1 éves kisfiam nagyon csúnyán elesett, és beütötte az ínyét, ami nagyon vérzett, a foga is mozog egy kicsit: nyugtassatok meg, ugye nem fog kiesni?
Figyelt kérdés
2010. jún. 17. 20:52
1/3 anonim válasza:
hát szerintem ha kiesik sincs hatalmas baj mert az még tejfog.
2/3 anonim válasza:
Fogászati asszisztens vagyok, azt tudom mondani, hogy kímélni kell a gyerek fogát, pláne ha mozog.
ne engedd, hogy azokon rágjon, fontos lenne a fog abból a szempontból, mert helyfenntartó szerepe van.
a maradó fog csírája remélhetőleg nem sérült.
ha komolynak látod a dolgot vidd el gyermek fogorvoshoz, bár ő még elég kicsi, nem hiszem hogy tudnak vele mit kezdeni, sajnos.
kerüljétek a keményebb ételeket, ne adj neki kiflit, kenyérhéjat, babapiskótát és olyan kajákat ami arra késztetik, hogy a metsző fogát használja.
jobbulást a kicsinek
3/3 anonim válasza:
Ha mozog is, újra rögződni fog. Nagyon jó kis szervezetük van még a piciknek. A nagyon lógó tejfog is képes rögzülni,ha még nem jött el a fogváltás ideje. Kicsit kíméld neki, néhány napig puhább ételeket kapjon. Nem lesz baj. Egyik gyerkőcömnek is már lógott a foga egy ütés után. A fogorvos nem vette ki. Puha ételeket írt elő addig még újra rögzült neki. Kicsit így is kijjebb áll, de viszonylag stabil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!