Kinek van igaza? Bőv. Lent.
Anyukák, és nem Anyukák véleményét várom, illetve, hogy milyen állásponton vagytok a kis sztorimmal kapcsolatban.
Nos arról lenne szó, hogy van egy 17 hónapos kisfiam.Múlt héten benyalt valami bacit (velem 1ütt), és hát folyt a nózia elég rendesen.
Porszívónk, pont most nem volt itthon, mert vidékre vittük le,és még nem volt idő visszahozni.
Ez az eset kedden volt! Mivel, nagyon szükségem lett volna a porszívóra, az orrfolyás miatt, gondoltam, megkérem a barátnőmet, hogy adja kölcsön, az övét!
Keddtől szombatig. (szombaton hozták haza a mi porszívónkat). Elmeséltem neki, hogy mi a helyzet, elég nagy szivességet tenne, ha oda adná. Hallottam a hangján, hogy nem tetszik neki,az ötlet, de kénytelen voltam,ennek ellenére is kérni, mert ugye nagy szükségünk lett volna rá. Azt még hozzá tenném, hogy a b.nőmnek, van 3 papagája, így ott is fontos kellék a porszívó. Oda is adta kedden.
A lényeg, most jönne! A mi porszívónkat, végül is csak vasárnap tudták haza hozni. Mondtam is a barátnőmnek, hogy ne haragudjon, csak hétfőn tudom vissza vinni. Erre a válasz, ok stb..de azért neki is kéne. Én meg lapíthattam. Na most úgy alakult, önhibámon kívűl, hogy sem hétfőn (nem tudtam elszabadulni itthonról), sem pedig ma azaz kedden nem tudtuk vissza vinni, mert amikor vittük volna, neki épp programja volt.
És akkor, elkezdte mondani nekem, a telefonba (normális hangvételbe), hogy mivel én anya vagyok, tudnom kéne az "illem szabályokat", és , hogy ezzel, nem mutatok jó példát a 17 hós fiamnak. Én meg mondom neki, hogy bakker, nem azért nem vittem vissza, mert lusta vagyok, vagy trehány, hanem azért, mert a fiamat előrébb hozom a rangsorban, mint bárki mást.Bocsánatot kértem, de ez a kioktató stílus, nagyon felmérgesített. Neki, nincsen gyereke, fingja nincs milyen gyereket nevelni stb.. azt hittem, hogy Őt szeretném, a fiam keresztanyjának, de most kétségeim vannak. Milyen keresztanya lenne, ha nem fér bele a fejébe, hogy talán fontosabb az, hogy egy kicsi gyereknek, tisztítani tudjam, az orrát, hogy levegőt tudjon venni, mint az, hogy ő 5 napig, nem tud porszívózni, csak felmosni............
Mellé teszem, hogy akármikor találkozunk, folyamatosan késik, vagy el sem jön. Ez mindig is így volt, de soha 1 szóval sem említettem neki. Ha késik, biztos meg van az oka stb..
És akkor ő mer nekem jönni azzal, hogy milyen példát mutatok majd a fiamnak stb...
Nekem a fiam a legfontosabb, és utána jön mindenki más.
Tudom, hogy én is hibás vagyok, de szerintem nincsen igaza.
Ha én adtam volna a porszívót, akárkinek kölcsön, hogy a gyereknek jobb legyen, nem érdekelt volna, ha 3 nappal később kapom vissza.
Seperni, és felmosni is lehet, nem?
Szerintetek, kinek van igaza?
Bocsi, ha hosszú lettem, és a téma is kicsit fáradt, de engem akkor is ZAVAR!!!
Igen, mostmár magad is rájöttél, hogy hülyeség volt kiírni, mert arra számítottál, hogy most majd jól lehordjuk a barátnődet, de nem így sült el. Máskor inkább az érintett személlyel beszéld meg a problémádat, ne egy fórumon akard jól kibeszélni. Ez sem egy barátnőre vall, már ne is haragudj...
