Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok ilyen maradi?...

Csak én vagyok ilyen maradi? Vagy megint én látom rosszul?

Figyelt kérdés
4 hónapos a kisfiam, csak anyatejes, és szeretném, ha a . hónapig az is maradna. Mindenki maga dönti el, hogy mikor kezdi el hozzátáplálni, és nem is érdekel, mert ez rá tartozik. De azt azért túlzásnak tartom, amikor egy 4.5 hónapos gyereknek kifli van a kezében! Azért 4.5 hónaposan ezt még csak nem kéne, nem?
2011. okt. 11. 20:30
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
50%

az első gyerekemnél 3 éve azt tanácsolták (házidoki),hogy 8. hónap után vezessem be a glutént. most a picinél pedig azt,hogy minél hamarabb,annál jobb. a 4. hónapot javasolta, azt mondta,h nem is baj, ha nem táplálok hozzá, de glutént azt legalább 1 hétig adjam neki. nem adtam, jól le is tolt, mert a legújabb kutatások szerint ezt így kell, úgyhogy a végén 5.-6. hónap között kóstoltunk almát, majd alma + DM-ben kapható gabonapépet,ami 4 hónapos kortól kapható. Egyébként ő is anyatejes.

én sem látok túl nagy kivetnivalót a 4,5 hónapos gyerek kiflirágcsálásán. Szerintem több nyál megy kifelé a gyerek szájából a kiflire,mint amennyi kiflimorzsa a gyerek szájába :))

2011. okt. 11. 20:48
 12/41 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Tulajdonképpen nem akadtam fenn ezen, csak meglepődtem. Mert azt nekem is mondta a védőnő, hogy a glutént 4-6 hónapos kor között kell bevezetni, de úgy, hogy gyümilébe lisztet teszünk neki. De azt nem gondoltam, hogy már kiflit is lehet neki adni. :) Most már tudom, hogy van ilyen.
2011. okt. 11. 21:10
 13/41 anonim ***** válasza:
31%
TE CSINÁLOD JÓL!!!!!
2011. okt. 11. 21:40
 14/41 A kérdező kommentje:
Én nem fogok neki kiflit adni, az bizti, max a gyümilevet.
2011. okt. 11. 22:11
 15/41 anonim ***** válasza:
76%

off:

miért vannak lepontozva azok, akik máshogy gondolkodnak, és adtak ezt-azt 6 hónapos kor előtt?

2011. okt. 11. 22:14
 16/41 anonim ***** válasza:
76%

Az eddigi megfigyelések szerint a coeliakia kockázatát növeli:

- a 4. élethónap (119 nap) előtt bevezetett glutén

- a 7. hónapban és azután bevezetett glutén

- a glutén nagy mennyiségben történő bevezetése

A glutén fokozatos bevezetése tehát:

- A coeliakia kialakulásának megelőzéseként a 6. hónapban kizárólag anyatejjel táplált csecsemőknél (150-182 napos kor között) napi fél, vagy másnaponta 1 háztartási keksz pép formájában történő adását ajánlják. Elkészítéséhez lefejt anyatejet, vagy forralt és lehűtött vizet használjunk. A kekszpép adható szoptatás közben vagy után, a csecsemő igénye szerint.

- A 4-6 hónapos korban vegyes vagy mesterséges táplálásban részesülő csecsemőknél a glutén bevezetése történhet vagy napi fél, vagy másnaponta 1 háztartási keksz pép formájában történő adásával. Célszerű gyümölcshöz, zöldségpüréhez keverni, vagy habarhatjuk a főzeléket legfeljebb napi 1 csapott mokkáskanál liszttel.

Fontos, hogy a glutén bevezetés időpontjában és azt követően legalább 1-3 hónapig szoptassunk, mert így is jelentősen csökkenthető a coeliakia kialakulásának kockázata.

2011. okt. 11. 22:29
 17/41 anonim ***** válasza:
66%
A kiflivéget én azért nem értem, mert a kifli tejjel készült, és hát tehéntejet csak 1 éves kor után lehetne adni...
2011. okt. 11. 22:48
 18/41 anonim ***** válasza:
51%

Én sem értem, hogy miért lettek lepontozva a más véleményen lévők. Én bébim 5 hós, és adom neki a kifli csücskét.

Kedves kérdező! :) Bocsi, hogy ezt írom, de kijelentetted a kérdésed elején, hogy mindenki maga dönti el a hozzátáplálás kérdését, és hogy Te így meg így fogod csinálni (senkinek semmi köze hozzá) mégis te vagy a legjobban kibukva, hogy 4,5 hós baba kezében ott a kifli. Most akkor nem értem...

Nekem a doki mondta, hogy nyugodtan adjam a bébinek a kifli végét. Egyébként, én is kicsit eröltetettnek érzem néha ezeket a szoros szabályokat a hozzátáplálásban. Mármint, oda van írva, hogy pl. 1 éves kortól, akkor az anyuka napra pontosan 1 éves korban adja először a babának azt az ételt.. Egy nappal se előbb, vagy később.

Én nem vagyok ennek a híve, ennyi. Mindenkinek tényleg szíve joga dönteni efelől, és senkinek sincs beleszólása a másik dolgába. :) Szerintem

2011. okt. 12. 00:42
 19/41 anonim ***** válasza:

a 22.29-es válaszoló nagyon jó idézetet küldött!Nem mindegy ui, hogy a baba anyatejes vagy tápszeres. a gluténérzékenység egyik megelőzése lehet az, hogy mikor bevezetjük, még anyatejet kap a baba, így a szervezet másképp reagál, mint anélkül.

Szóval jól csinálod, nyugi! Az meg, hogy más másképp, legyen az ő dolga meg az orvosáé.

2011. okt. 12. 06:24
 20/41 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem sincs semmi kivetnivaló abban,hogy kap.Minél később adod annál biztosabb,hogy allergiás lesz rá,hisz új a szervezetének.Gyümölcslébe lisztet?Na ilyet se hallottam még.Minél jobban félted a gyereked,annál biztosabb,hogy baja lesz.Saját tapasztalat.Mindentől féltettem, hát hamarabb meg is fázott.Most,hogy nem féltem annyira így nem beteg szerencsére már 8 hónapja.(lekopogom)

Gondoljatok bele a c...-ok mikor tartják ezt be?2 hónapos gyerek krémtúrót kap,4 hónapos kolbászzsírral kenyeret.(na én ilyet nem adok!) és nem betegek,nincs semmi bajuk!Érdekes igaz?

2011. okt. 12. 06:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!