Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit érezhet egy örökbeadó...

Mit érezhet egy örökbeadó anya az örökbefogadó szülőkkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2011. nov. 2. 16:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Amit ő gondolt, azaz Amerikában működő béranyaság: Ő szül neked egy gyereket, te pedig fizetsz. Csakhogy ilyet itthon tilos csinálni! Egyébként meg ha 4X elment volna terhesgondozásra (9 hónap alatt), akkor neki járt volna az a pénz, csak ő erre se vette a fáradtságot. Ne rinyáljon.

Nektek pedig sok boldogságot a babával :)

2011. nov. 2. 20:17
 12/20 orbani válasza:
100%

Sziasztok!

Mélységesen felháborít amit a szülő anya most tesz. Ennek az egésznek nem a pénzről kell szólnia, hanem kölcsönösen segítetek egymáson. Neked jó, mert lesz egy csöppséged, akire vártál, neki jó, mert bajban van. Egy pillanatig ne érezd magad kellemetlenül! Semmilyen lelkiismereti kérdést nem szabad ebből csinálnod persze biztosan én sem tudnék hetekig aludni.

Férjemmel hasonló cipőben járunk, vagyis örökbe fogadtunk egy kis lurkót. Az anyával jó kapcsolatot alakítottunk ki, de én is nagyon félek tőle mi lesz, ha ilyen követeléssel előáll. Arra gondolok megnyugtatásképpen, hogy minden jogát elvesztette a gyermek iránt, és nem fogok egy pillanatig sem habozni ha kell, és távoltartásit kérni, rendőrt hívni, vagy bármi ilyet tenni. Persze, tudom, hogy attól ez az egész nagyon kellemetlen, és igazi megoldást nem lehet találni, ha ennyire nem intelligens az illető; zaklat titeket.

Nálunk a szülő anya az első perctől azt mondta, hogy nem anyagiakból csinálja, és mennyire hálás nekünk...

Mi úgy gondoltuk, hogy az egyszeri anyasági támogatást átutaljuk neki, mert ő ment el az orvoshoz és a védőnőhöz, ő hordta ki a babát. Egyébként ő - mivel lemondott a babáról - egyáltalán nem veheti fel a pénzt (rosszul írta valamelyik előttem szóló...)

Mivel ti nem így beszéltétek meg a "pénzügyi dolgokat" félő, ha most engedtek neki, akkor mindig jön majd valamilyen kéréssel, fenyegetéssel felétek, és ennek soha nem lesz vége. Szerintem egy lépést ne tegyél felé, mert kisujjadat nyújtod, aztán nyújthatod!

Sok örömet a babában, jó egészséget a családnak!!!

2011. nov. 2. 20:46
 13/20 A kérdező kommentje:

"Mi úgy gondoltuk, hogy az egyszeri anyasági támogatást átutaljuk neki, mert ő ment el az orvoshoz és a védőnőhöz, ő hordta ki a babát"

Lehet,hogy akkor nekem is most az egyszer át kellene adnom a jelenlegi anyasági támogatás összegét...lehet,hogy valamennyire jogosan tart igényt rá.

2011. nov. 2. 20:50
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell adni semmit, ti fogtok gondoskodni a piciről, neki a 2 kezét kéne összetennie, hogy ti szeretetben és biztonságban nevelitek fel a babát, amit ő egyszerűen ellökött. Ne haragudj, de én szóba se állnék egy ilyen szívtelen emberrel, aki a gyereke felől nem érdeklődik, de a pár 10 000 Ft-ért tud kapálózni. Eszedbe ne jusson adni, ha követelőzik, akkor mond meg neki, hogy ha pénzt adnál, bűncselekményt követnétek el.
2011. nov. 2. 20:54
 15/20 anonim ***** válasza:

Ne adj neki pénzt nincs joga ilyet kérni.

Egyébként ha most adsz neki soha nem fog békén hagyni és mindig pénzt fog követelni tőled.

Ne tedd!!

Ezért őt simán lecsuknák!

2011. nov. 2. 21:02
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem gyerekmegőrzők vagytok, ahova leadja a gyereket, mert nincs hozzá kedve, és nem bank, aki pénzzel látja el, ha nincs neki. Neki nem kellett a gyerek, az anyasági támogatás pedig végképp nem jár neki, haannyira sem érdekelte a benne fejlődő élet, hogy párszor megmutassa magát a terhesgondozáson. Nem nektek adta a gyereket, szimplán csak nem kellett neki.

És hogy mit érezhet veletek kapcsolatban? Kit érdekel? A gyerekről nem kérdez, csak pénz kell neki...az ilyen nem anya.

