Csak én vagyok ilyen maradi? Vagy megint én látom rosszul?
az első gyerekemnél 3 éve azt tanácsolták (házidoki),hogy 8. hónap után vezessem be a glutént. most a picinél pedig azt,hogy minél hamarabb,annál jobb. a 4. hónapot javasolta, azt mondta,h nem is baj, ha nem táplálok hozzá, de glutént azt legalább 1 hétig adjam neki. nem adtam, jól le is tolt, mert a legújabb kutatások szerint ezt így kell, úgyhogy a végén 5.-6. hónap között kóstoltunk almát, majd alma + DM-ben kapható gabonapépet,ami 4 hónapos kortól kapható. Egyébként ő is anyatejes.
én sem látok túl nagy kivetnivalót a 4,5 hónapos gyerek kiflirágcsálásán. Szerintem több nyál megy kifelé a gyerek szájából a kiflire,mint amennyi kiflimorzsa a gyerek szájába :))
off:
miért vannak lepontozva azok, akik máshogy gondolkodnak, és adtak ezt-azt 6 hónapos kor előtt?
Az eddigi megfigyelések szerint a coeliakia kockázatát növeli:
- a 4. élethónap (119 nap) előtt bevezetett glutén
- a 7. hónapban és azután bevezetett glutén
- a glutén nagy mennyiségben történő bevezetése
A glutén fokozatos bevezetése tehát:
- A coeliakia kialakulásának megelőzéseként a 6. hónapban kizárólag anyatejjel táplált csecsemőknél (150-182 napos kor között) napi fél, vagy másnaponta 1 háztartási keksz pép formájában történő adását ajánlják. Elkészítéséhez lefejt anyatejet, vagy forralt és lehűtött vizet használjunk. A kekszpép adható szoptatás közben vagy után, a csecsemő igénye szerint.
- A 4-6 hónapos korban vegyes vagy mesterséges táplálásban részesülő csecsemőknél a glutén bevezetése történhet vagy napi fél, vagy másnaponta 1 háztartási keksz pép formájában történő adásával. Célszerű gyümölcshöz, zöldségpüréhez keverni, vagy habarhatjuk a főzeléket legfeljebb napi 1 csapott mokkáskanál liszttel.
Fontos, hogy a glutén bevezetés időpontjában és azt követően legalább 1-3 hónapig szoptassunk, mert így is jelentősen csökkenthető a coeliakia kialakulásának kockázata.
Én sem értem, hogy miért lettek lepontozva a más véleményen lévők. Én bébim 5 hós, és adom neki a kifli csücskét.
Kedves kérdező! :) Bocsi, hogy ezt írom, de kijelentetted a kérdésed elején, hogy mindenki maga dönti el a hozzátáplálás kérdését, és hogy Te így meg így fogod csinálni (senkinek semmi köze hozzá) mégis te vagy a legjobban kibukva, hogy 4,5 hós baba kezében ott a kifli. Most akkor nem értem...
Nekem a doki mondta, hogy nyugodtan adjam a bébinek a kifli végét. Egyébként, én is kicsit eröltetettnek érzem néha ezeket a szoros szabályokat a hozzátáplálásban. Mármint, oda van írva, hogy pl. 1 éves kortól, akkor az anyuka napra pontosan 1 éves korban adja először a babának azt az ételt.. Egy nappal se előbb, vagy később.
Én nem vagyok ennek a híve, ennyi. Mindenkinek tényleg szíve joga dönteni efelől, és senkinek sincs beleszólása a másik dolgába. :) Szerintem
a 22.29-es válaszoló nagyon jó idézetet küldött!Nem mindegy ui, hogy a baba anyatejes vagy tápszeres. a gluténérzékenység egyik megelőzése lehet az, hogy mikor bevezetjük, még anyatejet kap a baba, így a szervezet másképp reagál, mint anélkül.
Szóval jól csinálod, nyugi! Az meg, hogy más másképp, legyen az ő dolga meg az orvosáé.
Szerintem sincs semmi kivetnivaló abban,hogy kap.Minél később adod annál biztosabb,hogy allergiás lesz rá,hisz új a szervezetének.Gyümölcslébe lisztet?Na ilyet se hallottam még.Minél jobban félted a gyereked,annál biztosabb,hogy baja lesz.Saját tapasztalat.Mindentől féltettem, hát hamarabb meg is fázott.Most,hogy nem féltem annyira így nem beteg szerencsére már 8 hónapja.(lekopogom)
Gondoljatok bele a c...-ok mikor tartják ezt be?2 hónapos gyerek krémtúrót kap,4 hónapos kolbászzsírral kenyeret.(na én ilyet nem adok!) és nem betegek,nincs semmi bajuk!Érdekes igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!