogy alakult ki a helyzet.
Ne félj attól, hogy ezzel megbántod őket, mert ők is lesz*rják, hogy téged mennyire bántanak meg.
Tény, hogy jobb az anyatej, de ha egyszer nincs, jobb a tápszer, mint ha éhen hal. És: egy határozott, tápszerező anyuka is sokkal jobb, mint egy idegbeteg, bizonytalan, állandóan bántott anyuka. A kötődést ez is befolyásolja, legalább annyira, mint a szoptatás. Na hagy, hogy szórakozzanak veled!
Óóó, és még hány dologgal kapcsolatban meglesz a véleménye a környezetednek... Peregjen le rólad, egy a fontos, a legfontosabb: a babád nem éhezik!! Nagyon korszerű tápszerek vannak már manapság, az immunrendszerének erőssége pedig nem ezen múlik!
(én is csak 2 hónapig kaptam anyatejet, utána tápszer, és 33 éves létemre soha nem voltam komolyan beteg, de még a nátha is elkerül!:) És nagyon is kötődtem édesanyámhoz mindig is!:)
A kislányod érzi, hogy szereted és törődsz vele, ez a legfontosabb! És elhsizem, hogy mindent megpróbáltál a szoptatással kapcsolatban, sokan nem fogják fel, de tényleg van ilyen: elfogy a tejcsi, vizes lesz, majd egyre kevesebb és kész.
Én ugyanígy jártam, csak én 4 hónap után, de már előtte is sok sírás volt, szerintem már éhezett... Én már bánom, hogy nem adtam neki előbb tápszert, de mindenki annyira elvakultan csak-anyatej párti volt a környezetemben,nem érdekelte őket, hogy a babám éhezik.:(
Nagyon kiegyensúlyozott, amióta tápos, nyugodtan alszik éjjel is, makkegészséges kis 7 hónapos, miközben anyatejes társai sorra betegednek le az ismeretségi körömben.
Boldog babázást, ne hadgy magad!!!:)
Én is megkaptam a megvetést, de én is megvetően néztem másokra, mikor megkérdezték, mert senkinek semmi köze hozzá! Volt egy nagyon régi ismerősünk, aki még vissza is kérdezett, hogy dehát szopnia kéne, miért nem szoptatod? Nagyon ideges lettem, elmondtam, hogy nem így terveztem, szerinted jókedvemből kap tápszert?! Aztán azt is elmondtam, hogy hasonló helyzetben ilyesmit ne kérdezzen, mert nincs köze hozzá. Ha szoptatnám, akkor is ezt mondtam volna. Ez a mi magánügyünk.
Felháborító egyébként, hogy sokan egyszerűen méregnek gondolják a tápszert. Egy barátnőmnek 5 hónapos volt a kislánya, amikor már alig volt teje, erre azt mondta a védőnő, most már ne rontsuk el a gyereket tápszerrel, húzzon ki egy hónapot, és hozzátáplálhat! Hát nem őrjítő? Éhezzen az a gyerek még 1 hónapot, mert akkor elmondható "büszkén", hogy 6 hónapig csak anyatejet kapott. Gratulálok!
Mi már túlvagyunk ezen az időszakon, de legközelebb, a második babával, ha nem tudok sokáig szoptatni, a családon kívül másnak azt fogom mondani, hogy a mi magánügyünk, mit eszik, viszontlátásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!