Amúgy meg nem kell "normális" porszívót venned, orrszíváshoz megteszi egy noname olcsóság is, azt meg kapsz 5000-ért is. Na erről ennyit.
Ha, azt akartam volna, hogy mindenki, nekem adjon igazat, akkor kicsit, elferdítve irhattam le volna a történetet.
De, nem tettem, csak kíváncsi voltam a véleményekre!
De szinte, éreztem, hogy csak támadó hosszászólások jönnek, nem pedig normális hangvételűek!
A normális hangvétel alatt nem azt értem, hogy mindenki nekem adjon igazat!!
De vannak akik ide járnak, pocskondiázni másokat, mert nincs jobb dolguk, ez van... :))
Szar porszívóért, meg nem adok ki 5000ft, ha van itthon jó is. Azt a pénzt, inkább a fiamra költöm!
Szép estét nektek!
Ha valaki, normálisan is ki tudja fejteni a véleményét, azt szívesen várom!
Aki, meg csak támadni tud, az kíméljen meg a hozzászólásától!
Köszönöm!És azoknak is, akik normálisan is le tudták írni a véleményüket!
És, nem a barátnőmet akarom kibeszélni, hanem a VÉLEMÉNYEKRE VAGYOK KíVÁNCSI!!!
Ha valakinek , nehezére esik, a szöveg értelmezése, azt nagyon tudom sajnálni!
Talán végy elő 1 könyvet, és olvasgasd! ;)
Már elnézést, de egy kicsit sem voltam felháborodva!!! :O
Miért is lettem volna???????
A negatív vélemény, is vélemény, én bírom a kritikát, sőt szeretem is, mert lehet belőle tanulni!!!
Csak ugye, nem mindegy, hogy valaki, ezt normális hangvételben teszi, vagy kioktató stílusban.
Nekem 1-2 levél stílusával volt a problémám, nem a tartalmával.
Azt, hogy én mennyire vagyok jó, vagy nem jó barátnő, azt egy anonim fórumon, kicsit nevetségesnek tartom... :))
De nem is ez a lényeg!
Én azon akadtam ki, hogy vegyek magamnak egy szar porszívót 5000ft-ért, és kedves utolsó, a Te, hsz-ben éreztem, hogy jól ki akarsz engem oktatni, hogy miért nem viselem el, hogy nincs igazam...és én várom a pátyolgató hozzászólásokat...
Hát ez baromira nem így van!!!
Véleményekre voltam kíváncsi, nem tagadom 1-2 válaszon meg is lepődtem.
De attól még ugyan az marad a véleményem.
Másképp is megfogalmazhatnám a kérdésem! Pl. Mi a fontosabb? Egy gyermek egészsége, vagy 3 napig, a "luxus" nélkülözése?
Én e szerint gondolkoztam, hogy miért mondhatott ilyet a barátnőm? Mivel már írtam, hogy nagyon közel állunk egymáshoz, sokkal elnézőbb lehetett volna, sőőőt...
Én , magamból indultam ki.
De igazándiból, már rég elkanyarodtunk, a témától.
Még annyi kérdésem lenne, főleg az utolsó kommentelőhöz!
Ha van gyereked, és az én helyzetemben lettél volna, mit tettél volna? Hagytad volna, hogy a babád ússzon, a takonyban, vagy bevállaltad volna az esetleges sértődéseket, hogy a gyermekednek jobb legyen?
Köszönöm, ha válaszolsz!
Kellemes estét!
Attól, hogy elmagyaráznak pár dolgot más szemszögből neked, attól az még nem kioktató a stilus, kicsit érzékenyen fogod fel a dolgokat. Senki nem akart megsérteni, vagy legalábbis a többség biztosan nem, én is közéjük tartozom. Csak én szeretem megindokolni mit is miért, miből gondolom, ha Neked ez kioktatásként jött le, akkor bocsi.
