Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves babák anyukái! Ti...

1 éves babák anyukái! Ti babátok csinálja? Mondja? Miket tud? Nyugtassatok meg!

Figyelt kérdés

fiam 15én volt 1 éves. már 6 hósan mászott. kapaszkodva is megy, egy kézzel, elengedi az asztalt... mindent. fogdos mindent, ügyeskedik. színes építőkockát nagyon ügyesen rakosgatja össze vissza, szín szerint egybe, meg méret szerint... viszont! járni egyáltalán nem akar még 1 kézzel sem, amíg nem fogjuk mind2 kezét nem indul el. pedig már 6 hónapja mászik, 7 hósan felállt...

plussz tegnap voltunk dokinéniél, és kérdezte miket mond, és hogy merre... meg kérdezte az állathangokat. mondtam neki h semmi, csak bla-bla szöveg de az nagyon, be nem áll a kis szája. van pár dolog amit már tudunk mi akar leanni (hamama- étel). és mondta a doki h az baj, h még nem utánozza az állathangokat (kutya, macska...). ez tényleg ekkora gond? nem korai még? nektek miket csinál 1 évesetek?

2011. jún. 17. 10:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nyugodj meg szerintem rendben a kisfiad. Engem meg pont a fordítottja aggaszt, kislányom 13 hónapos kb. 40 állatot felismer és a háziállatok hangját utánozza, kb 10 szót mond hol érthetően, hol kevésbé érthetően. Ezeket már 1 évesen is csinálta. A védőnő minden alkalommal elmondja, hogy ne tanítsam ennyit, pedig napi szinten kb. fél órát foglalkozunk a könyvekkel és a kislányom mutogatja az állatokat én mondom neki és pár alkalom után már megy neki, hogy mi micsoda. Ja én menni , még kb . 1 hete kezdett a lakásban ,pedig már 8 hónapos korában felállt. Szóval ne aggódj semiit nem szabad erőltetni. Lányom pl. 10 hónapos kora óta felmászik a franciaágyra, tanítottam neki, hogy kell lemászni, de ő mindig fejjel akart lemászni, így 2 hét után letettem róla és inkább mindig levettem. Eltelt 2 hónap és egyik napról a másikra úgy mászott le, mintha mindig is ezt csinálta volna. Most a cumiját dobta el egyik napról a másikra, igaz csak alváshoz kellett neki, de tegnap este adni akartam neki és kidobta a kezemből. Én ma reggel megfogadtam semmit nem fogok neki most már erőltetni, időről időre megmutatom neki, ha akarja csinálja, ha akarja nem. Mindennek eljön az ideje.

2011. jún. 17. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!