Mit érezhet egy örökbeadó anya az örökbefogadó szülőkkel kapcsolatban?
Amit ő gondolt, azaz Amerikában működő béranyaság: Ő szül neked egy gyereket, te pedig fizetsz. Csakhogy ilyet itthon tilos csinálni! Egyébként meg ha 4X elment volna terhesgondozásra (9 hónap alatt), akkor neki járt volna az a pénz, csak ő erre se vette a fáradtságot. Ne rinyáljon.
Nektek pedig sok boldogságot a babával :)
Sziasztok!
Mélységesen felháborít amit a szülő anya most tesz. Ennek az egésznek nem a pénzről kell szólnia, hanem kölcsönösen segítetek egymáson. Neked jó, mert lesz egy csöppséged, akire vártál, neki jó, mert bajban van. Egy pillanatig ne érezd magad kellemetlenül! Semmilyen lelkiismereti kérdést nem szabad ebből csinálnod persze biztosan én sem tudnék hetekig aludni.
Férjemmel hasonló cipőben járunk, vagyis örökbe fogadtunk egy kis lurkót. Az anyával jó kapcsolatot alakítottunk ki, de én is nagyon félek tőle mi lesz, ha ilyen követeléssel előáll. Arra gondolok megnyugtatásképpen, hogy minden jogát elvesztette a gyermek iránt, és nem fogok egy pillanatig sem habozni ha kell, és távoltartásit kérni, rendőrt hívni, vagy bármi ilyet tenni. Persze, tudom, hogy attól ez az egész nagyon kellemetlen, és igazi megoldást nem lehet találni, ha ennyire nem intelligens az illető; zaklat titeket.
Nálunk a szülő anya az első perctől azt mondta, hogy nem anyagiakból csinálja, és mennyire hálás nekünk...
Mi úgy gondoltuk, hogy az egyszeri anyasági támogatást átutaljuk neki, mert ő ment el az orvoshoz és a védőnőhöz, ő hordta ki a babát. Egyébként ő - mivel lemondott a babáról - egyáltalán nem veheti fel a pénzt (rosszul írta valamelyik előttem szóló...)
Mivel ti nem így beszéltétek meg a "pénzügyi dolgokat" félő, ha most engedtek neki, akkor mindig jön majd valamilyen kéréssel, fenyegetéssel felétek, és ennek soha nem lesz vége. Szerintem egy lépést ne tegyél felé, mert kisujjadat nyújtod, aztán nyújthatod!
Sok örömet a babában, jó egészséget a családnak!!!
"Mi úgy gondoltuk, hogy az egyszeri anyasági támogatást átutaljuk neki, mert ő ment el az orvoshoz és a védőnőhöz, ő hordta ki a babát"
Lehet,hogy akkor nekem is most az egyszer át kellene adnom a jelenlegi anyasági támogatás összegét...lehet,hogy valamennyire jogosan tart igényt rá.
Ne adj neki pénzt nincs joga ilyet kérni.
Egyébként ha most adsz neki soha nem fog békén hagyni és mindig pénzt fog követelni tőled.
Ne tedd!!
Ezért őt simán lecsuknák!
Nem gyerekmegőrzők vagytok, ahova leadja a gyereket, mert nincs hozzá kedve, és nem bank, aki pénzzel látja el, ha nincs neki. Neki nem kellett a gyerek, az anyasági támogatás pedig végképp nem jár neki, haannyira sem érdekelte a benne fejlődő élet, hogy párszor megmutassa magát a terhesgondozáson. Nem nektek adta a gyereket, szimplán csak nem kellett neki.
És hogy mit érezhet veletek kapcsolatban? Kit érdekel? A gyerekről nem kérdez, csak pénz kell neki...az ilyen nem anya.
Már bocsánat, én nem védem az ilyen anyát, mert valamennyire elítélem én is őt, hogy le tud mondani a gyerekéről, de azért mond le, mert nem tudja felnevelni!! A terhesgondozásnak NINCS köze semmihez, ha elment, ha nem, a pénzt nem veheti fel, mert a gyerekkel minden jogáról lemondott! Erről is!
Én azt mondom neked, hogy most már egy fillért ne adj neki, mert akkor később is követelni fog - vérszemet kap. Mi azért adtuk oda, mert én úgy éreztem jár neki, ő pedig nem követelőzött, hanem hálás volt érte. Elég sz@r helyzetben volt/van, és az a pár tízezer forint bizony még levegőhöz juttatja, esetleg 2 havi lakbérét is kiteszi. De ha egyszer adsz, utána mindig kérni fog! Ne legyen lelkiismeret furdalásod, és ha kell, fenyegesd is meg, hogy ha nem hagy békén, feljelented. Rá kell ijeszteni, ha valóban nem hagy titeket. Félelemben neveld fel a babádat? Én neki nem adnám oda az anyaságit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!