2011. nov. 2. 23:06
 17/20 orbani válasza:

Már bocsánat, én nem védem az ilyen anyát, mert valamennyire elítélem én is őt, hogy le tud mondani a gyerekéről, de azért mond le, mert nem tudja felnevelni!! A terhesgondozásnak NINCS köze semmihez, ha elment, ha nem, a pénzt nem veheti fel, mert a gyerekkel minden jogáról lemondott! Erről is!

Én azt mondom neked, hogy most már egy fillért ne adj neki, mert akkor később is követelni fog - vérszemet kap. Mi azért adtuk oda, mert én úgy éreztem jár neki, ő pedig nem követelőzött, hanem hálás volt érte. Elég sz@r helyzetben volt/van, és az a pár tízezer forint bizony még levegőhöz juttatja, esetleg 2 havi lakbérét is kiteszi. De ha egyszer adsz, utána mindig kérni fog! Ne legyen lelkiismeret furdalásod, és ha kell, fenyegesd is meg, hogy ha nem hagy békén, feljelented. Rá kell ijeszteni, ha valóban nem hagy titeket. Félelemben neveld fel a babádat? Én neki nem adnám oda az anyaságit.

2011. nov. 3. 07:31
 18/20 anonim ***** válasza:
Nehogy pénzt adj neki,még az anyasági támogatást se!Nehogy utána valaki feljelentsen,hogy fizettél a gyerekért,mert a végén Neked lesz bajod!Szerintem azonnal szólj a gyámügyre,már csak a magatok biztonsága miatt is.Ne legyen lelkiismeret furdalásod!Ha ilyen nehezen dolgozod fel,akkor ezt is jelezd,mert akkor tudnak segíteni pl. távolságtartással.Ne hagyd annyiban,mert utána a gyereket fogja zaklatni!!
2011. nov. 3. 07:37
 19/20 anonim ***** válasza:
Ne adj neki pénzt mert nem járt el terhesgondozásra,meg csak vérszemet kapna!ha zaklat még titeket,,tegyél hivatalos lépést ellene.
2011. nov. 3. 07:39
 20/20 Dogy ***** válasza:
15%
Jó lenne Nem Mindenki szidná az Örökbe adó Anyákat !! 32 éves vagyok egyetemi vegzettséggel Külföldön Elke magamat tartom El !! Es bizony a Mai VILAGBAN BARKI KERÜLHET ILYEN HELYZETBE !! Ha a szülök par nem segít könnyen balul üthet KI egy akár vart terhesség is !! Mert egyedül külföldön Munka Mellett tök egyedül en SE tudnek gondozni egy Csecsemöt !! Ja parom bepanikolna es lelepne Mert ILYEN is Van !! 2. AZ AMERIKAI RENDSZERRDL TÖK EGYETÉRTEK TELJESEN JOGOS A FIZETSEG TISZTELT ÖRÖKBE FOGADOK ÖNÖK NEM EGY BARBIE BABÁT VESZNEK HANEM EGY HUS VER IGAZI EMBERT AKI VALAKIBEN NÖVEKSZIK 9 HONAPIG ENNEK ÄRA MEGFIZETHETETLEN !!! 3. TISZTELT KERDEZÖ ÖNT SE ÓCSAROLJA SENKI UGYAN VAJON MIERT NEM TUDTA KIHORDANI A SAJAT KÖLYKET !!! VAJON HANY KAPARASA FERTÖZÉSE ABORTUSZA VOLT AMIERT AZ AZ EGYSZERÜ EMBRIÓ NEM TUD MEGFOGANNI ???!! Szoval ne szidja AZ Örökbe adokat csak Mert egeszseges Pszihével nem öletik le magzatukat !!!! NEM ABORTÁLJAK --> lass Rola Video es 9 HONAP ALATT IGENIS BARMI TÖRTENHET MEGHALHAT ANYAD ELVESZITED A MUNKAD VAGY NEM IS SZABAD MÄR S TERHESSÉG VEGE FELE DOLGOZNOD ---> MUTTERSCHUTZ SZOVAL TÖBBET TISZTELETET AZ ÉLETET ADÓK NAK !!! AZ ÉLETET ADÓ SE ÓCSAROLJA AZ ÖRÖKBE FOGADÓT HOGY MIERT VESZ GYEREKET NEM TARGY !!! AZ ÉLETET ADÓ PEDIG NEM ÖNKENT MOND LE ROLA HANEM OLYANOK A KÖRÜLMENYEI HOGY A LEGJOBBAT AKARJA INKABB NEKI ES HA VALAKI NEM TUDJA ELLATNI CSECSEMÖT NEVELÖSZÜLÖKHÖZ ADJA PERSZE LEHET HOGY OKOSABB DOLOG 1 EV INTEZET ES A STABIL PENZUGYI HATTER UTAN KI LEHET HOZNI ONNAN
2016. júl. 3. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!