Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek van igaza? Bőv. Lent.

Kinek van igaza? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés

Anyukák, és nem Anyukák véleményét várom, illetve, hogy milyen állásponton vagytok a kis sztorimmal kapcsolatban.

Nos arról lenne szó, hogy van egy 17 hónapos kisfiam.Múlt héten benyalt valami bacit (velem 1ütt), és hát folyt a nózia elég rendesen.

Porszívónk, pont most nem volt itthon, mert vidékre vittük le,és még nem volt idő visszahozni.

Ez az eset kedden volt! Mivel, nagyon szükségem lett volna a porszívóra, az orrfolyás miatt, gondoltam, megkérem a barátnőmet, hogy adja kölcsön, az övét!

Keddtől szombatig. (szombaton hozták haza a mi porszívónkat). Elmeséltem neki, hogy mi a helyzet, elég nagy szivességet tenne, ha oda adná. Hallottam a hangján, hogy nem tetszik neki,az ötlet, de kénytelen voltam,ennek ellenére is kérni, mert ugye nagy szükségünk lett volna rá. Azt még hozzá tenném, hogy a b.nőmnek, van 3 papagája, így ott is fontos kellék a porszívó. Oda is adta kedden.

A lényeg, most jönne! A mi porszívónkat, végül is csak vasárnap tudták haza hozni. Mondtam is a barátnőmnek, hogy ne haragudjon, csak hétfőn tudom vissza vinni. Erre a válasz, ok stb..de azért neki is kéne. Én meg lapíthattam. Na most úgy alakult, önhibámon kívűl, hogy sem hétfőn (nem tudtam elszabadulni itthonról), sem pedig ma azaz kedden nem tudtuk vissza vinni, mert amikor vittük volna, neki épp programja volt.

És akkor, elkezdte mondani nekem, a telefonba (normális hangvételbe), hogy mivel én anya vagyok, tudnom kéne az "illem szabályokat", és , hogy ezzel, nem mutatok jó példát a 17 hós fiamnak. Én meg mondom neki, hogy bakker, nem azért nem vittem vissza, mert lusta vagyok, vagy trehány, hanem azért, mert a fiamat előrébb hozom a rangsorban, mint bárki mást.Bocsánatot kértem, de ez a kioktató stílus, nagyon felmérgesített. Neki, nincsen gyereke, fingja nincs milyen gyereket nevelni stb.. azt hittem, hogy Őt szeretném, a fiam keresztanyjának, de most kétségeim vannak. Milyen keresztanya lenne, ha nem fér bele a fejébe, hogy talán fontosabb az, hogy egy kicsi gyereknek, tisztítani tudjam, az orrát, hogy levegőt tudjon venni, mint az, hogy ő 5 napig, nem tud porszívózni, csak felmosni............

Mellé teszem, hogy akármikor találkozunk, folyamatosan késik, vagy el sem jön. Ez mindig is így volt, de soha 1 szóval sem említettem neki. Ha késik, biztos meg van az oka stb..

És akkor ő mer nekem jönni azzal, hogy milyen példát mutatok majd a fiamnak stb...

Nekem a fiam a legfontosabb, és utána jön mindenki más.

Tudom, hogy én is hibás vagyok, de szerintem nincsen igaza.

Ha én adtam volna a porszívót, akárkinek kölcsön, hogy a gyereknek jobb legyen, nem érdekelt volna, ha 3 nappal később kapom vissza.

Seperni, és felmosni is lehet, nem?

Szerintetek, kinek van igaza?

Bocsi, ha hosszú lettem, és a téma is kicsit fáradt, de engem akkor is ZAVAR!!!

2011. okt. 11. 23:05
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Valamelyest igaza van a barátnődnek, egyre csak tolódott ki a megígért határidő. Na meg te azt mondod, hogy sepregetéssel is meg lehet oldani a porszívó hiányát, de ő meg erre mondhatja azt, hogy régen, a ti csecsemőkorotokban sem volt még ez a porszívós-orrszívó dolog,azelőtt meg pláne nem, pedig akkor is fáztak meg a gyerekek, és mégis megoldották a szülők. Ez nem jelenti azt, hogy az jobb volt, de meg lehetett oldani. Csak ez egy könnyebb és egyszerűbb megoldás. (Egyébként ezt csak azért mondom, mert nekem mindig ezt mondogatja anyósom, mert őszerinte ezzel csak kínozzuk a gyereket.)

