Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már elrontom a babámat?

Már elrontom a babámat?

Figyelt kérdés

2 hetes a kislányom. Délutánig nagyon jól elvan, eszik, alszik, nézelődik, de 4-5 órától ébren van és sírdogál, csak kézben érzi jól magát. Csak 10 felé alszik el. Éjjel kétszer kel, 3-kor és 6-kor.

Attól félek, hogy már most ahhoz szoktatom, hogy csak a kezemben nyugodjon meg és nem fogom tudni később sem lerakni. Jogos a félelem vagy még kicsi ő ehhez a következetességhez?

2009. okt. 1. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem kicsi még, hogy hozzászokjon. Ő még csak veled, melletted nyugszik meg, ha magadhoz öleled.

Persze nem mondom, hog állandóan csüngjön rajtad, de ha igényli vedd fel, v feküdj mellé, legyél a közelében.

Gondolj csak bele, hónapokon keresztül csak a te hangodat hallotta, és mikor megszületik, akkor is hiáynzik neki, mert ez nyugtatja meg.

Picurka még.

2009. okt. 1. 11:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Szeretgesd, ölelgesd minél többet őt. A pici babák 3 hónapos koruk körül döbbennek rá arra, hogy anyuci egy külön álló személy, addig azt hiszik, hogy ők és anya egyben vannak. Az én kisfiam ha felébred álmából és egyedül van gyakran megijed és elkezd sírni, de ahogy belépek a szobába és meghallja a hangom rendszerint abba hagyja. Most még csak szeretgetni és ellátni kell őket, a nevelés majd később jön...

Minden jót és jó babázást! Élvezd ki míg ilyen pici!

2009. okt. 1. 11:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Az utólsó válaszolót kijavítanám!Nem 3 hós kora körűl, hanem sokkal később 8 hós, fedezi fel hogy ő külön álló személy.Ilyenkor sír ha nem látja anyát, mert azt hiszi olyankor, hogy nem jön vissza.Ezt hívják szeparációs szorongásnak.Még 3 hósan sem tudod azzal elkényeztetni, ha megadod neki a testi közelséget.Csak előnyére válik.

6 hós korára viszont már nagyon rafkós tud lenni.De bármennyit is van ölben, ha majd elkezdi felfedezni a környezetét, leszokik róla.

Addig szeretgesd sokat!

2009. okt. 1. 11:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, így lesz, mert megszakad a szívem, ha sír, én nem tudom őt sírni hagyni, annyira védtelen még.
2009. okt. 1. 12:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Még ráérsz a "nevelésével". Ilyenkor még neki szoknia kell a világot, hiszen ő most jött ki a jó meleg pocidból és minden új. Csak Te vagy, akit ismer. Minden kisbaba ilyen és ilyen korban minden anyuka hordozza szinte egész nap. :) Ha délutántól nyűgös, az is természetes, én emlékszem, amikor ilyen pici volt a lányom, minden nap lestem az órát, szinte pontban 4 órától elkezdte a sírást és estig be se fejezte. Sok az inger egy napra, már fárad, pocakja is kínozhatja. Szóval természetes. 16 hónapos kislány anyukája.
2009. okt. 1. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!