Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elfelejti a babám? Nem lesz...

Elfelejti a babám? Nem lesz lelki baja?

Figyelt kérdés
Kisfiam 19 hós és indultunk a játszóra de előtte még bementünk a fürdőbe és fel volt nyitva a wc. Beledobta a maciját a wc-be pedig mondtam neki hogy nem szabad. Hirtelen elkapott az ideg és adtam neki egy pofont. Rettenetesen szégyenlem magam és mardos a bűntudat. Nagyon elkezdett sírni, én is vele együtt. Felvettem és nyugtattam meg pusziltam a kis arcát. Azonnal megnyugodott és utána meg egész nap olyan volt mint máskor. El fogja ezt felejteni? Tudom erre nincs mentség, de teljesen egyedül vagyok vele, nincs segítségem és sokszor fáradt vagyok. Nagyon szeretem őt és nagyon rosszul érzem magam emiatt.
2011. okt. 17. 21:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
50%

Emberek vagyunk, előfordul, hogy elszakad a cérna. Szintem éppen eléggé szörnyen érzed magadat ahhoz, hogy soha többé ne forduljon elő hasonló. Majd odafigyelsz a reakcióidra kicsit jobban és nem csúszik ki a kontroll a kezeid közül. Ennyi.

a kisfiadba nem hiszem, hogy mély nyomot hagyna, talán inkább a meglepődöttség dominált benne, hisz anyától eddig nem tapasztalt ilyet. Ha félen, akkor nem tudtad volna megnyugtatni ilyen könnyen és a napközbeni viselkedésén is érezted volna hogy valami nem stimmel. Úgyhogy nyugi.

Nekem 3 és 1.5 évesek a gyerekeim. Egyetlen egyszer adtam egy maflást a nagyobbnak, és annyira-de annyira bántott a dolog, hogy soha többet egyiket sem ütöttem meg semmiért, még a kezükre se csapok soha. Nekem egyszerűen nem fér bele - hozzáteszem, én anno sok nevelési célzatú pofont kaptam és nem lettem lelkibeteg. És igaz, hogy ezt hoztam példaként a puttonyomban, de én vagyok a példa rá, hogy lehet tudatosan kontrollálni a hirtelen indulatokat.

Neked is menni fog, nyugi :-)

2011. okt. 17. 22:13
 12/12 anonim ***** válasza:

Ugyan már! Nehogy ezen pörgesd most magad!

Elfelejti.

Nálad pedig elszakadt a cérna, fáradt vagy, kimerült...

Próbálj meg pihenni! (amikor lehet)

2011. okt. 17. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!