De az is igaz, hogyha tényleg barátnők vagytok, akkor ilyet nem kellett volna mondania, és az orrod alá dörgölni, hogy ő most milyen szívességet tett. Szerintem találkozz vele, és beszéljétek meg, hogy mi is a probléma igazi oka, nem biztos, hogy igazán a porszívó miatt haragudott meg, csak ezzel csattant.

2011. okt. 11. 23:50
 12/31 anonim ***** válasza:
35%
én is anya vagyok,nekem is a fiam az első.de a barátnődnek is igaza van.azt el sem tudod képzelni,hogy neki a madarai annyit jelentenek,mint neked a gyereked?és mi kosz lehetett ott öt nap alatt!?és igaza van,ő tett szivességet,és mégis neki kell kuncsorognia a saját porszívója után.a gondolkozásod pedig önző.
2011. okt. 12. 07:07
 13/31 anonim ***** válasza:
61%
Örülj neki hogy egyáltalán van barátnőd. Nekem nincs állatom,de van 2 gyerekem. Tisztaságmániás vagyok naponta porszívózok.amikor a gyerekek előtt kutya volt,akkor napi kétszer. Szóval ha neked annyira fontos a gyereked,akkor lemész a porszívóért vidékre,mert fontos a gyerek és nem sajnálod a pénzt a benzinre. Ha nincs jogsid akkor férjed megy le munka utàn. Szerintem a barátnődnek van igaza. Te meg tedd össze a 2 kezed hogy van aki szóba áll veled. Csak azért mert van gyereked nem kell mindenkinek a kívánságod lesni. Nekem is a saját gyerekem a legfontosabb. A SAJÁT,NEM PEDIG MÁSÉ. És a te gyereked a barátnőd számára a másé kategóriába esik.
2011. okt. 12. 07:58
 14/31 anonim ***** válasza:
53%
Igen, van igazság abban, amit az utolsó válaszolók írtak. Elég önző a gondolkodásmódod. Neked a gyereked az első, ez természetes, de elvárod, hogy a barátnődnek is legyen az, és ő nélkülözzön, mert ti nem tudjátok elhozni a saját porszívótokat még a megígért időpontra sem. Ok, egy barát szívességet tesz, kölcsön is adta, de neked szombatra szépen vissza kellett volna adnod neki. Az sem mindegy, hogy milyen stilusban beszélsz vele. A leírásodból eléggé azt veszem ki, hogy a saját problémád felsőbbrendűnek érezted, mert a gyerekedért teszed, ő neki meg csak papagája van, és pont letojtad, hogy 5 nap után már neki is kéne a porszívó, ráadásul a sajátja. Tudod mindenkinek más a fontos. Nekeded a gyereked, neki nincs, így a papagájok miatti takarítást tartja fontosnak, és te ezt egyáltalán nem tartottad tiszteletben, mert csak a saját érdeked nézted, és azt, hogy ő tudna áldozatokat hozni (sepregetés), míg te nem. És valószínű ez esett neki rosszul. Nem feltétlenül a porszívó hiánya, hanem ahogy te kezelted a helyzetet. Én pl. megmondtam volna neki szombaton, hogy örülnék, ha még egy napig használni tudnám, de ha neki kell, akkor természetesen átviszem. Te ezzel ellentétben szinte kikövetelted, hogy maradhasson nálad, mert neked van rá nagyobb szükséged. Legalábis a leírásból így gondolom, mert írtad is, hogy mikor megjegyezte, hogy neki is kéne, akkor lapítottál...Tudod a barátság oda-vissza működik. Ő értse meg, hogy neked kell, de te nem tudod megérteni, hogy bár ő nem anya, neki is nagy szüksége lehet a SAJÁT porszívójára. Én szívesen kölcsön adok bármit, de az nekem se tetszene, hogy az állítólagos barátnőm ennyire semmibe veszi az én igényeimet. Úgyhogy gondolkozz el ezen kicsit.
2011. okt. 12. 09:05
 15/31 anonim ***** válasza:
53%

A barátnődnek van igaza. Azt nem írom le, hogy miért, mert az utolsó három válaszoló tökéletesen megfogalmazta, én csak őket ismételném.

