Eddig könnyen elaludt, most miért nem? Elrontom, ha fogom a kezét vagy felveszem?
Háááát.... csináljatok neki kistesót. :-)
Volt nálunk vendégségbe kislány (egyke), hallottam ahogy beszélgetett a lányommal: te is az anyukáddal alszol? (nagycsoportosak voltak) A lányom meg mondta: nem, én a testvéremmel alszom.
Nem egyedi, sok egyke gyerkőc anyukájától hallom, hogy a csemete nem tud elaludni, az esti elalvás egy külön műsor kijárásokkal, vízivással, a vége az, hogy anyuci bent marad, beájul a gyerekkel, utána felkel, kibotorkál, de nem tud visszaaludni. Se egy filmet nem tud megnézni, se vasalni...
Nálunk meg az van, hogy meseolvasás a kanapén, beküldöm őket a szobába lefeküdni, kikiabálnak hogy "puszilhatóak vagyunk", bemegyek, puszi és kész. Igaz, hogy nem hajlandóak külön aludni, az emeletes ágy dísznek van mert lent bújnak össze mint a szerelmesek, de legalább ők is elvannak, és nekem nyugis az estém.
Lányom 2,5 éves.A mai napig mellé fekszem az ágyába és fogom a kezét amíg el nem alszik.Ez kb 5-10 perc!
.Délután nincs rá szükség mert lefekszik és elalszik egyedül..
nekem is lassan le kell majd szoktatnom róla mert decemberben érkezik a kistesó!
Pont vmelyik nap írtam ki a kérdést én is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Nem rontod el, sőt, megadod neki azt, amire szüksége van. Ez semmiképp sem rossz.
Mi 2 évig aludtunk együtt a lányunkkal, sokáig szoptatva aludt el. Miután már nem tudott elaludni este a tv-től (a nappali és a háló ugyanaz), átkerült a kisszobába a kiságyába. Kb. 2 hét alatt fokozatosan hozzászokott, hogy egyedül alszik el, soha nem volt miatta hiszti vagy bármi. Türelmes voltam és lépésenként haladtam; így nem lehet rosszul csinálni.
Nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak!
13.47-es! Elolvastam a te kérdésedet, nagyon érdekes! Utána olvastam jobban, és valóban mindenhol azt írják, hogy akkor van a szeparációs szorongás 2. hulláma, és hogy mindkét esetben adjuk meg neki amit igényel, de túlságosan ne is kapassuk el, ne ugorjunk az első nyekergésre, ne dédelgessünk túl, de ne hagyjuk egyedül, ha nem akarja, és dédelgessük többet, mint előtte.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!