Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nyugtassatok meg légyszi!...

Nyugtassatok meg légyszi! Előfordult másnál is?

Figyelt kérdés

Babám eddig szépen hízott, de most megijedtem.

8 hónapos lesz 8-án.

A múlt hónaphoz képest(kerek 1 hónapja), csak 10 dkg-ot hízott.

A védőnő nyugtatgat, hogy van olyan hogy megáll egy kicsit a súlynövekedés, és a kisfiamnál pláne, mert akkor van nyugton, ha alszik.Nagyon örökmozgó.Korán is kezdett nagyon mindent.Betegség , ilyesmi nem volt semmi, ami miatt nem gyarapodott volna.Hosszra 1 cm.t nőtt , most 70 cm.

Érdekelne, hogy volt e vki így még?

Aggódom.

2011. máj. 4. 16:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

Az én kislányom kis lusta volt Ő egy évesen volt 75 cm szóval gondolom a kevés hízás ellenére a sőlya is 9 kg körül alakul mert a magassága rendben van.

Ne aggódj!

2011. máj. 4. 16:29
 2/11 A kérdező kommentje:

3300-mal született

6 hósan 7000g

7 hósan 7520g

és ma 7610g

úgyhogy nincs 9 kg......

2011. máj. 4. 16:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

nekem a 4 kilóval született lányom nem volt ilyen nehéz 8 hónaposan :) (7,2 kg körül volt)

teljesen normális, hogy alig hízik ilyenkor, mert lemozogja, amit evett.

ne aggódj! :)

2011. máj. 4. 16:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
ja, még annyit, hogy ha megindul, előfordul még az is, hogy fogy a baba, mert akkor aztán "égetik a zsírt" :)
2011. máj. 4. 16:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi majdnem ugyanígy voltunk mint Ti. A fiam 51 cm-el és szintén 3300 g-al született és 6 hós koráig úgy hízott, mint a parancsolat. Aztán 8 hós korára ( a 7 hóshoz képest) fogyott 10 dkg-ot, akkor volt 8050 g és 73 cm. Nálunk a védőnő és dokinéni is rápörgött kicsit erre a fogyás dologra, pedig 6 és fél hósan tanult meg mászni a fiam és nem volt egy perc megállása sem. Látszott rajta, hogy egészséges, vidám, kiegyensúlyozott baba. Azt javasolták, hogy etessem kicsit táplálóbb kajákkal és mérjük két hét múlva, aztán majd meglátjuk. Na, 2 hét alatt 35 dkg-ot hízott, úgyhogy mindenki megnyugodhatott :) Azóta 11 hónapos a fiam és 9,3 kg; 80 cm :)

Szerintem nézz rá a babádra: mozog ezerrel és jókedvű? Akkor minden rendben! Minden jót Nektek!

2011. máj. 4. 16:45
 6/11 A kérdező kommentje:

hajjaaaajjj

nincs 1 perc megállása sem, mint írtam akkor van nyugton, ha alszik, egyébként 2 percig sem tud megülni egy játékkal

jókedvű, kever egész nap, ezzel nincs gond

nekünk is azt javasolta a védőnő, hogy este 6-kor is kapjon még 1x főzeléket, 24-én megyünk legközelebb

2011. máj. 4. 17:13
 7/11 anonim ***** válasza:

Hirtelen megállt a szívem! Azt hittem most, hogy kiírtam a kérdést, és nem emlékszem rá!!! Csak amikor a kisfiú részhez értem, nyugodtam meg, lányom van!

De szóról szóra úgy jártam tegnap, mint te! Tegnap voltunk oltáson, megmérték, és szinte nem hízott. Nekem is 1 cm-t nőtt, most 68 cm.

Nekem is ugyanazt mondták,mint neked, hogy elfogynak ilyenkor az anyai tartalékok, és mivel sokat mozog, a zsírpárnák alakulnak át kis izmokká.

DE: mindentől függetlenül az én nagyon alapos doktor nénim beutalta őt vérképre. Megint megszúrják a kicsimet...

Titeket nem utaltak be laborra?

Ne aggódj, biztos semmi baj nincs, tényleg sokat mozognak, az én lányom van, hogy álmából! felkel, és csukott szemmel!!! felugrik négykézlábra, és elkezd felállni! Ilyenkor szépen visszarakom, és alszik tovább. Hát látni kéne ilyenkor, félelmetes!

Nyugodj meg! Én este már adtam neki nagyobb adag (200 gr) tejpépet, szépen bevágta, még cicizett rá, és úgy aludt el! Tényleg kell nekik a plusz kalória!

2011. máj. 11. 09:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, ha lassul a hízása! Ha úgy híznának a babáink, minden hónapban, mint az első néhányban, 2 éves korukra 25 kilósak is lennének... Amíg hízik, akár stagnálhat is a súlya, nincs gond, hisz ahogy írod is, sokat mozog. A súlya különben teljesen normális, nincs miért aggódnod. Az én lányomnál is voltak ilyen időszakok, amikor havonta csupán 10 dekányit hízott. Ő 2950 grammal született, 5 hónapos korára duplázta meg a születési súlyát, utána már lassabban hízott. 8 hónaposan nem volt teljesen 7,5 kiló... soha senki sem mondta, hogy ez nem jó :) . Ő is állandóan mozgott, ment. Persze, hogy nem hízott havi fél kilókat :)
2011. máj. 11. 09:22
 9/11 anonim ***** válasza:
Normális,mi lenne ha minden hónapban ugyanannyit hizna??:)))
2011. máj. 11. 09:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia. Nálunk volt, hogy 2 hónapig a súlya nem változott semmit, viszont centiben 3 centit nőtt. Akkor van gond, ha 3 hónapig nem változik a súlya.
2011. máj. 11. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!