Mit lehet tenni a babával, hogy egyedül aludjon el?
Egyáltalán nem kell egy ilyen kicsi babának egyedül elaludnia. Nekem 6 hetes a kislányom és velünk alszik, igen nagyon jó érzés.
Nem a hálóingemre van szüksége, hanem rám. Tényleg így van rendjén. Hogy minek van az ágya?? Nálunk dísznek:)))
Egyszer azt mondta egy hozzászoló, hogy olyan, mint a putriban, hát olyan és tök jó:)
Házaséletet nem így élünk, megoldjuk. (ezt is hozzámvágta:))
Szia!
Én a második válaszolóval értek egyet.
Mi is a 3-ik babánkat várjuk,és nincs fejetetején az életünk,semmilyen értelembe.Nálunk mindenkinek megvan a maga kis kuckója,ahol alhat,játszhat,és egyedül lehet,ha úgy érzi arra van szüksége.Szerintem ez így van rendjén,mert a gyerekeknek is igenis szükségük van magánszférára.Akinél ez nincs így,azok a gyerekek problémásabbak,nem tudnak magukkal,a játékaikkal mit kezdeni...stb..igenis szükséges a gyereknek is néha az egyedüllét,amikor ő maga fedezheti fel a környezetét,és foglalhatja le saját magát.Ők mindig jelzik,ha szükségük van ránk,és akkor kell az igényeiket kielégíteni,és nem csak a saját kényelmünket nézni.Az én gyerekeim is igénylik nagyon a testi kontaktust,de ezt nem együttalvással oldjuk meg.
Kiegyensúlyozott,jó alvó gyerek mindkettő.A lányom 8 hetesen átaludta az éjszakát a fiam 3hónaposan,de mindegyik a saját ágyába az első naptól.Sírni én sem hagytam soha őket,de bele lehet szoktatni a kiságyba lehet,hogy van amelyiket csak sok türelemmel.Éjszaka legyen melletted a kiságy ha külön akarod szoktatni,hogy kéznél legyen,és csak akkor vedd ki ha sír.Simogasd ha igényli,beszélj hozzá,nyugtatgasd érezze,hogy ott vagy ,nincs egyedül.Szerintem is jó megoldás ha valamid mellette van(anyaillat miatt).Egyébként majd meglátod,mikor más kismamik még évekig is éjszakáznak a gyerekeikkel,mert nem tudnak nyugodtan jól aludni együtt,arra a tiéd már rég átalussza az éjszakát.
És egy jól fejlődő egészséges babának nincs szüksége egy idő után sem éjszakai etetésre,sem itatásra,sem semmi másra ami felborítja a nyugodt alvást.
Szerintem nektek is sikerülni fog,ha ti úgy akarjátok.
Kitartást,és boldog babázást kívánok,üdv
Még azt megjegyezném,hogy a gyerekeknek szükségük van a rendszerre,hogy mindig minden ugyanolyan ütemben történjen.
Pl:este mondjuk együttjátszás,fürdés,etetés,babusgatás végül alvás.Vagy ahogy nektek jó,csak mindig ugyanabba az ütembe.Egy idő után tudni fogja,mikor mi következik,és ezt igényli is.Így lesz kiegyensúlyozott,mindig kipihent,és ti is,és a magánéletetek is.Nem kell arra figyelni,hogy végre mikor ágyba dőltök,ne beszélgethessetek nyugiba,vagy ne tudjatok összebújni,vagy filmet nézni...stb...
Sok szerencsét hozzá,előző válaszoló.
Sziasztok!
Nálunk ugyan még nincs meg a baba, de mikor azt olvasom, hogy anyával, vagy a szülőkkel alszik a pici, akkor valóban tudtok aludni? Én attól félnék, hogy véletlenül betakarom éjjel, rácsúszik a párna a kis arcára ....stb. és megfullad. Tuudom ez most nem válasz volt, inkább csak egy gondolat ezzel a témával kapcsolatban.
Kedves apuka!
Biztos te is anyuka hálóinge alól nősültél,vagy netán ő is a hitvesi ágy része még most is?:)))))))))
Eszem ágában nincs ilyen élethez szoktatni a gyerekem,hogy felfordulásba,netán hangzavarba éljen,abban legyen kénytelen aludni.És nem is hiszem,hogy bárki nyugodtan tudna aludni egykupacba.Sem gyerek,sem felnőtt.
A mi gyerekeink életében nyugalom,és kiegyensúlyozottság van,mert normálisan tudunk gondolkodni,nálunk ezt diktálja a józanész,és hála istennek minden feltételünk megvan hozzá.
Mi a következetesség hívei vagyunk,és a gyerekeink szempontjait,javait tartjuk szem előtt,nem mások hülyeségeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!