10 hónapos a lányom nincs foga nem mászik valami bja lehet?
Kedves utolsó! Az én kisfiam is korababa, 28 hétre született, 1350 grammal. Én írtam, hogy egészséges babának árthat a gyógytorna. Nem fizikai ártalomra értettem. Az én kisfiam nem járt gyógytornára, engem lebeszélt róla a neonatológus, a koragondozó orvos, a fejlődésneurológus is. Elmondom, mivel indokolták, de tényleg nem akarok itt vitát nyitni erről, mert tudom, hogy sokan nagyon meggyőződéses gyógytorna pártiak, és senkit sem akarok megbántani!
Szóval nekem elmagyarázta az orvos, hogy a gyógytornát a beteg kisbabáknak találták ki, illetve azoknak, akik oxigénhiánnyal, egyebekkel küzdöttek, és emiatt látványosan szükségük van a fejlesztésre. Nem azért, hogy lehessen büszkélkedni velük, hogy mennyire felgyorsult a mozgásfejlődésük, hanem azért, mert ők a saját ütemükben sem fejlődnének megfelelően, és egy-egy mozgásforma kimaradása később akár tanulási nehézségeket, egyebeket okozhat.
Mert az orvos szerint minden hiedelem ellenére, a babáknak igenis fájnak a kezelések! Tudom, erre sokan azt mondják, csak azért sír a gyerek, mert lekorlátozzák a mozgásban, de kérdem én, kinek a babája mesélte el ezt ilyen részletesen...
A mi korababáink, legalábbis az én kisfiam nagyon sok fizikai és lelki szenvedésen ment keresztül, már a születése pillanatától, nagyon sok fájdalmat élt át. Bőven elég volt az is egy időre...
Annak ellenére, hogy nem jártunk gyógytornára, és a kisfiam az első hetekben úgy tűnt, még nyaki merevséggel is küzd, (otthon én is tornáztattam, ahogy mutatták, de akkor sosem sírt), most 10 hónapos: kúszik, mászik, ül, és kapaszkodva feláll. Tehát szépen utolérte magát.
Az, hogy téged tanácsokkal lát el a gyógytornász, teljesen rendben van, téged is megnyugtat, nincs ezzel semmi baj!
Jó egészséget nektek!
én is korababás anyuka vagyok. a második válaszoló voltam.
hát az én lányomon közel sem látszik hogy fájna a kezelés. eleinte sírt míg meg nem szokta hogy foglalkoznak vele, vagy míg pici volt és éppen álmos. őt ha nem visszül akkor talán most 15 hóanpos korára jutott volna el oda hogy felül. súlyosan hypoton volt.
én is azért írtam vigye a kérdező gyógytornászhoz hogy az mondja meg szükséges e, illetve vigye neurológushoz.
és arról meg hogy miért sírnak a babák? járunk korai fejlesztőbe. egész egyszerűen a lányom ha nyügös, sír. pedig hozzá sem érnek, tehát nem fáj neki, csak épen nem csinálhatja mait akar. nem játszhat a játékokkal, hiszen csoportos vagy éppen egyéni foglalkozás van. Én nem értek egyet az orvossal aki azt mondta fáj a babáknak a gyógytorna. nyílvánvaló hogy kellemetlen, de olykor nagyon szükséges.
egyébként nagyon ügyes a babád. a lányom 5 hónaposan tudott fogni a hypotóniája miatt. 6 hónaposan fordult át. 9 hónaposan ült fel. 10 hónaposan négykézláb ment. 12 hónaposan kezét fogva elindult. 14 hónaposan tette meg az első önálló lépését. és most 15 hónapos még tétován, de egyedül jár a lakásban. Igaz rengeteg "munka" fekszik emögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!