Nekem még csak 4 hónapos a kislányom, én is beleestem abba a hibába, amibe Te. Gyorsan rá kellett jönnöm, hogy ez az önző mentalitás nem vezet sehova sem. A barátság MINDIG kétoldalú. Rájöttem, hogy valóban csak nekünk a világközepe a kislányunk, és a születésével nem változott meg a világ, azóta sem körülöttünk forog. Én a helyedben gyorsan elnézést kérnék, amíg még lehet, és összetenném a kezem, ha a barátnőm a barátnőm marad. Alap dolog szerintem, hogy ha ígérünk valamit, azt betartjuk.

Szurkolok, hogy rendeződjön a helyzet, Te pedig észrevedd, amit 17 hónap alatt még a leírásod alapján nem sikerült. A világ nem körülöttetek forog. :/

2011. okt. 12. 09:18
 16/31 anonim ***** válasza:
36%

Beállok a sorba ,mert szerintem is a barátnődnek van igaza. Ha már volt szíves kölcsönadni nektek egy olyan dolgot, ami ő is sokat használ, akkor legalább annyi legyen benned, hogy visszaadod a megígért időpontig.

A másik pedig, hogy ha elmész bármelyik műszaki boltba vagy nagyáruház műszaki részére, 5000 Ft-ért kaphatsz noname porszívtó, és legközelebb nem lesz vele gondod, ha vidékre kell vinni a másikat.

2011. okt. 12. 09:27
 17/31 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem?

VEGYÉL MAGADNAK PORSZÍVÓT A TESCO-BÓL 5000 FT-ÉRT!!!

És vidd vissza időben amit kölcsönkértél, mert NEKED tettek szívességet, nem pedig te tettél másnak. És még neked áll feljebb? Fura értékrended van...

2011. okt. 12. 09:47
 18/31 anonim ***** válasza:
36%
Talán a papagájokkal élő barátnőd akkor háromszor várt téged...biztos rosszul esett neki, ő is társas lény, lehet főzött v. sütött nektek, és örült, aztán pofáraesett....nekem se esett volna jól, nem a porszívó itt a kérdés, mint tárgy, hanem az érzések, amiket kiváltottál.
2011. okt. 12. 13:25
 19/31 anonim ***** válasza:
36%
Nem is értem,min vagy felháborodva.Mindenkinek a maga problémája a legfontosabb,de ő tett neked szívességet,ami miatt illet volna betartani a játékszabályokat.Ha te nem értél rá hétfőn,akkor megkérni valakit,hogy vigye vissza,mert megígérted és mert nem is a tied.A többit már nagyon szépen leírták előttem néhányan.Szerintem tényleg gondolkodj el ezen,még ha nem is ilyen reakciókra számítottál.
2011. okt. 12. 13:45
 20/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a válaszokat!

Félere értés, ne legyen! Nem vesztünk össze ezen. Csak én morcogtam magamban, hogy hogy mondhatott nekem ilyet!

Azt, hogy ugorjak le a porszívóért, 250km, az nem igazán ment volna. Én egyedül nevelem a fiam, szóval a férjemet sem kérhetem meg.

Az út, meg volt tervezve,de szombatra! Egy 17 hónapossal, nem utazgathatok egy nap 500km-t...........

Ha valaki mutat nekem egy normális porszívót a tescoban 5000ft-ért, akkor most indulok, és megveszem!

Tulajdonképp, ha én olvasnám, a kérdést, és a problémát, lehet, máshogy gondolkodnék!

Nem ismeritek a részleteket, és nem hallottátok a telefon beszélgetést!

Ezért, a kérdést hülyeség volt kiírni!

És tudom, hogy mindenkinek a maga problémája a legfontosabb, de én azt hittem, hogy a barátnőmnek, aki szinte a testvérem, ez nem fog gondot jelenteni. Legalább is , nekem nem jelentett volna problémát!

Mások vagyunk, ez van..

Szép napot mindenkinek!

2011. okt. 12. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!