Nagyon elrontom így az altatását?
Nem hajlandó aludni :)) Ha nem álmosak nem alszanak. Nem sír, nézeget csendben, ez nem baj, nem kell megoldanod semmit. :) Az első lányom iszonyat rossz alvó volt, én meg ugyanúgy mint te állandóan meg akartam oldani a problémáját. Nem volt álmos, én meg altattam órákig, ringattam, szoptattam, dúdoltam, ő meg egy darabig tűrte, aztán megúnta, és kiakadt, én meg mégjobban, hogy nem tudom elaltatni a gyerekemet, aki mellesleg azért nem aludt, mert nem volt álmos :D Naponta négy órás cirkusz volt nálunk minden este, én úgyanis úgy gondoltam, hogy az én lányomnak már este nyolckor ágyban a helye :D Ne csináld ezt.
Beteszed az ágyába, és nézeget, ha nem igényli a közelségedet az elalváshoz, le fogja tenni a fejét, és aludni fog. Ha mégis kell neki hozzá segítség, jelezni fogja. :) A kicsi lányom most lesz hat hós, és tanulva az elsőszülöttem viselkedéséből, meg a magaméból, nem altatom soha, ha álmos leteszi a fejét és alszik, ha úgy gondolja hogy kellek hozzá én is, nem ezt csinálja, hanem nyűgösködik, hogy vegyem ki. Akkor, de csak akkor kiveszem az ágyból, és ő cicin alszik akkor el. Mikor visszateszem felébred, és számomra is döbbenet, vigyorog egyet rám, és alszik is.
Teljesen jól csinálod szerintem.
Attól félsz, hogy elkapatod így? Mert szerintem nem fogod. 14 hós a lányom, és nagyon sokat aludt rajtam, rengeteget ringattam, sokat volt kézben. Most úgy néz ki az altatás, hogy hálózsákba teszem este, odafekszem mellé, és alszik. Nincs sírás, és szerintem ez azért van, mert megtanulta, hogy anya ott van, nem egyedül kell elaludnia.
A fogcsírák már mozgolódnak ilyenkor, mozgásfejlődés is kihathat, ezek mind megzavarhatják az elalvást. Van, hogy álmukban is "gyakorolják" az új mozgásokat, és arra riadnak fel.
Van egy nagyon jó könyv, Okosan nevelni tudni kell a címe. Nagyon jó dolgokat ír le az idegrendszer fejlődéséről. És tapasztalatból úgy látom, hogy a sok ölelés, szeretgetés, ringatás miatt nemhogy elkapatva nem lett a lányom, de nagyon ügyes, kiegyensúlyozott baba. Pedig sem én, sem ő nem vagyunk szuperanya/szuperbaba. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!