10 hónapos a lányom nincs foga nem mászik valami bja lehet?
egyrészt nem szabadna ültetned. lehet, hogy 1 évesen nem lesz baja tőle, de lehet 30 évesen igen. ez olyan, hogy ne a gyerekünk egészségét kockáztassuk.
10 hónaposan ha nem ült még fel magától és nem mászik, el kell a gyerekorvosnak neurológushoz, majd ő megvizsgálja és tovább küld titeket valószínüleg gyógytornára. addig is felkereshetsz egy dévény tornászt
hát igen, ez a GYK.:O
második vagyok. lányommal gyógytornászhoz járunk hetente kétszer s mivel lemertem írni a véleményemet, szépen le is húztak azok akik szerintem mégcsak nem is válaszoltak. akik lemerik írni amit gondolnak azok jobban teszik ha inkább nem írnak semmit.
Sajnálom, de én sok mozgásában elmaradott babát láttam, szülővel beszéltem. s azért ajánlottam ha kétséged van, keress fel orvost!
azért az sem biztos hogy semmi baj nincsen! a lányomat 4 hónapos korától hordom tornára. most 15 hónapos.
s még annyit: felénk ha 9-10 hónaposan a forgáson kívül nem csinál mást a baba, küldik gyógytornára. így járt jó pár anyuka akiket ismerek! sőt volt akinek gyereke mégcsak 8 hónapos volt. vajon akik pontoznak azok járatosak ebben a témában? kötve hiszem!
s igaza van aki írta hogy nem most babakorban hanem később, sok sok év múlva, akár tinédzserkorban jön elő egy jó kis gerincferdülés az ültetéstől! gondolom őt is lepontozzátok.
Nem lesz népszerű, amit írok, DE: a gyógytornával, ha szükségtelen, sajnos igenis lehet ártani a babának! Nem vitatkozni akarok, csak sokadszorra olvasom az olyan tanácsokat, hogy vidd gyógytornára, azzal nem ártasz...Sajnos ez nem igaz.
A lelkiismeretes gyógytornász elmondja őszintén, ha a babának nincs szüksége a GYÓGYtornára, aki viszont nem az, hát...a saját bevételi forrásának senki sem ellensége.
Egyébként a nevében is benne van: GYÓGYtorna...Nem az egészséges babáknak, hanem a BETEG babáknak van rá szükségük. Sajnos az utóbbi években szinte divat lett belőle, és sok édesanya lelkiismeretesen viszi a kisbabát akkor is, ha nem kell.
Tehát a válasz a kérdésedre: vidd el fejlődésneurológushoz, és ha ő szükségesnek látja, akkor elküldi gyógytornára a babádat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!