Nem tudom, mit tennék a helyedben, mert én nem kerülnék ilyenbe, mivel nem adnám a porszívómat 250 km-re vidéken, mert legalább 2-3 naponta használom. Vagy akkor tartanék itthon tartalékba egy másikat, vagy a tartalékot vinném le, de az biztos, hogy itthon mindig lenne.
Egyébként én írtam is, hogy én nem azt mondtam volna, hogy csak hétfőn tudom visszavinni, hanem, hogy még szükségem lenne rá, de ha neki is kell, akkor visszaviszem. Tiszteletben tartottam volna, hogy már kéri, és eddig is szívességet tett azzal, hogy odaadta 5 napra, hisz sűrűn használja. Megoldottam volna máshogy, elkérem a szomszédtól arra az 1-2 napra, vagy más ismerőstől, nem tudom neked milyen lehetőségeid vannak, de legrosszabb esetben tényleg veszek egy olcsóbb kategóriásat, ami nem feltétlenül sz@r, de legalább kisegít az ilyen helyzetekben. De az tuti, hogy nem erőltetem rá a kölcsön meghosszabbítását, ha látom rajta, hogy csak azért megy bele, hogy ne bántson meg. Mert tulajdonképp ez történt.
Persze én is úgy gondolom, hogy a gyerek egészsége előbbrevaló a takarításnál, és a barátnők kisegítik egymást az ilyen helyzetekben, de azért vannak dolgok, amiket illik figyelembe venni.
Ez az én véleményem, mégegyszer mondom, nem kioktatni akarlak, szimplán csak ezt gondolom, és én másképp csináltam volna.
Nem tudom, azóta visszavitted már? Akkor vegyél neki valami kis engesztelő csokit, vagy amit szeret, beszéljétek meg, és nevessetek egy jót rajta, mert ez azért nem olyan véresen komoly dolog.
Köszönöm a válaszokat!
Én tudom, hogy én is hibás vagyok!
Ha csak azt nézzük, hogy mi volt meg beszélve, akkor igen, lehet kiakadni.
Na de a tartalom sem elhanyagolható.
Én sem akartam senkit megbántani a válaszaimmal, csak rosszul estek a támadások!
Azóta a porszívó, már a gazdájánál van!:)
De, hogy kicsit részletesebb legyek. Szombatig kértem a porszívót, de az enyémet csak vasárnap hozták. Ezzel semmi baj nem volt a barátnőm felől sem. Itt is volt szombton meglátogatni minket. Nem is kérte a porszívót, és vasárnap sem, mivel egy hosszú út után voltunk, nem akarta, hogy még oda is menjük. Idáig ok minden. Hétfőn, már úton voltam hozzá a porszívóval, de egyszerűen, olyan dugó volt, hogy 1 metró megállót, kb 45perc alatt tettem meg autóval. A város másik végében lakik. Fel is hívtam, mondtam, hogy fogalmam sincs, hogy egyáltalán oda érek e. Ilyenkor még viszonylag megértő volt, mondta, hogy akkor inkább kedden hozzam. Én erre rávágtam, hogy OK! Siettem is haza a fiamhoz! Kedden , meg ugye kiderült, hogy Ő nem ér rá, én erről nem tehetek, és akkor volt ez a bizonyos telefonbeszélgetés!
Én mondtam neki, ha nagyon fontos, valakivel elküldetem, este 9-kor is, vagy beadjuk a szomszédba, ő azt mondta nem kell.
És akkor utána jött nekem ezzel a dumával!
De mindegy is, nem vesztünk össze, csak engem zavart, amit mondott. Jóban vagyunk, vettem is neki 1 kis apróságot, a késésért!
De még akkor is, azon az állásponton vagyok, mint legelőször!
Ez van!
Ki így, ki úgy gondolkodik!
Az utolsó válaszolónak: sajnálom, hogy nullára lepontoztak a válaszodért! Én is így érzek pedig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!