Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves babák anyukái! Ti...

1 éves babák anyukái! Ti babátok csinálja? Mondja? Miket tud? Nyugtassatok meg!

Figyelt kérdés

fiam 15én volt 1 éves. már 6 hósan mászott. kapaszkodva is megy, egy kézzel, elengedi az asztalt... mindent. fogdos mindent, ügyeskedik. színes építőkockát nagyon ügyesen rakosgatja össze vissza, szín szerint egybe, meg méret szerint... viszont! járni egyáltalán nem akar még 1 kézzel sem, amíg nem fogjuk mind2 kezét nem indul el. pedig már 6 hónapja mászik, 7 hósan felállt...

plussz tegnap voltunk dokinéniél, és kérdezte miket mond, és hogy merre... meg kérdezte az állathangokat. mondtam neki h semmi, csak bla-bla szöveg de az nagyon, be nem áll a kis szája. van pár dolog amit már tudunk mi akar leanni (hamama- étel). és mondta a doki h az baj, h még nem utánozza az állathangokat (kutya, macska...). ez tényleg ekkora gond? nem korai még? nektek miket csinál 1 évesetek?

2011. jún. 17. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szintén egy évesem 7 hónaposan felállt, de nem megy ő sem. Állathangok? Ha meglát egy kutyát, akkor vavava, ezen kívül memme ha látja az ételt, és ennyi. Meg össze-vissza hablatyol...nem az állathangok a fejlődési mérce azt gondolom.
2011. jún. 17. 10:34
 2/11 A kérdező kommentje:
mert ha mondom h ott van vau vau akkor keresi a kutyát, meg cica, nyau nyau akkor keresi a cicát, meg tegnap mondta cicicicic v ilyesmit a macskára. de férjemmel picit elszontyolodtunk :S
2011. jún. 17. 10:35
 3/11 poci-maci ***** válasza:

:O

már bocsi de ez a doki nem normális!

Az én fiam majdnem 18 hósan indult el magátol és ugyan ezeket csinálta mint neked!

Most 25 hós és csak pár szót tud mondani inkább halandzsázik a legtöbször!

állathangokat nekem igaz már tud párat de nem az összeset!

Szerintem még korai lenne ez az utánozás!

Nyugodj meg semmi nincs abbol hogy nem beszél még illetve nem megyen magátol! :)

2011. jún. 17. 10:37
 4/11 anonim ***** válasza:

na igen

hát tudod az enyém már a himnuszt szavalta 1 évesen .-DDDDD

komolyan meg: nincs elkésve 1 évesen ha nem akarja akkor nem mondja van olyan baba aki még "beszélni " sem hajlandó de a tiednek be nem áll a szája .-)

de amit látom még nem jár egyedül de ez sem baj majd ha biztonságosnak fogja érezni akkor meg megy

és a beszéddel is ez a helyzet nem tudod siettetni és nem is kell max mondókázol neki mesélsz állatos mesét és mikor agy állat mond valamit akkor a hangját is utánzód de akkor fogja csak ha érdekli

most mondja azt h a tesóm fia 3 évesen úgy nem óvodába h nem értette senki sem amit mond ?

4 évesen letehet végre érteni mit is akar addig sem az óvónők sem a társai nem tudták de nem kellet neki sehova mennie sem fejlesztésre sem logopédushoz egyszerűen "más" nyelven beszélt és meg kellet tanulnia azt h bizony az oviban ezt nem értik .-))))

2011. jún. 17. 10:40
 5/11 anonim ***** válasza:

16 honapos a kisfiam. 7 honaposan allt fel, 8-9 honaposna kapaszkodva lepegetett a butorok mellett, 10 hoanposan felallt magatol, segitseg nelkul barhol es megis csak 13-14 honaposan tette meg a sajat onallo lepeseit.

Most 16 honaposan kezdett el epiteni (kockakat egymasra rak, legot osszedugdossa es a poharait egymasra teszi kisebb nagyobb sikerrel). 4 allathangot utanoz: kutya, macska, medve es a legy. Utannozza az auto hangokat. Meg semmit az egvilagon nem mond es csak par dolgot tud megmutatni a jatekai kozul. Nekem eszembe sem jutott soha aggodni. Ha valamit el szeretne erni ramutat vagy ha ehes/szomjas akkor hozza a tanyerjat/poharat stb.

Szerintem semmi gond a babaddal.

2011. jún. 17. 10:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már, semmi baja! Se járnia se beszélnie, utánoznia nem kell még! Szín meg méret szerint csoportosít kockákat? Egy zseni, nem elmaradott!!
2011. jún. 17. 11:13
 7/11 anonim ***** válasza:

Az én fiam 16 hónapos.

Nem jár még egyedül. A szobában megtesz néhány lépést, de csak akkor, ha közel vagyok, és úgymond a karjaim közé tud esni. Kezdek már kicsit aggódni, de még bízom benne, hogy nincs komoly baj. Mászásban utolérhetetlen... :)

Beszéd: semmi! Tát! Ennyi, mindenre azt mondja, hogy tát. De hogy ez mit jelent, azt nem tudom. Legyen autó, madár, bármi, mindenre mutat, és mondja, hogy tát. Állathangokat sem utánoz. Imádja a kutyát, macskát, de nem utánozza, és nem is mondja egyiknek sem a nevét.

Kockákkal nagyon szeret építeni, de nem különbözteti meg őket méret szerint. Egyes kockára is rárakja a hármasat. Karikatornyot, poharakat ügyesen pakolja egymás szerint, de általában nem sorrendben. Könyvet szeret lapozgatni, rámutat benne az állatokra.

Ha a te babád a tulajdonságai alapján le van maradva 1 évesen, akkor mit mondana a dokid az én 16 hónaposomra?

2011. jún. 17. 11:25
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm! akkor most picit megnyugodtam... semmivel nem vagyunk elmaradva.
2011. jún. 17. 11:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Engem is kínzott a védőnő, hogy miért nem mutogatja a képeskönyvben az állatokat, meg miért nem eszik egyedül kanállal egyévesen. Kedvem lett volna megkérdezni, hogy integrálszámítást esetleg ne végezzen????

Teljesen normális a babád, az enyém 13 hónaposan indult el, eltelt egy hónap, és már szalad. 18 hónpos korig teljesen normális, ha nem jár, aminek az égvilágon semmi, de semmi kihatása nem lesz a későbbiekre!

Igazság szerint én nem is szeretem elolvasni a "Mit tud x hónapos babád?" kezdetű kérdéseket, mert mindig kiderül, hogy az ide író anyukák gyerekei 10 hónaposan többet tudnak, mint most az enyém. :) Érdekes módon a játszótéren nem tapsztalom, hogy le lenne maradva a kortársaihot képest.

Na, szóval nyugi, a doki kicsit fura, a babád teljesen normálisan fejlődik. :))

2011. jún. 17. 11:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

15 hónapos fiamnak annnya meg a mamamamama megy nagyon ha a tv-ben meglátja a milka bocit akkor mutogat és azaz őőőőő! Ennyi, rohan mindenhova szerintem nincs elkésve semmivel. Jó hogy nem összefüggő mondatokat vár már a dokid...

2011. jún. 17. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!