Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan oldottátok meg az...

Hogyan oldottátok meg az együttalvást?

Figyelt kérdés

A babám 8 hónapos, és együtt alszunk 2-3 hónapos kora óta, mert egész éjszaka cicizik. Ez nem is volt eddig probléma, de mióta tanul kúszni-mászni, a párom vigyázban alszik mert a baba éjjelente vándorútra kel az ágyban:)

nem tudom, és nem is akarom külön altatni, mert nekünk így természetes, és a kiságyban amúgy se tudna aludni, hiszen amikor alszik az egyik oldaláról a másikra forog, és a kiságyban erre nem lenne helye. Kérlek a "miért kellett az ágyba szoktatni" válaszoktól kíméljetek, azok válaszoljanak, akinek szintén az együttalvás vált be

2009. máj. 4. 11:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

nálunk 11 hónapos múlt a kisfiunk és szintén 3 hós kora óta velünk alszik :) mi is szeretjük ezt a helyzetet. mi az ágy két szélén , a babócánk meg középen. néha dobálja magát, meg a cumit szoktuk adogatni, de ennyi csak.

ja és én most újra kismama vagyok :), de jó mert én a baloldalamon alszok a babának háttal és így nem rugja a hasam.

Ne féljen a férjed, nem fog ráfeküdni. mi ha csak hozzáérünk észrevesszük és arréb megyünk :)

mindne jót!!és ne foglalkozz a negatív válaszokkal....

2009. máj. 4. 11:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
még mindig az első vagyok: ha nagyobb lesz a hasam és kényelmetlen lesz az együttalvás, akkor arra gondoltunk, hogy a kiságy egyik oldalát levesszük és hozzátoljuk a mi ágyunkhoz és akkor ő ott aludna. velünk lenne csak az ő ágyán. de az szinte olyan hogy velünk alszik, nem? ezen gondolkodunk mostanában. Ugyanakkor meg az a baj, hogy nappal meg simán alszik benne 2-3 órát is és akkor meg nappal nem lenne hol aludnia, vagyis lenne csak félnék hogy megindul az ágyról lefele ha felkel és leesik. de ez még ráér :)
2009. máj. 4. 11:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy nem az a baj, hogy a párom fél attól hogy ráfekszik, abban már rutinos hogy ne, hanem az a baj, hogy a drága baba odamegy apához éjjel és felkelti, meg rugdossa, piszkálja. Apa meg ugye dolgozik, és állandóan hulla fárdat a nem alvástól.
2009. máj. 4. 11:24
 4/8 anonim ***** válasza:
akkor mondom csináljátok úgy ahogy a 2. hozzászólásomban írtam, hogy odatoljátok és leveszitek a kiságy oldalát és tefelőled teszitek az egészet és akkor apa nyugodtan tud aludni :)
2009. máj. 4. 11:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 2 lányom van. A nagyobbik 13 éves a kicsi, 1 éves.

A nagylányom is velünk aludt, 1 és fél éves koráig. utánna Ő maga ment a saját szobájába, ágyába. Soha nem volt gond, hogy köztünk aludt:)( Illetve velem, mert a párom, akkor kint dolgozott Németországban.)

A kicsi lány nappal az ágyában alszik, este velünk. Apa nem akarja betenni a kiságyba:), azt mondja örül, hogy velünk van.Ez így nekünk jó, ezt szeretjük:)rengeteg kritikát kapok ez miatt a barátnőimtől( nekik is van gyerekük, szigorú beosztás szerint élnek), de nem zavar. Nálunk is van napirend!!, és rengeteg vigyorgás, kacagás:):)Így boldogok a lányaim:)

Szerintem addig, amíg úgy gondoljátok, hogy Titeket nem zavar a babó az ágyban, addig nincs probléma.

Minden jót Nektek:)

2009. máj. 4. 11:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha apát rugdossa akkor nyilván apát is zavarja az alvásban és így gondolom a baba is felébred. Tehát már nem nyugodt az éjszakátok. Lehet, most jött el az idő, hogy a kiságyába tedd, így jelzi. Egyébként szerintem a következő babának is csinálni kell a helyet, nyilván vele is együtt akartok aludni, és hogy a nyagyobb átszokjon, ahhoz idő kell. nehogy összekösse a kistesó érkezését az ő kiságyba szoktatásával, mert akkor rosszul indulna ez a tesótéma.
2009. máj. 4. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van, hogy a kiságyába rakom este aludni, ott van a hálóban. Aztám mikor felébred enni, akkor veszem magunk közé, ez van, hogy már éjfélkor, van, hogy csak hajnalban van. Mi a szopipárnát raktuk a gyerek és apa közé, mert a párom is azon aggódik, nehogy véletlenül ráfeküdjön. :) Persze nem sok helyünk van, meg én már szeretném a saját szobájába szokatni, de nehezen vesz rá a lélek... jó még nekünk is így. A párom is kifejezetten örül, hogy köztünk van. Ja, és hogy még jobban kapjon szívinfarktust, aki elítéli a babás-alvást, nekünk még egy kutyánk is van, ő a lábamnál alszik szintén az ágyban... Ahhoz képest, hogy annak idején kicsinek találtuk az ágyat még kettőnknek is, "nő" mint a mesében a gomba... egyre többen vagyunk és mégis elférünk. :) Az én kisfiam is 8 hónapos.

Boldog babázást!

2009. máj. 4. 11:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez a kutyás sztori különösen tetszett:))
2009. máj. 17. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!